About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 18, 2011

Hasil 'tembakan' di Botanical Garden

First of all, nak mintak ampun & maaf banyak-banyak, it's been a while that I "lost in my own world". Idea banyak mencurah-curah, tapi tenggelam dalam khayal, melalui hari-hari suram menjadikan I malas bebenor nak post entry terbaru, apatah lagi nak berblog-walking. Insyaallah, sehari dua ni I cuba untuk balas kunjungan u all ya. :)

Last 2 weeks, I meneman adik perempuan I sorang tu..outing..hehe..upacara *pecah tanah..ekeke..upacara merasmikan DSLR Nikon D3100 yang baru 'ditangkap' dia. Sebelum 'menembak', we had our lunch at PappaRich, E-Gate. Perut kena isi dulu beb!

Selesai bersantap, we left E-Gate and head to Penang Botanical Garden sebagai cubaan pertama..learning in progress kan..so, inilah hasilnya...


Model yang sesuai I guess for entry level like her..sebab ada guide-mode.

Encik hubby dia sampai tak terkata apa lah...maklum lah, menengokkan keinginan dia yang membuak-buak hingga sanggup keluar 'riban' untuk memiliki DSLR sendiri. Apa-apa pun berbalik pada minat. Kerana minat dan hobi, ramai yang tak kisah berhabisan asalkan dapat kepuasan, kan..?

For me...idak ler I nak jadi photographer bagai..ndak memegang cam tu pun udah nervous semacam..hehehe..oleh itu, I redha je jadi model yer...:) hehehe...

At the moment, u all layankan lah dulu photo-photo tu..ada comment? just drop some ya...mana tau kot-kot boleh mendorong adik I ni so that she can do it better in future..sharing is caring kan..?

26 comments:

  1. makin ramai nampaknya yang beli DSLR tu .. memang sharp hasilnya. teringin juga nak memiliki satu. tapi takut jadi 'gajah putih' jer kemudiannya nanti.

    ReplyDelete
  2. Cantik "pandangan" lensa Sugarhoney! Keep it up!!!!

    ReplyDelete
  3. akak...cantiknya gambar & bunga2 tu...sekarang dah xjeles makanan2 akak...coz ila duk rumah dapat makan mcm2...heheh

    ReplyDelete
  4. mmg gambo tu nampak gelap ke....ke itu stail....ahakz

    ReplyDelete
  5. Assalamu'alaikum Siti...

    Khamis malam ni, kakcik mungkin dah berada di Sunway Hotel tu... :)

    ReplyDelete
  6. salam..
    ermmm..sedap mata memandang
    sedap juga mulut memakan makanan
    tu..yum yum..he he

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum

    cantik pic jika diambil dr DSLR kan

    ReplyDelete
  8. SHARINGINFOZ:
    not bad..walaupun ada sesetengah kawasan ditutup, tiada penyelenggaraan yang baik.

    MIECYBER:
    Hehe...telan air liur je la ek...hehe

    AL LAVENDARI:
    Ye, pakngah..jangankan sebab orang lain ada, kita pun nak ada..tapi bila masuk bab menggunakannya..jadi hangat-hangat t**k ayam je kan..apa2 pun berbalik pada minat & kecenderungan..betul tak..?sebab tu saya tak beli..hehe

    ReplyDelete
  9. INSAN MARHAEN:
    eh, foto lagi cantik yer..hehe..

    LCA:
    thanx sha...nanti i sampaikan kat sugarhoney ya..:)

    HONEYBUNNY:
    thanx ila...:) ooo..eksyen yer..hehe...makan lah apa yang terasa nak makan..nanti dh balik kampus jangan salahkan akak pulak buat entry makan sedap2 kat sini..hehe

    ReplyDelete
  10. JEBATEJA:
    entah le u..i pun tak pasti apakah itu stail nyer atau sememangnya gelap..huhu

    IMANSHAH:
    Bila nak datang kali kedua pula...? :)

    KAKCIK:
    Khamis malam ye...erm..insyaallah..kalau tak ada aral melintang..tak ada apa2 program boleh la kita jumpa...:)

    ReplyDelete
  11. BEN:
    itu DSLR adinda yang punya...muehehe...hopefully, dapat la di'utilise' dengan sebaiknya...err, masih kena belajar..maybe u boleh jadi cikgu nya..?? :)

    ZULKBO:
    hehehe...sayang cuma boleh tengok je bro..haih..sabo aje lah yer..

    SAHROM:
    tu la kan...'sharp' je hasil nya..

    ReplyDelete
  12. Waaaaaaaaaaa pandainyerrrrrrrrrrrr cantiknyerrrrrrrrrrr Best!

    ReplyDelete
  13. alongnye, semalam ai gi menembak di esplanade..pic nye ada di fb...kasi bakar yu sket..kekeke

    ReplyDelete
  14. cantik gambar2 bunga tu! teruskan usaha! eh, awat rasa macam tulis dalam report card ja ni, kehkeh

    ReplyDelete
  15. cantik...teringin gak nak DSLR ni tapinya...belum lagi kot...

    ReplyDelete
  16. huuhuu..bestnya kalo dapat genggam dslr..genggam pun jadiklaa..hehehe

    ReplyDelete
  17. Ishkh...Nikon ni rasanya lagi terangkat dari Ca**n....kumpul duit lagi, tukar Nikon lak lah...moh, jadi model akak...?

    ReplyDelete
  18. wah.......
    terbaiklah... suka lihat hasil percikan nikon D3100 adik kamu..
    terbaik..kirim salam dia yer.......

    ReplyDelete
  19. RED RAMBUTAN:
    All the compliments goes to the ms. photographer...mekacih!

    NADIA:
    lorr...nak bakor i buat ape..u tu...semangat kasi bako!!

    ReplyDelete
  20. DINAS ALDI:
    hehehe....takpa..tkpa...ini pun kategori anak murid jugak ni..hehe


    SHAM:
    Ya..go go! pelan2 kayuh..

    ReplyDelete
  21. ANAYANA:
    best,tapi memula kekok jugak dibuat nya..hehe

    CIKGU NURIN:
    wah...model??i like!!! :) tukar kak jangan tak tukar...

    CITARASA RINDUAN:
    Dia baca komen ayu nih...:) hehe...thanx ayu...baru belajar lagi ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails