About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, April 1, 2011

Ustaz Amirul

Sorang lagi perempuan 'tergila bayang' dengan Ustaz Amirul...!! hehe...



Baru je habis menonton last episode drama Ustaz Amirul: Hadirku Hanya Kerana-Nya..slot Zehra TV3...adess, last episode daaa...sedih! Sedih bab ending..and sedih sebab dah the end...I'll be missing Ustaz Amirul..huwaaaa....!!!


Eira Syazira as 'Rabiatul Adawiyah' and of course la...Ashraf Muslim as Ustaz Amirul...huwaaa...:( *frust laaa...apesal laaaa dia tak nak kawin lagi sorang...

The cast of 'Ustaz Amirul'...!

I bukan nak cerita sinopsis..malas, sebab rasanya ramai yang follow drama ni. Just nak menzahirkan rasa hati yang sangat kuciwaaaa sebab drama ni dah abis dan dah tak boleh lagi nak tengok Ustaz Amirul....huwaaa!!! :(( *frust sungguh-sungguh ni...

Entah la malam ni boleh lena tido ke tak, teringatkan Ustaz Amirul..uwaaa..waaa...!! *sengal lah Siti Murni..


**photo credit: ohbulan.com & budiey.com

13 comments:

  1. penangan ustaz amirul eh~

    abah yong pon suka tgk~

    ReplyDelete
  2. sekadar lakunan sebahagian dari drama hidup..

    ReplyDelete
  3. siti murni

    kak ayu tak pernah tonton drama tu..
    bukan apa...tang seius2 nie kak ayu kalau.
    kalau tengok gak..sure terus terpikat..dah lah banyak kerja nak buat..nak terpacak depan tv lagi..
    pengsan..


    hehehehe. tapikan, hensem dan lelaki melayu terakhir jer pelakon lelaki tu.....(sambil jeling2 gambor kat atas,.hahahha)

    ReplyDelete
  4. Kak Azie follow citer tu dari mula lagi.

    Pertama kerana si Amirul (Ashraf) tu memang sesuai dgn watak itu kerana peribadi dia sendiri memang lebihkurang itu juga. Warak dan baik budi pekerti. (Selain dia, Zed Zaidi pun macam tu juga).

    Kemudian, Kak Azie suka juga dgn lagu temanya yang dinanyikan sendiri oleh Eira Shazira tu. Bleh tahan suara dia, kan?

    Watak lembut dia menjadi. Cuma Saleha sebagai Munirah tak begitu “kampung” sebab dia ketara macam anak orang putih (campur).

    Tengok pic kat atas, ketara Lidyawati pakai tudung separuh, kan? Masa kejadian ni lah yang kecoh sekejap tu konon dia dah nak buka tudung.

    Artis ni, kadang2 lupa dan tak sedar orang perati jer kelakuan depa...

    ReplyDelete
  5. hehehe, normal lah tuh. takde lah "sengal" sangat kan? huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. ALINAC LOVER:
    A'ah..susah la...dah terpikat hati nih..hehe..boleh geng abah u...:)

    INSAN MARHAEN:
    IM, itu maknanya lakonan mereka menjadi..sampai kita terbawa-bawa watak mereka dalam kehidupan realiti..:)

    ReplyDelete
  7. CITARASA RINDUAN:
    What..Ayu tak tengok?aaalaaa...rugi...:(
    best tau..ayu kalau tengok drama ni gerenti tinggal keje2 tu sume..hehe
    Hensem kan??ades...yang penting lakonan dia best..sesuai pegang watak ustaz tu.

    KAK AZIE:
    yup, ashraf muslim tu in real life pun memang macam alim sikit kan..dia praktis perubatan islam...:) caya lah.
    camne la saya tertinggal isu lidyawati tu eh...hmmm..
    siti saleha tu cakap pelat nye tak buang, itu yang tak nampak kampung..slack sikit tang tu.

    ReplyDelete
  8. EELOBOR:
    ek? tak sengal sangat ek??hehe..means..boleh buat lagi lah...hehe

    ReplyDelete
  9. salam..
    untung jadi ustaz ni..
    saya ni teringin gak nak
    jadi..tapi ilmu hanya
    cukup diri sendiri je..
    :D

    ReplyDelete
  10. alaaa...ustad jebateja pun apa kurang nya.....ahakz....

    ReplyDelete
  11. akak pun suka tengok muka ustaz amirul yang handsome tu... tapi ending macam tak best je..

    ReplyDelete
  12. ZULKBO:
    itulah, bukan mudah nak jadi ustaz/ustazah..besar tanggungjawab & amanah mendidik org...

    JEBATEJA:
    Ustaz Jebateja tak available lagi dah..hehe

    CHIK NA:
    Hensem kan?kan? itu la..ending dia sedih..dan macam tak puas sikit, rabiatul adawiyah cuma tinggal kan surat..:(

    ReplyDelete
  13. salam..
    nk tny,tjuk lagu tema ustaz amirul pe yer???
    lgu yg iera syazira nyanyi tu...tq...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails