About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, March 30, 2011

Fun at the Peak

Entri bakal menjawab misteri kehilangan I weekend yang lepas..*misteri la sangat..Dah 2 hari nak buat entri ni tapi asyik bertangguh. So, hari ni baru la datang mood nak meng'update'.


Spend our weekend for family get together di Genting Highlands. Lawatan kali ke-3 bagi I ke sini, while Dik Na & hubby pula memang dah kerap ke sini..so, boleh dikatakan weekend getaway ni just untuk bonda & adik lelaki I.

Dik Na a.k.a ketua rombongan & bonda a.k.a ahli jawatankuasa tetap f&b..dalam cable car..Genting Skyway. Sila lihat foto bawah..muka cuak lepas bergaduh dengan pelancong arab yang tak reti jaga their kids, sangat tak sopan. Orang Penang cakap 'cempera'..maknanya jakun. Tempat diorang takde skyway tah..suka suki meloncat..jump queue..tendang sana sini..haih..macam nak luku kepala je. Rasanya...majoriti visitor yang dekat stesen kabel tu pakat-pakat menyumpah family arab tu..


Kalau nak diikutkan both bonda and my bro agak keberatan nak datang memandangkan keadaan cuaca yang asyik hujan je, tak seronok nak jalan-jalan kata diorang.

Tapi selepas, dipujuk rayu dan dipaksa akhirnya..hehe...terpaksa la ikut. Alasan yang diguna pakai we all -- dah book hotel room dan dah beli tiket taman tema...muehehe...*idea nakal Dik Na yang dah hampir fed-up sebab susah sangat nak heret diorang jalan-jalan...ekeke.


Alhamdulillah...after 5hrs journey, my in law bertindak sebagai pemandu rasmi a.k.a penolong ketua rombongan...dan dengan berpandukan GPS, selamat lah we all sampai ke destinasi. Sebelum ni, tak pernah drive up here..by coach je. So, pengalaman pertama la pergi sendiri nih.

Foto atas tu, entah apa bonda tengah bebel. Dia memang cuak lepas kena paksa dengan Dik Na for boating nih..hehehe...takut katanya.

And alhamdulillah jugak..selama 2days kat sana, cuaca cerah..tanpa hujan cuma ada masanya sangat 'windy' dan diseliputi kabus tebal..well, dok tanah tinggi kan..hehe.

Sila abaikan perempuan yang nampaknya happy semacam tu..*happy yang u all nampak saja okey..sebenarnya sedang cuba memujuk hati.


Owh..ini budak lelaki yang bercita-cita ingin skodeng awek beliau yang ditinggalkan di Bukit Mertajam..hehehe.


Family kecil we all..:) Bergambar di Dinasourland..


Entah bila masanya perempuan ni ditugaskan memikul ekor dinosaur tu...adess..*tak terpikul bebanan yang ditanggung...hebat sungguh ujian dari Mu.


Second day, selepas buffet breakfast & sebelum check-out, we all jalan-jalan indoor. Bonda nak cari souvenir untuk kawan-kawan tempat kerja katanya...macam biasalah..fridge magnet dan key-chain je yang affordable nak beli pun. Yang lain-lain...expensive okeh.

Bonda dan menantu nya yang suka 'enteprem'..hehe

Kalau dah pergi hujung minggu, maknanya kena sanggup la menunggu lama. Nak 'ride' apa pun kena tunggu at least 15min..tu at least..huhu. Paling tak tahan masa menunggu nak naik 'naga terbang' (Flying Dragon)..mengong sungguh..perut dah la lapar, kena tunggu lebih setengah jam..ride tak sampai berapa minit..adess..geram je.

Masa untuk check-out..rasa macam tak ndak balik pulak. Yelah, mengenangkan esoknya, isnin..kena keja daa....

But alhamdulillah..seberat-berat hati nak balik...bila dah sampai rumah malam hari ahad tu..."home sweet home" jugak. Insyaallah..kalau ada rezeki we all ke Pangkor pulak sebulan dua lagi..insyaallah...:)

Big thanks for my brother in law..Achey. Kesian beliau memandu tanpa diganti second driver, pergi dan balik pulak tu. Ketua rombongan pulak tido separuh perjalanan balik! Thanx, jugak kerana bertindak sebagai penaja bersama. Mesej untuk Dik Na --nanti kita tong-tong duit lagi pergi bercuti ea...hihi...

16 comments:

  1. Sweet Happy Family...

    p/s: Tuhan menduga hambaNYA yang disayang :-)

    ReplyDelete
  2. wahh seronok la pi jalan dengan family, ada gak ramai tu ha walaupun kata family kecik. kalau akak jalan dengan mak berdua saja, hehe

    ReplyDelete
  3. uik...den setahun 400 juta kali lalu....tak plak terniat nak bercuti kat situ...ahakz

    ReplyDelete
  4. waH!!!!!!!!
    bilalah kak ayu nak sampai sana..
    jelesnya....
    siti murni...
    kak ayu tersangatlah nak kesana?? bila!!

    ReplyDelete
  5. SALAM..
    ermmm..mesti sejuk
    main ler nih musim hujan
    pulak..lama dah saya tak
    naik atas tu..padahal selalu
    lalu kat highway..

    ReplyDelete
  6. LCA:
    Alhamdullilah..family kecil dan berdiri atas kekuatan kami sendiri..walaupun dibuang adik beradik...:(
    Thanx sha..for the support. :)

    SHARINGINFOZ:
    Seronok...ada rezeki nak jalan2 dgn family lagi..:)

    ReplyDelete
  7. DINAS ALDI:
    Sama la...biasa pun jalan dengan mak berdua saja. ini pun sebab dah rancang nak bercuti, baru la dapat berkumpul semuanya..:)

    JEBATEJA:
    Sebab ekau dah dokat bonar dengan tempat tu..takde nafsu dah la nak bercuti di GH..hehe...sabau aje lah ekau ni...

    ReplyDelete
  8. CITARASA RINDUAN:
    Ayu, sesekali 'close shop' ajak encik zalie jalan2 GH..sejuk...best tuuu...:) hehehe..*gelak nakal! budak2 suka la dapat main macam2...kita yang dah level mak bapak budak ni pun sama je jugak..pergi je Ayu..:) sesekali hadiah cuti untuk diri sendiri..

    ZULKBO:
    Yer...1st day tu memang sejuk sangat, pakai baju nipis konon last time pergi tak sejuk sangat..at last haaa..gigil..baru padan muka.

    ReplyDelete
  9. wah kalau mak bonda saya, haram tak mau..gayat

    ReplyDelete
  10. wah....anak mak. sebijik ler....

    ReplyDelete
  11. IMANSHAH:
    Hehehe..biasa la mak2 kan..itu pun bonda saya tu teruk kena paksa..hehe...cuak je dia..

    EELOBOR:
    hehe...ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi....kan?kan?

    ReplyDelete
  12. owh...
    jeles nya!!!!
    lama aine x pi genting!!!!!!

    ReplyDelete
  13. salam
    anak2 suka ke genting tp akak dan hubby kurang gemar hehe...nak cari ketenangan tp yg dapat ketensionan..

    ReplyDelete
  14. wah seronok siti p makan angin dengan family.. Dah lama tak naik genting ni..macamm best plak bila tengok siti n family pergi sana

    ReplyDelete
  15. MS ARWEEN:
    Boleh laa...dikatakan best..:) take a break dari tekanan kerja. pi je la ainee oi..2nd honeymoon..ajak hubby...:)

    KAMSIAH:
    Budak2 memang suka la kak..dapat main mcm2..saya pun tak semua nya ikut 'ride'...agak2 yang pening serabut tu...skip je...hehe

    CHIK NA:
    Mungkin seronok tu macam chik na kata..sebab pegi dengan family...kalau dengan kawan2 lain pula cara seronok tu...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails