About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 25, 2011

8TV: Naughty Kiss!! I'm addicted 2 dis...

Semakin seronok melayan drama korea ni.."Naughty Kiss". Sila jangan terpengaruh dengan tajuknya. Hakikatnya..korean drama ni memang best untuk ditonton. Tak menegangkan urat saraf dalam kepala...all the way boleh rileks dan gelak-gelak. Bukan saya nak memperlekehkan drama melayu, cuma memang dah fakta dan bukan auta..drama korea ni lebih ringan, selamba dialog nya dan begitu bersahaja. Memang ada sesetengah nya penuh dengan airmata, macam drama popular "Winter Sonata" dan "Autumn in My Heart", tapi saya lebih suka menonton drama yang bersifat selamba funny macam ni..sebelum ni, minat gila dengan siri "Full House".

Lagi yang membuatkan saya teruja...casting nya lah! Tengok saja pelakon-pelakon nya...yang perempuan kulit halus mulus tulus! Yang lelaki nya...jambu lah! Susah nak cari yang macho..tapi yang pasti...memang jealous dengan kulit diorang!


Berikut sinopsis yang saya copy paste dari 8TV..*thanx 8TV!

Bumbling high school student Ha Ni (Jung So Min) is head over heels in love with her school's top student, cold and handsome genius Seung Jo (Kim Hyun Jung). She gathers up the courage to confess her love through a letter, but he not only flatly rejects her, he embarrasses her in front of the whole school: he doesn't like dumb girls. As if that wasn't enough, an earthquake levels Ha Ni's house, leaving her homeless. She and her family end up moving in with her father's friend - who is none other than Seung Jo's father! All kinds of romantic sparks and misadventures await now that Ha Ni is living under the same roof as Seung Jo!

Starring: Kim Hyun Jung, Jung So Min, Lee Tae Sung, Lee Si Young

Saturday, 6.30pm-8.00pm


Nak tau best ke tak..cuba tengok hari sabtu nanti ya...daaa dulu..

credit: google & 8TV

25 comments:

  1. setuju setuju :D
    saya pun suka cerita nie !
    susah untuk tidak addict kat cerita2 Korean , kan ?

    ReplyDelete
  2. jat selamat da tgk cerita ni.sweet je.

    ReplyDelete
  3. Ofismet kakcik pun ada yang sangat ketagih dengan drama Korea. Kakcik dulu suka menonton siri Coffee Prince. :)

    ReplyDelete
  4. risau kalu dh mula ngadap dh xleh miss lak...he..

    ReplyDelete
  5. AQEELA:
    Kalau dah start tengok dan menarik pulak tu..memang tak nak miss dah lepas tu kan...

    ZATI:
    Ait...Jat beli CD ek?wahhh....mak akak pun dah kecek2 suruh akak beli...hehe

    KAKCIK:
    Yes, Coffee Prince pun best! 2 kali jugak saya tengok tu..banyak peminat jugak drama korea ni..

    ZEQ:
    Berlakon sendiri sape nak tengok..muka kita bukan muka selebriti...:(

    NZA:
    Betul..tu pun satu penyakit jugak kak..nasib baik lah siri ni seminggu sekali je..

    ReplyDelete
  6. akak tgh mabuk tengok "49 days" kat One HD :D... kalau ikutkan hati nak je download kat mysoju.. tapi takde masa nak buat gitu

    ReplyDelete
  7. seronok ka? tak sempat nak tengok tv, seminggu sekali saja tengok siri Bones, hehe. mesti putih2 gebu orang2 Korea tu.

    ReplyDelete
  8. Kenapa bila gelap je, tak lawa, mcm saya,putih je cun

    ReplyDelete
  9. CHIK NA:
    Bab nak download saya pun sememangnya malas..lama benor nunggu nyer....huhu

    DINAS:
    Seronok..release tension kejap boleh gelak2. Bones pun dah lama saya tak tengok. Diorang memang gebu..4 musim tak sama kita punya pasal lah..hehe

    ZEQ:
    gelap ke, putih ke...yang menentukan cun ke tidak...nuuu....hati tu..mau bersih! :) Betul tak....

    ReplyDelete
  10. harap2 den dpt tgk citer yg dikatakan best tu....ahakz

    ReplyDelete
  11. kawan-kawan semua minat cerita korea...farhan tak tawlah...kurang sikitlah...

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. nasib baik tak tahu cerita ni...

    ReplyDelete
  14. adik ila mesti layan cerita neh...

    ila duk asrama xde tb..hehe

    ReplyDelete
  15. alamak..tak layan la korea..adik saya layan..mmg minat gilaks huhuhhhh

    ReplyDelete
  16. you know Murni, sampai hari ni kak Fa tak tengok pun lagi citer Winter Sonata!! Sebabkan kalau I start tengok citer Korea nanti I ketagih tahap gaban! hehehehee

    ReplyDelete
  17. you know Murni, sampai hari ni kak Fa tak tengok pun lagi citer Winter Sonata!! Sebabkan kalau I start tengok citer Korea nanti I ketagih tahap gaban! hehehehee

    ReplyDelete
  18. JEBAT:
    Boleh je...jangan menonton kat tempat keja waktu tengah banyak keja pulak...or jangan menonton masa tengah buat puding....hehe...

    FARHAN:
    Sebab kurang sikitlah, farhan kena lebihkan sikit..hehe...thanx anyway, farhan..datang baca entri & komen...

    DADDYZKOOL:
    Mana boleh...tengok jugak..saya tak pedulik!!..hehe...

    HONEYBUNNY:
    Maknanya..kalau ada 'tb' mesti ila pun melayan cerita ni kan...??hehe...

    SAHROM:
    Alaaa...tak layan la pulak..huhu..takpe kita geng dengan adik awak...

    HEIDI:
    Thanx..singgah baca & komen ya..:)

    FAATIP:
    Alamak...! No no no...u kena tengok itu Winter Sonata lah Kak Fa..! At least once! Pelisssshhh...tengok lah, supaya u boleh ketagih macam saya...hehe

    ReplyDelete
  19. kat youtube ada tak ek cerita ni... sekarang ni Kak Nida rajin layan youtube drama-drama melayu..

    ReplyDelete
  20. haha..heran tul la..nape la pompuan suka cite korea

    ReplyDelete
  21. Hi Siti Murni, looks like an interesting show.....
    Always interesting seeing young people's first love.
    You have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  22. dulu masa tengok cerita ni kat viikii, tak asbar2 nak tggu episode2 nya. tahun lepas rasanya. huh. mmg sedap cerita ni. cuma tajuknya lain. huhu. Playfull Kiss. org CD dah keluar di pasaran malaysia :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails