About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, May 24, 2011

Buah tangan dari Sarawak

Kesepian dan kesunyian pulak kami semalam di rumah. Elmo & Elmi dah dibawa pulang mummy & daddy nya selepas makan malam semalam. Dah 1week terbiasa dengar Elmo & Elmi menyeringai...suddenly pulak sunyi sepi..adeh, terasa sangat kekurangannya.

Dalam seminggu tu, tiap-tiap pagi sebelum keluar ke office, mesti I jenguk Elmo & Elmi kat cage diorang..panggil nama diorang, tengok stok buah dalam bekas makanan diorang, jenguk whether ada air ke tak...tiba-tiba pagi ni..jadi kekok..sangkar emas diorang dah tak ada kat tempat biasa tu..owh..angau kah saya?! Agaknya itu pasal la jugak mummy nya sampai termimpi-mimpi si Elmo sebelum dia ke Kuching that day!

Apa pun, I lega Elmo & Elmi dapat balik ke rumah diorang yang besar & lengkap dengan segala toys, tak lah asyik terkurung dalam cage kecil tu!


Okey, ini pic buah tangan dari Sarawak. Saya dapat sebiji tembikar, seutas bracelet warna merah, fridge magnet dan key-chain. Nasib baik dia tak lupa beli kek lapis yang berwarna-warni dan pelbagai nama tu kat saya. Haha...macam-macam nama...tak tau pulak saya ada kek lapis Dato' K, Michael Jackson, Awan Nano pun ada kau! Haha...advance benor diorang ni bab bagi nama eh.

Bonda pun dapat kain batik dan kuih tebaloi yang dipesannya. Terubuk masin tak usah kata lah! Balik nanti tunggu nak digoreng je. Lepas tu buat sambal kicap...fuhh...entah boleh terangkat ke tidak punggung kami berdua nanti..haha!

Nasib baik adik saya tu tak beli sumpit sekali...kalau tak mesti saya dah sumpit orang yang bikin saya sebak di pagi hari tadi..tanya soalan-soalan sensitif kat saya...sungguh tak bertimbangrasa kan...hehe...takpe, saya dah maafkan pun..cuma saya tak suka menjawab persoalan jodoh buat masa ni.

15 comments:

  1. kak siti....
    aine pun ada benda nk bg kat akak!!!
    bila ntah nk pi umah akak ni....

    ptssss....
    kalo na bg sumpit, aine nk pinjam gak! nk sumpit mulut org yg suka tnya soalan pandai!

    ReplyDelete
  2. yeaahh..

    ila baru ja makan kek lapis sarawak tu..kawan bawa bagi sekelas makan..sedappp...

    macam dalam gambar tu la sebijik..hehe...cuma ada lagi warna pink belang2 tu..hehe...

    ReplyDelete
  3. haha.kak nk tahu,ada lagi tau org asli yg guna sumpit2 skrg ni. dulu masa study, masa buat prjek kat org asli, tok batin xbg masuk 1 area ni,dia ckp takut kena sumpit.haha.lawak rasa.

    ReplyDelete
  4. ARWEEN:
    Oo..ya ka..yeay2...seronoknya...:D
    mai je..akak biasa tak pi mana2 lepas keja, memang ada kat rumah. Duk teringat jugak novel ainee pun belum return lagi..heee...
    tu lah..apsal dia tak bawak balik sumpit tah...kalau tak best jugak ni..menyumpit kat ofis..hehe

    HONEYBUNNY:
    ek...macam plan pulak kan..hehe. Pink belang..?maybe nama lain pulak kot..banyak jenis tau ila..akak tengok pamphlets adik beli kat Mira Cake House..punya la banyak...sedap..especially yang layer cheese tu.

    ZATI:
    Tok batin cakap kena ikut tu...hehe..yelah, pegi tempat diorang kan...kang tak pasal2 kena sumpit kat tuuutt...naya je! Memang dengar macam lawak kan..

    ReplyDelete
  5. kalau tak ape hal bulan june ni kak ain nak kesana...

    anak2 pun taksaba nal gi sana..naik belon...

    ReplyDelete
  6. Kakak tengok kek yg tak boleh tahan. Lama benar tak merasa kek sarawak. Kalau boleh e-mail kan ke bagus. Kena tunggu teknologi boleh hantar sepiring makanan terus atas meja just macam e-mail atau fax... :)

    ReplyDelete
  7. Honeybunny kena penyakit tutup hidung haha..mcm siti juga

    ReplyDelete
  8. nak beli sumpit, kat sini pun banyak. lagi pun orang serawak tak menyumpit.

    besok flight etd 08.15 saya pun akan ke kuching dan balik jumaat tengah hari. jadi mulai esok saya tidak bersiaranlah !

    tak payah lagilah beli apa-apa untuk awak kan ?

    ReplyDelete
  9. KAK AINNORAINI:
    Best lah...cuti2 malaysia kat sana..borong kek lapis banyak-banyak, lepas tu hantar kat saya sikit k...hehe..

    KAKZAKIE:
    Pernah jugak terfikir macam tu, especially bila tengok makanan sedap2 kat blog kwn2..hehe...kalau lah kan...masalahnya, tak boleh! :(

    ZEQ:
    Kalau saya pandai buat kek lapis, salah satu tu, saya bagi nama kek lapis Zeqzeq..:D
    Oo..komen ke2 tu..dah nama pun adik & kakak..mesti la sama..:)

    ReplyDelete
  10. UJANG:
    Kalau awak ikhlas nak beli...apa salahnya...kek lapis tu baru 5 jenis, errr tolong beli jenis lain pulak untuk saya...tak kisah kan?hehe...

    MIE:
    Mie tak nak gi cuti2 Sarawak..?;)

    ReplyDelete
  11. salam..
    terubuk masin sarawak
    kenangan manis...tercekik
    tulang ikan terubuk di
    malam pengantin..he he
    nasib baik ada sedara yang
    pandai keluarkan..adehhh

    ReplyDelete
  12. emmm...dah lama gak tak makan terubuk masin dari sarawak. awal bulan depan adik ipar balik dari srwk, nak kirim kat dia. boleh makan puas2....huhuhu

    ReplyDelete
  13. ZULKBO:
    hehe...lawak jugak nostalgia ikan terubuk masin bro zul nih!
    Malam pengantin pulak tu..harusss kena cerita kat anak cucu ni...:D

    EELOBOR:
    Kirim..jangan tak kirim...
    boleh makan sepuasnya. Awas, jangan sampai tercekik tulang sudah ya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails