About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, May 12, 2011

Hari Jururawat Sedunia, hari saya bergelar 'runner'..


Hari ni 12 Mei...Hari Jururawat Sedunia..~ so, selamat menyambut Hari Jururawat, Happy Nurses Day.. kepada semua yang bergelar jururawat, sedang dalam kursus kejururawatan, baru bercita-cita mahu menjadi jururawat mahupun yang sudah bersara sebagai jururawat.

Seriously, kerjaya jururawat adalah satu kerjaya yang cukup I kagumi..I really adores them!..I mean yang betul-betul serius, ikhlas dan komited sebagai 'nurse' atau bahasa lain 'misi'..hehe..entah mana datang nama 'misi' tu kan...

Because u know why, bukan mudah untuk memiliki kesabaran juga memberikan perkhidmatan penuh ikhlas bagi menjaga dan merawat pesakit. Bermain muntah, darah...raung, tangis pesakit..semuanya memerlukan kesabaran yang bukan calang-calang tinggi nya.

I dulu pernah jugak terlintas nak ambik kursus kejururawatan. Fikir punya fikir..huhu..macam tak daya je..mana idak nye..tengok darah pun dah pening. That's why, i really adores them! Dalam family, segala susur galur tak pernah ada yang menceburi profesion jururawat..rasa sedih la pulok..huhu.

Okey, enough said pasal jururawat ya..hari ni I betul-betul tukar profesion jadi 'runner' a.k.a 'despatch' okeh! Nak kata PA bukan, secretary pun bukan. 'Runner' aje la perkataan yang sesuai kot. Padahnya I, bila bos terlupa - dan/atau - tak boleh nak balik office just to pick up certain materials untuk project nya kat tempat lain sedangkan benda tu really2 urgent! Adehh...mujur lah hari ni dah sihat sikit. Takpe...I redho...redho....tengah sabo ni..hopefully, no 2nd time untuk perkara macam siang tadi where I have to drive 25km in distance when it's raining, stuck in traffic jam...semata-mata nak menghantar segala adaptor, transceiver, transformer...dan segala mak nenek yang tak diketahui namanya...haih...sabo aje aje lah!! Itupun mengenangkan he's all wet sebab buat kerja dalam ujan je okey..kalau tidak..huh, confirm tak ndak I nak menghantar segala benda tu okeh....tak ndak...huhu..

5 comments:

  1. tau, sepupu i jururawat..letih nengok die

    ReplyDelete
  2. salam..
    saya memang sukakan wanita yang berkerjaya jururawat..cuba pikat seorang dulu..tak de jodoh..sekarang isteri saya seorang guru..ermmm..alhamdulillah..banyak cuti..khabarnya kalau nurse, malam pun kena kerja..mungkin Allah lebih mengetahui mana yang terbaik buat saya..wallahulam.
    :)

    ReplyDelete
  3. jadi nurse ni kdg2 saham tinggi..ada chance pikat doktor hik2...

    nyway..epi nurse day!!

    ReplyDelete
  4. sama la kak...

    dulu ila dapat interview jururawat..tapi xpergi..hehe...lau x,da jd nurse ila sekarang..ngeh3...

    sebab ila pun takooot darah...hehe

    ReplyDelete
  5. so, selamat hari nurse jugak untuk ila sebab pernah bercita-cita nak jadi jururawat naa..hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails