About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, March 16, 2011

Lunch at Swensens, Auto-City

Santapan tengahari tadi di Swensens, Juru Auto-City.

Fish n Chips..kenyang sampai tak habis makan.

Not to be missed -- coffee..*mug tak cun lah! Macam guna mug kat rumah je, not presentable for me.

Soup of the day -- Mushroom Soup. I still prefer tomato soup..:(

Executive Lunch Set by Swensens ni berharga RM 16++. Rasanya..boleh makan dua orang kot...perut kecik..hehe. Makan macam ni tak boleh diamalkan selalu ya...kalau orang open table..then it's fine..:) Swensens as usual memang packed dengan customer especially during lunch hour. Selain set Fish n Chips, they also served black pepper pasta, baked chicken rice & etc as their Executive Lunch Set menu. With additional RM 2.90 you can get a single scoop of ice cream..lalala..!

Semuanya gara-gara tension kena jerit for nothing oleh bos. Breakfast untuk halwa telinga..jeritan bos melalui 2 panggilan telefon seawal jam 9 lebih. Haihhh..sabo aje lah. I tak berdosa, okey...semuanya kerana sikap tak bertanggungjawab rakan sepejabat. Kerja tak selesai..hari ni pulak ambil emergency leave. Kalau tak disebabkan nak melepaskan stress tu, rasanya I lunch kat office je..tapi disebabkan nak protes..ambil lunch satu setengah jam, puas hati. Nasib baik menu lunch sedap.


13 comments:

  1. selaqmat malam siti murni--
    itulah lumrah bekerja pejabat..tension dgn majikan sebab kesilapan bukan dari kita..
    lagi2 rakan2 yang punca segalanya..
    sabar yer...

    PS: menu breakfast tu...kak suka soup...nyami

    ReplyDelete
  2. hehehe, saya dah sound itu orang tadi. esok di tak kan jerit2 lagi. hihihih

    ReplyDelete
  3. Orang lain makan nangka,murni kena getahnya yea...sabo je laaa...

    eh.tq follow akak...datang lagi tau...:)

    da follow...

    ReplyDelete
  4. gumuks la siti kalu tiap-tip hari kena marah ngan boss ;-).. ken amarah je..pi mkan tempat yg sedap-sedap

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wbt
    Tengok je ghope makanan dan minuman, idok le jauh rupa dgn tempat lelain tapi bile nengok reganya, mak oi mahei bebenor gamaknye lagi payah bebenor nak nyebut name tempatnye lagi mahei kot! Sampey tergeliat lidah nak nyebutnye! Apa2 pun lepas makan, jgn lupa, exercise gunakan `power rider`!

    ReplyDelete
  6. bestnya mamam fish & chip.... makan selalu pun ngak apa... :-)

    ReplyDelete
  7. CITARASA RINDUAN:
    Ayu oi, idak le breakfast menu tu...menu lunch..ekeke. soup mushroom ni mmg sedap..
    dek kerana kesabaran lah dah 8thn bertapa kt sykt ni...:)

    EELOBOR:
    iye ke..?hihi...terima kasih tolong jerit kat dia balik..pagi ni alhamdulillah..senyap, tiada jeritan..hihi

    ReplyDelete
  8. CIKGU NURIN:
    Terima kasih follow saya kembali.
    saya pun dah baca entri cikgu nurin..cuma nak komen malu kucing je lagi. kat sini selalu macam tu. cuma kelmarin, tersangatlah geram saya..asyik saya kena getahnya..melampau kan.

    ReplyDelete
  9. CHIK NA:
    Bukan saja makin gemuk, purse pun rabak lah macam ni..oleh itu, saya harap bos, hanya marah saya pd benda yang patut2 aje lah..kalau tidak, memang patut naikkan gaji saya..habuan nk makan sedap2..ekeke

    TAJNUR:
    Itu ler..mahei kan..udah lebih kurang makan kat 'pasar ikan manhattan' mahei nye..tapi tak ngape ler..jgn dibuat slalu...ate fish n chip nyer, sedap,..berbaloi-baloi...penuh pinggan tauu...hihi

    ReplyDelete
  10. LCA:
    makan selalu....? i nak hijrah kl, suruh sha selalu-selalu belanja i...naa...okey..??hihihi....nak suh sha belanja tosei sedap tu...nanti lah...:)

    ReplyDelete
  11. salam..
    hehehe..adat lah bila keje ngan BOSS ni :)..tapi bila kluar opis..masalah keje kene tinggal kat pintu opis k

    ReplyDelete
  12. Saya bertugas di Juru. kerap lalu disini tapi tak singgah.

    ReplyDelete
  13. JINKAMEN:
    yer..betul sesangat ler tu. masalah kerja jangan dibawa pulang..kena pro..:)

    ARIFF BUDIMAN:
    kerja kat Juru jugak..?ai..sama tempat la kita..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails