About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 4, 2011

Penyangak antenna radio

Panas hati tak habis lagi nih...! Geram I dengan 'kawaq' kat area rumah ni...punya lah haprak sampai antenna radio 'Baby Black' I pun diorang curi. Memang la tak mahal nak beli ganti, baru 20 hinggit je...tapi geram...!! Kelakuan buruk si pencuri tak boleh dibiarkan berleluasa. Kali ni 20 hinggit, next time nak kena keluar duit lagi kah??melampau okeh, sangat melampau dan tak boleh dimaafkan. Kita harus membanteras gejala-gejala tidak bermoral ini dari terus menjadi duri dalam daging sehingga mencalar norma hidup masyarakat kita...*cewah-cewah hujah ala-ala politician pulak..huhu. Sakit hati okeh! Dan sehari dua ni, selepas diganti antenna yang baru, semakin kerap pulak I menjenguk bawah, ke tempat letak kereta..takut kena curi lagi. Sini memang 'black area', motosikal kena curi, kereta kena calar, paling memalukan, padlock untuk mailbox yang kecik comel lote tu pun selalu kena curi...adess...sapa la yang gatai bebenor nak curi surat cinta I. Makin lama, makin tak bahagia duduk sini..*sambil angan-angan nak pindah rumah lain...landed dan berpagar! Biasakah u all mengalami masalah yang sama seperti I?? Kongsikanlah pengalaman u all berhadapan situasi kecurian dek penyangak a.k.a 'kawaq' yang tidak bermoral ini....

11 comments:

  1. wow..huhu macam3 depa curik kan..mat pit tu

    ReplyDelete
  2. mmg betul2 penyangak mcm tu...semua nak curinye ye..

    ReplyDelete
  3. alamak, kesian Baby Black! (comel la nama dia!)

    kita doakan semoga kawaq tu mendapat pembalasan yg sewajarnya dari pihak berkuasa dan dariNya.

    ReplyDelete
  4. Sidai,baju .elok2 nanti ..ek

    ReplyDelete
  5. salam..
    pencuri beginilah yang
    patut di kerat tangannya kan
    baru tak berulang lagi kes

    ReplyDelete
  6. IMANSHAH:
    itu lah..semuanya nak curi..tah apa yang diorang beli guna duit titik peluh sendiri..haihh..marah niii...


    AINNORAINI:
    Cheq geram sangat-sangat ni kak ain...ish..macam nak pasang cctv tangkap itu penyangak..ambil gambar,cetak dan tampal kat semua tempat..baru malu muka dia..

    ReplyDelete
  7. DINAS ALDI:
    A'ah kan..mudah-mudahan amin..bersara lah dia dari menjadi 'kawaq'..

    ZEQ:
    Okey zeq..mekacih..:) pesanan diterima...baju2 telah selamat di sidai di tempat yang selamat...

    ReplyDelete
  8. ZULKBO:
    betul2...saya menyokong usul bro 100%...mari potong tangan dia...besaaa...suka sangat dok mencuri..berdosa tuu!

    ReplyDelete
  9. Hi Siti Murni, regret to read someone churi your thing.
    Really sad, and yes, I can imagine your feeling 'hati geram'. Anyone would to lose something.

    I guess there'll always be people with loose hands, taking things that don't belong to them.
    You take it easy.....
    Maybe if can simpan anging? Chari nang garang?
    You take care, ya.
    Lee.

    ReplyDelete
  10. sabo je lahh....hang pakai antena radio biasa jerk...sure depa tak ambil...ahakz...tak pun letak antena TV...ahakz

    ReplyDelete
  11. UNCLE LEE:
    Living in apartment la uncle..majority here are muslim, no way to simpan anjing...huhu..not the criminal who might frightened with the anjing..but i kena lari dulu lah uncle..hehe

    JEBATEJA:
    Huhuhu...lepas tu tengok gambo baby black masuk paper..'only in malaysia' sebab tak pernah dibuat orang....hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails