About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 17, 2011

CIMB Community Link Project: Say No To Plastic Bags

Spin punya spin..dapat lah additional recycle shopping bag ni..! Ingatkan spin boleh dapat..wang besor..! wang besor..! Kihkih..angan-angan tak abis-abis cik Siti Murni.

Okey lah, dari dapat satu beg je, at least I dapat dua. Recycle bag ni I dapat menerusi Community Link Project by CIMB Foundation. Rasanya CIMB ada buat di kebanyakan pasaraya hyper. I think this is as part of their CSR, corporate social responsibility. Bagus kan..support to No Plastic Bags. Project ni jugak jointly organised by Penang State Govt & Majlis Perbandaran Seberang Perai.

I entitled untuk take part sebab shopping more than RM 50/- in single receipt and also CIMB cardholder. I suka okey..I semakin suka mengumpul recycle bag ni, dah jadi macam hobi pulak. So far, I dah ada from The Body Shop, Jusco, Steps dan Tesco. Sedang dalam usaha mengumpul lagi, dah semakin ghairah pulak. And...apa opinion u all pasal recycle bag ni...?? ce kongsikan pandangan ngan I...berkesan kah kempen ni?? berbaloikah? atau membebankan kah?

14 comments:

  1. Kalau dah jadi kebiasaan, pastinya tidak akan membebankan.. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wbt
    Now who is this CIMB Community stands for? Does it abbreviated from Chinese, Indian, Myanmar and Bangla? Do they have the right to say so? You tau tak, banyak benda yang dah bocor, bash dan tumpah sebab tak cukup plastik!

    ReplyDelete
  3. tak membebankan pun..lagi suka sbb lagi senang nak bawak barang2..

    ReplyDelete
  4. aikkk...bagus nya HOBI....nak try kumpul gak lah....ahakz

    ReplyDelete
  5. salam kenal...

    waa bolehlah buat koleksi beg2 mesra alam ni ye...

    ReplyDelete
  6. salam..
    SAY NO!!!
    sama lah kita
    berkempen yek..
    goes green...

    ReplyDelete
  7. jadik cam saya lelaki kan jarang shopping..sonang

    ReplyDelete
  8. ye la..dulu org kumpel paper bag..la nie org kumpul recycle bag kan

    ReplyDelete
  9. Kalau di sini, mereka gunakan kotak recycle untuk angkut barang2 yang dibeli di kedai.. kalau nak plastik kita kena bayar seposen...

    ReplyDelete
  10. KAKCIK:
    Alah bisa tegal biasa kan...:)

    TAJNUR:
    Wkmsalam...alahai, kesian pulak. bila dah ada yang bocor dan pecah..rugi lah.

    ReplyDelete
  11. MAKDARA TERDIVA:
    I pun rasa macam tu. Tambahan pulak sesetengah beg kitar semula ni boleh dilipat masuk dalam handbag..tak la susah nak usung sana-sini. senang jugak nak masukkan barang2 dalam beg tu.

    JEBATEJA:
    Dulu, tak lah hobi sangat. Memandangkan Penang dah start everyday tanpa plastik, terus jadi minat..gila u..doploh sen satu plastik..baik I pakai beg yang warna-warni ni...boleh guna berpuluh kali.

    ReplyDelete
  12. SHAM:
    Boleh...moh le kite....:)

    ZULKBO:
    yeay go green! hehehe...jaga-jaga, jangan sampai jadi 'orang hijau' tu sudah...hehe

    ReplyDelete
  13. IMANSHAH:
    Yela tu..senang buat masa sekarang...esok2 tak leh lari kena teman orang rumah shopping..hehehe

    SAHROMNASRUDIN:
    dunia dah berubah...begitu jugak dengan polisi. Kalau perubahan dari gunakan plastik ke beg kitar semula tu untuk kebaikan..why not kan..:) boleh tukar-tukar & tambah hobi...hehe

    ReplyDelete
  14. KAK NIDA:
    Penang caj 20sen kak :( Ada jugak yang shopping sundries guna kotak, tapi tak semua pasaraya hyper sediakan kotak2 tu..kena inisiatif sendiri la..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails