About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, April 3, 2011

Sizzling, Claypot & Western Food @ Sizz_Lyn Cafe

Agak lama I tak buat food review kan...ngeee...

Nah...ini dia..tak sabar nak keluar dari draft..hehe :) Last saturday, we all sekeluarga had our dinner di sebuah cafe di Jalan Sultan Azlan Shah, Bayan Lepas...situated just opposite the Snake Temple.



I ordered Sizzling Yee Mee with Egg, priced at RM 4.50. Bukan sebarang hidangan sizzling dan rasanya tak sama dengan yang banyak dijual di medan selera pusat membeli belah okeh...!! Kuahnya sangat tasty..rasa black-pepper yang sangat memikat jiwa. Bonda pun memilih hidangan yang sama.


Dik Na pulak tekak western malam tu..so, she opt for chicken chop. Kalau tak silap price cuma RM 8.50 **kalau tak silap yer, tak sure sebab bukan I yang open table malam tu..but my in law.
Adik ipar cakap Nasi Lemak Biasa *bukan dalam daun pisang pun sangat sedap. Harga tak mahal..cuma sekitar RM1.50-RM3.00, telur mata kerbau, bilis dan kuantiti nasi memang boleh dikategorikan banyak. Nasi Lemak tu lupa pulak nak snap gambor nyer..adess..rugi...kalau tak leh kasi u all leleh air liur..hehe..*niat tak baik tuu..



Pada I, cafe ni istimewa sebab menyediakan hidangan yang selalunya cuma boleh dapat di food court. Dan paling penting, cafe ni milik melayu, diusahakan oleh melayu dan tukang masak, pekerja, semuanya melayu. Harga berpatutan, RM 25.00 untuk 4 orang makan..sedap, nice ambience, parking pun tak susah, just tepi jalan sebab banyak lagi deretan cafe kat situ. Ada wi-fi, tapi tak tau lah okey ke tidak sebab tak try. Dari segi menu, nasi lemak je ada 4 jenis hidangan...lain-lain hidangan sizzling, claypot dan western semuanya disediakan di bawah satu bumbung, sangat sesuai kalau bawa family dengan macam-macam selera.


So, yang dah dekat Penang, memang orang Penang atau nak mai ke Penang..sila la jengah ke Sizz_Lyn Cafe.

11 comments:

  1. selamat malam siti murni
    subhanallah....sedap2nya menu diatas.....
    kak ayu suka tau bab makan kat luor2..lagilah part kamu pi tu kat area penang..tempat lamaku..



    PS: air liur dah banyak meleleq..lapor pulak..haha

    ReplyDelete
  2. kak... terliur nya!!!!!!
    dia kat yang tepi jalan besar tu ka atau yg berhadapan ngan tokong ular tu?????
    aine selalu dok pi kat blue bayou ja...

    ReplyDelete
  3. Alamak jauhnya, anyway memang suka ngan chicken chop

    ReplyDelete
  4. aduhai xtahan tgk pagi2 goda akak dgn makanan tu semua...hu......lapo!!!!

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum siti...

    saya suke yg pic no 2 tue..terasa kesedapanya kan huhuhhh

    ReplyDelete
  6. CITARASA RINDUAN:
    Hehehe...ayu nak sapu tangan tak?hehehe....sedap seperti dalam gambarnya..nanti ayu mai sini..siti belanja..:)

    MS. ARWEEN:
    Ainee, cafe dia facing main road..facing osram la kiranya. okay..jugak. na dgn achey yg recommend..depa besa pi dah situ. cafe tu baru bukak je rasanya. Blue bayou tempat dating zaman dahulukala..ekeke...cik abe suka makan sup ekor kat situ..lama dh tak pi kat situ pun..

    ReplyDelete
  7. SHARINGINFOZ:
    Takpe..kalau mai Penang boleh singgah...:) ramai peminat chicken chop kan..

    NZA:
    Hehehe...selalu akak goda saya dengan menu akak..hihi..takpe..dah lapor boleh la akak JJCM cari menu macam tu ya..:)

    ReplyDelete
  8. SAHROMNASRUDIN:
    Wkmsalam...:)
    Ya, lihat saja kuah black-pepper atas chicken chop tu..rasanya kalau banyak lagi, lagi la sedap nya..hehe

    ReplyDelete
  9. owh... kalo mcm tu, nnti nak try la.. selalu kalo pi situ, mmg masuk terus lorong tokong ular tu, sbb tu x nmpak pun kedai ni...
    ehehehhe...

    ReplyDelete
  10. nampak sedap yee mee tu and 4.50 is murah.... :-)

    ReplyDelete
  11. MS. ARWEEN:
    owh..ainee kalau ikut lorong tokong ular tu memang tak perasan kedai ni..kedai ni 2nd last...nanti pi try dengan incik asben..'lomentik' la jugak tempatnya...hihi

    LCA:
    Yes, sedap sha, paling sedap pernah I rasa, seriously! ...& murah...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails