About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 3, 2011

Tea break @ Life1 Coffee & Toast

I'm updating this entry with a very bad health conditions. Since last 2 days I mengalami migraine yang sangat dahsyat. Pun begitu, masih ke pejabat. Dan hari ni, seluruh badan terasa lemah, antara demam dengan tidak dan kadang-kadang terasa nak cabut pinggang dan perut ni letak ke tepi, lenguh yang amat sangat..*err..sebenarnya penyakit biasa dialami sesetengah dari spesis I...but kali ni kronik pulak sakitnya.

Perut terasa kosong, lapar sesangat. Tapi selera pulak hilang. Mudah-mudahan menjelang malam, selera makan I kembali. :(



Jika sabtu lepas, I ke restoran mee kuah, ahad nya pula menikmati makan petang di Life1 Cafe. Situated at Prai Megamal. Kali ini bertiga dengan bonda dan teman jalan-jalan cari makan I yang tak asing lagi di blog ni..my one and only sis.


Nice ambience. Sedang I mengamati keadaan sekeliling, baru terperasan..rupa-rupanya Cool Blog dah ada outlet kat sini...lalala.

Hazelnut White Coffee for me.


Honey Lemon Tea untuk bonda.



Garlic Bread with Mushroom Soup for my sis.




We all berkongsi menikmati Samosa vege dan Laksa sebab perut tak lah terlalu lapar waktu tu.



Laksa memang superb! Spicy and using sardines untuk kuah nya. Cabai melaka I yang tolong habiskan. Dah kemestian, laksa tanpa cili padi a.k.a cabai melaka memang tak sah okeh!

Menu nya similar to any other kopitiam and cafe. Price vise is also the same..ambience is good with comfortable open air outlet. Courtesy and customer service considered excellent as well.

Kategori -- Boleh cuba!

10 comments:

  1. wah....bergaya sungguh makanan orang itu yer. hihihi

    ReplyDelete
  2. EELOBOR:
    Makanan pun bergaya noo..hehehe...kalau garnishing yg awak maksudkan..itu perlu...pembuka selera tu..:)

    ReplyDelete
  3. Uikkk...den tak leh tahan dengan LAKSA tu.....den HANTU laksa yg TEGAR...ahakz....

    ** Resepi Puding tu ada kat bawah sekali post tersebut...dlm bentuk VIDEO...

    ReplyDelete
  4. siti..jaga kesihatan yer..kalau penghidap magrin..ayu cdgkan awat ambil bunga raya..ramas2 ala2 shampoo di kepala...

    amalkan setiap pagi..seminggu 2 kali...

    hope awak sihat seperti sediakala

    ReplyDelete
  5. huwaaaaaa... Siti!!!!! Tensionnya Kak Nida tengok gambau-gambau tu semua..... nak jugak!!!!!!!! hehe.

    Peberet akak laksa tu... kalau kuah lagi pekat lagi Kak Nida suka.. superb gitu

    ReplyDelete
  6. JEBATEJA:
    oohh..ko peminat laksa yer..takpe2 nanti boleh lah i jejak tempat makan laksa best2 dan post kan kat sini..lalala.

    CITARASA RINDUAN:
    Bunga nya saja kan? thanx ayu...bagi petua tu...nanti nak tanyakan kengkawan yg ada pokok bunga raya...mintak sikit bunga nya.

    ReplyDelete
  7. KAK NIDA:
    Alala...kesian la pulak dengan orang merantau ni..huhu..rasa bersalah la plak..hehe.

    Tapi memang pun, tambah lagi kuah perangat...dah semakin pekat dan kaw...semakin sedap.

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY:
    Orang Kedah & Penang kalau tak suka laksa, memang tak sah kan..hehehe

    ReplyDelete
  9. Tolong bagi no telefon dan alamat kedai ni. Nak pergi makan kat sini la.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails