About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, March 6, 2011

Itik pulang petang

Petang Ahad, tiap kali menjelang senja, hampir waktu azan maghrib, acapkali terjumpa senario kereta-kereta dipandu perlahan.

Berat hati nak pulangkah? Sebab esoknya dah mula bekerja? Slow driver macam itik pulang petang. Bezanya itik terlenggang-lenggok, slow driver ni pulak, kereta diorang sekejap kiri, sekejap kanan...especially kalau didalam nya ada 'youngster-in-love'...pantang sungguh I.

Tak puas agaknya bercinta sepanjang hari..huhu *statement jealous kah???????


Foto hanya sikit kena mengena dengan entri..


Orang berkejar masa nak sampai rumah, diorang pulak pandu 40km/j. Hello! Jalan kosong beb..trafik yang elok lancar jadi bergerak perlahan macam siput gara-gara awak! Awak je bayar road tax..orang lain free ke?

Moral yang ingin I sampaikan..pandu perlahan biar bertempat. Jangan sampai menyusahkan other road users..jadi pemandu yang bertimbang rasa bukan selfish driver ya...


10 comments:

  1. macam-macam perangai pemandu ni kannn.. yg berdesup macam formula f1, yang macam itik pulang petang.. apa2pun biarlah jadi macam kucing yg comel.. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha....selalunya kalau depan sekolah mesti 30kmsj jer kan. mungkin situ kawasan sekolah kut. hihiihhi

    ReplyDelete
  3. selalunya kalau kat sekolah, kiter kne bagi jalan kat budak sekolah nie..maklumla, kiter nie org tua..kne la berperangai mcm org tua heheheeee

    ReplyDelete
  4. depa tu memadu asmara kot...2 yg pndu prlahan jerr...akak pn geram kalu tgh2 jln boleh santai2 bw kereta..rasa nk langgar jerrr...

    ReplyDelete
  5. KAK NIDA:
    Saya kategori pertengahan..bawak ikut speed limit..hehe...klu 80km/j, insyaallah,tu la speed sy bawak..yg mcm F1 pun kdg2 geram jugak, selit ikut suka hati.

    EELOBOR:
    hehe...takkan sepanjang jalan ada sekolah kot...ekeke...jalanraya 3 lorong tuu..bawak 40km/j..haih..lu pikir la sendiri..hehe

    ReplyDelete
  6. SAHROMNASRUDIN:
    Kalau kat area sekolah..hari bersekolah, kita pun kena akur. Signboard pun dah terang2..hehe

    NZA:
    hehehe...itu la yang saya nak sampaikan...geram kan?

    ReplyDelete
  7. saya memang sangat sakit hati kalau ada lori bawa sampah lalu ikut lane paling kanan di lebuhraya 3 lorong dengan kelajuan 60 kmj.

    kita bagi lampu dia tak ke tepi. bagi hon dia pun tak ke tepi. bila kita potong, dia boleh gelak2kan kita.

    kalau kejadian tu berlaku sebelah pagi, sampai petang hati saya masih sakit lagi.

    ReplyDelete
  8. aduh...

    mmg, samalah..ayu pun agak tertekan kalau hadapan kereta yang pandu like itik pulang petang,
    nak potong susah..
    dia pulak yang berlengah2...

    GERAM..

    ReplyDelete
  9. AL-LAVENDARI:
    Sama dengan saya tu..:)hehe..serius, kena pulak pagi nya terlambat sampai temujanji atau meeting gara-gara 'itik pulang petang' ni..memang geram dan spoil mood sampai ke petang. Lorong memotong dengan lorong perlahan pun susah diorang nak beza...lesen jenis apa entah.

    ReplyDelete
  10. CITARASA RINDUAN:
    A'ah kan Ayu. Dah tu macam sengaja je nak kasi kita panas, kita nak potong cepat-cepat je dia ke tengah, tak kasi potong..kurang asam sungguh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails