About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, March 12, 2011

300th Entry: Tribute to the loved ones

It takes me quite long to publish this entry..my 300th entry in "Sister's Little Diary", earlier known as "Single in the City". And for this past few weeks..I've been thinking to change my blog name again..*sigh..! Hehehe..sungguh tidak tetap fikiran kan?Apakah hati pun sama..?

Okey..okey..back to the topic. I choose "Tribute to the loved ones" as my 300th entry. Those photos, memang dah lama terperam dalam folder 'my blog material', intentionally create this folder on my lappy, so that, I just need to 'godek-godek' photo kat dalam tu..no need to browse here and there, searching for gambar-gambar yang dah ditransfer merata-rata kan..senang!



Bonda...I really love this photo. Sebab: It's really a copy!! I do look like her, right?? Saling tak tumpah kan...ce tengok photo tu..bonda at the age of 20. Just before bonda kawin dengan ayahanda (arwah), comel seperti I..*hehehe..maaf yer, mood perasan sekejap. Sepanjang hari ni, kepala otak I ligat berfikir..about the future. Who will take care of bonda, if I'm gone..? Will she listen to my other siblings if I'm not around??..*bonda pun tak pernah dengar cakap I..huhu..mood sedey pulak.


All this while, semua urusan dalam rumah, I yang handle..from the very tiny things sampai la ke sebesar-besar benda..I don't know, maybe I'm the eldest, so it makes me more or less, bertanggungjawab sepenuhnya for what's happening. I just hope, adik yang bongsu tu boleh jadi more independent..so that, I tak perlu susah hati pasal bonda. Haihh...*sigh again! Susah jadi orang yang 'perfectionist' nih, dia rasa dia je bagus, takde keyakinan kat orang lain..*I ngata diri I sebenarnya, tak harapkan orang lain..dalam semua aspek..buruk benor perangai kan.. Bonda ni habit nya suka memerap dalam bilik, balik dari keja, terperap dalam bilik. Letih katanya. Dah puas jugak I melarang dia kerja, berhenti je..tapi tak mau, cemuih katanya. Sakit kaki dan sendi nya pun makin menjadi-jadi, tapi degil jugak. Pegi hospital sekali dua, bila doc suruh ikut sesi fisioterapi, terus ngelat tak nak pegi..haih...degil kan..? Susah hati I..


Bonda baru saja meraikan ulangtahun kelahiran yang ke-52 februari lepas. I tak berkesempatan nak buat entry tu, so, I guess, this entry should replace that. And..sebagai anak, tak ada yang lain yang I harapkan..melainkan kesihatan dan kesejahteraan diri bonda. Aminn.


I cuma nak bonda tau...sapa-sapa tolong habaq sat kat bonda...I sayang dia, I cuma nak yang terbaik untuk dia. Being serious is really me, but when I'm lenient to her, it doesnt mean..I did not love her..cuma mahukan dia mendengar nasihat anak-anak..not just me, but my sis and adik bongsu I tu. Siapalah we all tanpa mu Bonda..

9 comments:

  1. sayang bodaku jua..;-) sama la pic tu...akak mcm mak akak muda2 dulu....comeiii

    ReplyDelete
  2. Semoga bondamu membaca catatan tulus suci yang lahir dari hati nurani yang murni semurni namamu ini. :)

    ReplyDelete
  3. ala cutenye bondamu itu...

    mesti terharu bonda siti kalau bace ni...

    bile dah jadi ibu ni...baru la tahu perasaan seorg ibu terhadap anak2nye...

    ReplyDelete
  4. Sometimes, bila BONDA melakukan sesuatu, atau mengelak dari melakukan sesuatu, semuanya bersebab, and selalunya sebabnya adalah supaya dia tidak menyusahkan anak-anaknya..

    ReplyDelete
  5. comelnya bonda siti :D, betul la macam rupa Siti..eh silap, siti macam rupa bonda.... semoga bonda siti dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik hendaknya

    ReplyDelete
  6. HONEYBUNNY:
    sama kann?kan?hehehe...

    KAKCIK:
    Bonda takkan baca kalau tak ada orang tolong buka untuk dia..huhu..kesian saya..:(

    ReplyDelete
  7. LCA:
    U r right my dear.
    itulah yang selalu bonda cakap kat I.."tak mau menyusahkan anak-anak"..selalu i tarik muka sebab dia bagi ayat sedih macam ni..:(

    AINNORAINI:
    Kak Ain..kalau lah dia baca...

    CHIK NA:
    Terima kasih, mudah-mudahan...aminn :)

    ReplyDelete
  8. sayangnya bonda dia, kongsi bonda leh,
    salam bonda yerkk

    ReplyDelete
  9. ZEQ:
    Mestilah sayang...bonda kita! ekeke...
    nak kongsi..sila-sila..kamu kena kongsi bonda kamu juga...boleh?hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails