About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 24, 2011

Result SPM 2010 dah keluar, tapi I pulak jealous lebih-lebih..

Situ sana sini sinun depa dok cerita pasal result SPM keluar semalam nooo...! I sungguh jealous okeh..yes, I'm jealous. Cemburu tengok depa pakat-pakat happy sampai melompat-lompat masa ambil result. Pagi tadi selak-selak The Star, Metro sempat layan photo-photo mereka yang dengan keputusan cemerlang gemilang terbilang tu dan sempat jugak lah I senyum-senyum sendiri. Teringat zaman I dulu...SPM 97..oops..terbocor sudah...!

I pun happy..lompat sikit-sikit saja. Sebab -- result sangat membanggakan. Cuma dalam happy, I dah tau, hasrat I akan mati di situ saja. Tapi, tak mengapa I tak lah sampai menyesal kerana terpaksa menolak tawaran matrikulasi di UUM. At that moment, my family is my concern. Sebagai anak sulung, lahir dari keluarga yang tidak kaya, dan tidak juga susah, I tak sampai hati membebankan arwah abah. Masa tu, we all duduk di kampung dengan rumah kecil tidak seberapa. Adik-adik dua orang masih bersekolah, so, I decided to work. Yes, I'm working then 1 year after that, baru lah I decide to further my study at one of private college yang pada masa tu yurannya tak la membebankan kalau nak dibandingkan dengan yuran untuk pengajian ijazah yang mengambil masa bertahun-tahun. Masa kawan-kawan rapat I grad UUM, UKM, UIA, UPM, UITM..I dah pun masuk tahun ke2 bekerja. Lagi laaa I jealous kan....:-(

Foto kenangan 5PD1 tahun 1997. Siapa pandai sila cari mana satu Siti Murni.


For me, benda yang lepas yang tak berapa best untuk I kenang, cuba I buangkan jauh-jauh. Perasan cemburu dan merasa terasing serta kekurangan nak dibandingkan dengan diorang yang ada ijazah memang tak boleh ditepis. Dulu laa...sekarang dah okey dah..no more terasa2, kau merasa aku pun terasa!

Kenangan masa Form 4-5 dulu lagi la tak dapat dilupakan. The best okeh! :)

Waktu remaja yang tak perlu dihabiskan untuk fikir semua permasalahan berat dalam hidup macam yang dialami sekarang. Abah bagi duit poket..pergi je sekolah, belajar sikit-sikit, nakal lebih-lebih...hehehe..alhamdulillah..result SPM I dan kawan-kawan tak macam budak nakal okey..kihkih. Dan kerajinan ke sekolah tanpa ponteng-memonteng adalah dek kerana inspirasi dari senior-senior yang I minat...hehehe...cinta monyet. Zaman pass2 surat cinta yang disembur minyak wangi atau bedak talkum. Sekali terkantoi dengan cikgu math daaaa.....hehe. Sungguh klasik..tapi manis untuk dikenang.

14 comments:

  1. tuh la pasal. saya pun tgh pening kepala nak isi borang upu nih. tak tahu nak gi u-thopia ker atau u-turn jer senang. hihiihhi

    ReplyDelete
  2. wah samalah kita..SPM 97..wahaha, i bukan best student..sob3

    ReplyDelete
  3. dan nampak gayannya...ayu, siti murni dan cikgu iman memang sebaya...
    so..kita tak payah tiak kakak lah yer..
    (cikgu iman dan ayu mmg tau, kami sebaya)

    PS: kat sini jer...si pengomen pertama...terlebih tua....waka..waka........

    ReplyDelete
  4. EELOBOR:
    haha...U-turn? atau taman U-Thant kah..?boleh la..janji tak pening2 nak isi borang UPU...hehehe

    IMANSHAH:
    takpa...walaupun bukan best student tapi besar jasanya kalau dapat mendidik anak bangsa jadi best student...kan?kan?

    CITARASA RINDUAN:
    Hahaha...i told u..kita sebaya..u tak caya i..hehehe..oops..marah pengomen pertama kita kata dia terlebih tua...haha..dah la tengah pening nak isi borang UPU tuh...

    ReplyDelete
  5. salam..
    ermmm...mesti gambar duduk
    last sekali sebelah kanan kan?
    ermmm..

    ReplyDelete
  6. jgn sedih2 cz semua tu dh trsurat utk kita...rezeki kita ada dimana2....
    akak lak dpt tawaran ke matrikulasi UPM ttp menolak cz lebih brminat ke IPGM....nk jd cikgu la kononnya sejak kecik....

    ReplyDelete
  7. jangan sedih, ada kemudahan di atas apa yang berlaku, pengorbanan penting dalam hidup.......

    ReplyDelete
  8. akak!!!!
    tahun 97 aine baru amek pmr! hahahah

    rasa nya akak yang berdiri no 3 dari kiri, yg pakai tudung biru, baris no 3 dari depan! betul kah?????

    ReplyDelete
  9. wow..kita beza setahun je...saya muda setahun dr awak..ehhh..awak skolah mane?? tak dinyatakan sekolah pun di gambar itu huhuhuhhh

    ReplyDelete
  10. ZULKBO:
    Alamak..salah bro..:) Tengok komen Ms. Arween kita...hehe...saya prefect dulu...:)

    ReplyDelete
  11. NZA & SHARINGINFOZ:
    Betul jugak. saya pun dah terima semuanya..orang kata, ada hikmah di setiap sebalik kejadian kan..

    MS ARWEEN A.K.A AINEE:
    hehehe...pelik lah...pandai nye meneka..! tak sama tau dulu & sekarang..hehe

    ReplyDelete
  12. SAHROMNASRUDIN:
    Alhamdulillah..awak perasan saya tak letak nama sekolah. itu lah..saya dah publish baru terperasan tak mention dalam entry..hehe. sek. men. keb. telok air tawar, butterworth..sekolah yang saya cintai..:)

    ALINAC LOVER:
    Sweet...saya rasa kebanyakan kita pun ada kenangan manis tersendiri masa sekolah kan..

    ReplyDelete
  13. apa yg tak sama kak.. aine tgk muka akak x berubah! ehehhehe...
    tu yg aine leh kenal tu!
    hahahhaha... aine kan mak nujum!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails