About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, April 24, 2011

bye bye to blonde hair..haha

I've done a hair-cut! Habis rambut 'blonde' I u all...huhu...:( blonde la sangat!

Rambut yang dah lepas separuh belakang..sayang nak gunting, tapi memandangkan beberapa situasi..I've decided to sacrifice such a long hair!

Pada I, memotong rambut ni ibarat membuang 'masa lalu'. I've done it so many times..dan selalunya bila nak melupakan 'something' or 'someone' that I guess just a symbolic yang I nak ubah diri kepada seseorang yang bukan sama seperti yang sebelumnya. Escapism?? Maybe...


Besides, cuaca yang panas sekarang ni memang mendesak I supaya potong rambut tu. Sedap je mandi bila terasa air kena direct kat kulit kepala. Berambut pendek memang best! Kepala terasa ringan, rambut pun senang nak dijaga..maklumlah..bertudung kan.

Okey2..sedikit tipu! Main reason I potong rambut sebab -- nak buang segala 'beban' yang I dah bagi pada kepala I. Ikutkan hati macam nak botakkan aje terus, tapi my auntie said..tak perlu botak..just selalu-selalu potong rambut tu. Know what I mean..?

Kerana rambut macam-macam yang I terima..negative perception of course..walaupun rambut tu bukan didedahkan kat sesiapa, cuma 'buat' sekadar nak puaskan hati yang tengah memberontak..eksyen depan cermin dalam bilik..takde orang nampak pun! Takpe lah..dah ikhlas I potong ni.

I am new! Tak seperti setahun yang lalu..Insyaallah.

26 comments:

  1. kalaulah duit macam rambut .. kan ke bagus.

    kalau nak rasa botak pun boleh .. dia akan tumbuh balik .. mungkin rambut baru lebih sihat dan segar bugar. saya pun teringin juga nak botakkan kepala suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  2. jadi lelaki sennag sebulan sekali mesti bagi kepala kat tukang gunting

    ReplyDelete
  3. rambut pndek lbh selesa.....trutama musim panazzzzzzzzzzzz....

    ReplyDelete
  4. AL LAVENDARI:
    Lelaki botak, itu normal. Saya memang bersungguh nak botak tapi dihalang pula..haih, apakan daya..hidup ni kadang-kadang kena jugak dengar nasihat orang yang lebih tua.

    IMANSHAH:
    yalah..senang je, dah jadi rutin kena tarah rambut tu..

    ReplyDelete
  5. NZA:
    ye kan kak..:) selesa..tak lah rimas bila panas dan berpeluh..nak handle pun senang.

    ReplyDelete
  6. dah lama tak merasa rambut pendek. rasanya lepas nih nak try cuba bieber-hair cut...mesti rasa stylo gitu. haha!

    ReplyDelete
  7. en zalie dah bising.. potong rambut..
    kak ayu buat dono jer...
    hahahhahah..

    ReplyDelete
  8. Hi Siti Murni...blonde hair?
    Nak potong botak? Ha ha ha.....macham tu movie GI Jane.
    You have a pleasant week.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. akak pontong rambut pendek ker?

    hehe dah dekat setahun xpotong rambut...

    betul tu kak,ila ada dengar gak org konon2 potong rambut nak buang kenangan lalu...kira mcm new one la..hehe

    ReplyDelete
  10. belalang cukup malas potong rambut...selalu jer biar panjang ya amat baru potong...x pun bila mak bapak mertua dah start jeling2 baru la terhegeh-hegeh nak potong...

    hahaha

    ReplyDelete
  11. ibu_suri dulu rambut panjang sampai punggung. sekarang rambutnya kontot jer..

    ReplyDelete
  12. Saya pulak terus cukur botak..
    Lega sikit dalam cuaca panas nie..

    KTM lancar Tiket 1RM

    ReplyDelete
  13. Sebenarnya, I pun tengah berkhutbah nak potong rambut, tapi akan tunggu sehingga bulan 6...sebab nak potong di Indonesia...

    Tukar angin sesungguh nih...

    ReplyDelete
  14. salam..
    hargailah mahkota wanita itu..
    hadiah buat bakal suami anda
    nanti..
    :)

    ReplyDelete
  15. huhuhu, saya lebih senang berkepala botak. haluusssssss......

    ReplyDelete
  16. nk p ptong jgk ah~ tok yong ckp mcm ape je yong skg.maybe mcm singa kot hahahha

    ReplyDelete
  17. i follow u.. follow me back k? :)

    ReplyDelete
  18. Wakk..mesti feeling ssoo goooddd....

    ReplyDelete
  19. cuba plak inai PINK....kot lawa....kot laa...ahakz

    ReplyDelete
  20. Lama tak pi kedai gunting rambut.. sini mahal yang amat.. so cik hubby ler jadi personal barber Kak Nida..hehe

    ReplyDelete
  21. Sekali sekala tukar gaya rambut, ada rasa segar sikit kan :)

    ReplyDelete
  22. DINAS ALDI:
    yup...can't deny it! rasa segar sangat..malah lebih berkeyakinan! hehe...macam iklan la pulokkk...

    KAK NIDA:
    Itu sudah bagus! Lagi senang mintak hubby je jadi barber...tidak le rasa tak selesa macam gunting kat kedai.

    JEBATEJA:
    Pink ke, purple ke..ijau ke...chek tak mau dahhhh...huhu

    ReplyDelete
  23. CIKGU NURIN:
    Of course! So G double O D...gooooooddd! hehehe...macam dalam iklan tu..:D

    SHARKCREEP:
    Insyaallah.

    ALINAC LOVER:
    ramai benor yang komplen rambut macam singa yer...hehe...sama je kite pun..especially bila bangun pagi..kembang semacam je! :p

    ReplyDelete
  24. EELOBOR:
    Halusss? yang tulus..yang mulus...!! hehe...

    ZULKBO:
    As-salam bro...
    betul3...setuju 100%. rambut juga adalah mahkota wanita!

    LCA:
    Wahhh.....betul2 nak tukar angin nih! sampai ke indon ya buk..?hehe...mana tau kan..kot sentuhan hairstylist kat sana lebih serasi..:D

    ReplyDelete
  25. MIECYBER:
    Ramai yang pilih botak sebab easy to handle and care kan..

    IM:
    Dengan keadaan ibu suri..lebih baik rasanya kalau ibu suri terus berambut pendek..supaya dia lebih selesa, tak perlu berpanas-panas dan rimas dengan rambut panjang, kan..:)

    BELALANG:
    Itu memang kak ct perasan, dari dulu lagi kan. Tapi rambut belalang tu dah memang sesuai dengan belalang..kalau rapat sangat atau botak terus mungkin dah tak macam belalang yang kak ct kenal lagi dah..

    ReplyDelete
  26. HONEYBUNNY:
    dah berkali-kali akak potong. Asal frust je potong..asal potong je frust..! haha...kali terakhir dulu tu..akak potong sikit, tapi punya nak buat perangai..akak dah 'inai'kan dia..so menyesal la sangat skg..itu yang kali ni betul2 akak potong...tak nak buat lagi dah!

    UNCLE LEE:
    hehe....G.I Jane?? owh..she's cute anyway! I don't mind botak, uncle..as long as...it makes me comfy..:)

    CITARASA RINDUAN:
    Pandai jugak ayu buat dono ek..?hehe...alaa...ayu selamat la..cuba kalau dia bebel kat ayu..haa...tak ke nahas je ayu kena tahan telinga..hehehe....

    ZEY:
    Bieber hair cut?haha....sila try ya...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails