About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, May 10, 2011

The day we celebrate Mother's Day..

Sunday tu, sehari suntuk I di rumah. Tak sihat...pening, meloya, nak muntah, badan dan segala urat sendi semuanya lemah gemalai gara-gara hilang selera makan dan pening selama 4 hari. Nasi pun tak jamah. Cuma minum susu, oat dan buah. Klimaks nya hari ahad tu paling teruklah..nak berjalan pun tak larat. Ended up, my sis terpaksa balik dari Penang kerana menghantarkan akaknya ni ke klinik. Tak confidence je nak drive dalam keadaan pening macam tu.

Doctor said, not because of blood pressure. But probably kerana perut dah masuk angin, itu yang mendorong sampai ke tahap pening. But been advised by doc, please have enough rest & sleep, tidur awal & bangun pun kena awal..anak dara tak baik bangun tidur lewat. Hampes doc ni...dalam I meloya, pening, melugai sempat lagi dia nak bagi i senyum nooo...


So, that evening, after my visit to one of Polyclinic nearby our home, sis ajak celebrate mother's day. Actually, tak merancang pun nak celebrate Mother's Day. Sama seperti tahun-tahun sebelumnya, tak pernah sambut..sekadar wish je kat bonda.


Sila abaikan si taik penyakit tu ea...mata pun dah malas bukak, jalan pun siap berpimpin lengan dengan bonda, tu pun ada hati nak ikut...huhu...

Sis dengan my younger brother, baru balik dari keja...

Sis dengan hubby...nasib baik both of them cuti & free that evening..boleh jugak spend time with bonda. Kalau tak kesian bonda..terperuk je kat umah.

Lokasi mamam hari tu, dekat je..tak ndak sebut. But pizza again..just after a few days. Tak ada pilihan sebab kebanyakan restoran dalam shopping complex dipenuhi pengunjung sampai ke malam. Black Canyon & Secret Recipe pulak sampai kena beratur kat luar..so, kesian orang cakit kan...?! :) Order Mummy Dearest pizza sempena Mother's Day..but unluckily, mereka semua kelaparan..dah tinggal one piece baru teringat nak snap gambo..adeh...sabo aje lah...

12 comments:

  1. oooo akak...

    makan sampai xingat nak snap gambar kan...hehe...

    ReplyDelete
  2. Sunday, I kerja. Nak bayar itu ini. Naik2

    ReplyDelete
  3. memang anak manja mak...muka sama

    ReplyDelete
  4. HONEYBUNNY:
    Akak jamah mushroom soup je ila...tengok pizza pun tak boleh nak telan..takde selera. diorang la..lapo sangat..hehe

    ZEQ:
    Alahai kesiannya kekandaku...hari ahad kena keja..hehe. Okey la...ada jugak peluang/rezeki buat kerja lebih masa..dapat la tampung sikit benda yang dah naik harga..

    EELOBOR:
    erk...sama sangat kah??hihi...kemana la tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan...:)

    ReplyDelete
  5. ZEQ:
    Yelah...mak u jugak..tengok muka sikit...ada iras tak..ekeke

    NZA:
    terima kasih kak...mudah-mudahan begitu lah kak...

    ReplyDelete
  6. ala akak...

    rugi xmakan pizza...sedap tu...hehe..

    xpa..nanti ada selera makan lagi kan...;-)

    ReplyDelete
  7. ruginya tak layan pizza..ia tersangatla sedap heheheee

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY:
    that's why akak selalu ingat pesan arwah abah...masa sihat & berselera..makanlah apa yang terasa teringin, sebab bila sakit...camnilah...tak dapek nak nolong..hehe.

    KAK MIZAH:
    thanx kak...hari ni alhamdulillah beransur ok..mungkin kerana cuaca sama.

    MIECYBER:
    Thanx mie.....utk semua ibu2 di dunia..:)

    SAHROM:
    Sedap..memang rugi sebab orang belanja...takpa..lain kali pi mamam lagi..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails