About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, April 22, 2011

myhealthyheart dot com dot my

Not feeling well lately. Getting tired easily, cepat mengah bila buat keja, senaman..mahupun makan..*kalau mengah time makan, maybe pasal makan sampai tak hengat kot..hehe.

Since then, I macam dok terfikir-fikir mungkin kah there is a need for me to do a check-up again..? Dulu pernah buat check-up jantung, but after a few appointments dengan pihak hospital, diagnosisnya -- tak ada apa-apa masalah. Now, I'm starting to worried. I guess, corak pemakanan I perlu diubah. Yalah...tengok saja rutin breakfast, nasi lemak & nescafe is a must..!

So, it's been one week..I dah mula berjinak-jinak makan hidangan ni as breakfast..& insyaallah, kalau boleh nak dijadikan rutin..


My oatmeal breakfast, it doesn't look like this oatmeal serving. But disebabkan I sememangnya tak lalu makan oat, so I add in some raisin..macam dalam pic tu.

Boleh add buah-buahan kering or choc chips jugak. Ikut kreativiti dan selera masing-masing. Hehe...sekali ingat macam budak-budak pulak, nak makan pun kena ada teknik bagai, kalau idak..takde selera yer. :)

And co-incidence this few days ada ternampak iklan di tv pasal Quaker Oats myhealthyheart.com.my

I just take a few minutes and buat heart health test. So, I am now telling u guys..bapak-bapak, ibu-ibu and all fellow readers...sila lah ke website myhealthyheart for further information. Banyak juga kebaikan dan nutrisi oat yang dapat kita tahu..k.

Heart disease is No. 1 killer in Malaysia. I'm just worried about my health and I think...I should go for another check-up..tapi takotttttt...huhu. :( Maybe...I guess, I should stick to my exercises promises...fight pressures and stress well, eat more fruits, vege and oats, err, I'm not a smoker...what else...err, amalkan pola pemakanan mengikut piramid makanan tu kot..err, boleh kah??I wish.. What say you??

12 comments:

  1. pagi tadi gua makan mee goreng je

    ReplyDelete
  2. PANGLIMA MUDA:
    Mee goreng lebih nikmat dari oat..:)

    ReplyDelete
  3. akak....

    oats sedap la..ila suka makan....;-)

    katakan sedap akak...baru akak suka makan...hehe

    ReplyDelete
  4. MIECYBER:
    Benda yang bagus untuk kesihatan, memang tak sedap. saya pun tak suka..tapi..kena paksakan diri supaya suka..hehe

    ReplyDelete
  5. HONEYBUNNY:
    Waaaa...takjub pulak akak. tak sangka ila suka makan oat.
    hehe..tu la, punya nak bagi suka..akak siap godek2 resipi oat kat google tadi..nak mempelbagaikan rasa je.

    ReplyDelete
  6. dik................
    baguslah kalau dah start nak kearah sihat..
    kak ayu doakan kamu berterusan yer amalkan..

    ReplyDelete
  7. salam..
    pernah cuba makan oat ni
    entahlah..tak boleh nak masuk
    tekak pula..adehhh..

    ReplyDelete
  8. CITARASA RINDUAN:
    Ayu...thanks ya..:) harap2 macam tu lah..dan jangan hangat t**k ayam je..huhu...benda yg elok memang liat kita nak amalkan.

    ZULKBO:
    ye bro...saya dulu pun sama. tapi bila saya cuba seminggu ni..alhamdulillah dah boleh terima walaupun liat nak menghabiskan..

    ReplyDelete
  9. ada ke oats yang sedap di makan? macam mee goreng!

    ReplyDelete
  10. IM:
    oat memang tak sedap, itu hakikat.
    tapi sebab terpaksa kena telan (untuk kesihatan), maka kena kreatif la mempelbagaikan menu oats tu...

    ReplyDelete
  11. kak... aine kalo makan oats sekali dalam tahun ni, then aine akan biarkan smpai tahun depan pulak.. kira 1 peket tu, leh cacah bertahun2.. hahahah... sbb bila aine makan, rasa dia tu buatkan aine ingat smpai tahun depan.. jd mcm muak, tp sebenarnya dia sedap! aine nk kena belajar la pelbagaikan rasa dia... nk berjinak2 ngan oats ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails