About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, May 14, 2011

L'oreal White Perfect Moisturizing Day Cream & Briyani Ayam

Ooh la la...sorry guys...really have to update about this -- L'oreal White Perfect Moisturizing Day Cream! I've been using this cream for 2 weeks now and I must say..this is really a good product!

Sebelum ni pernah guna L'oreal tapi macam tak suits with my skin needs, timbul jerawat dan lebih berminyak dari sebelumnya. But this time around, okay pulak. It gives moisture up to my skin needs, dan paling penting...bau nya yang tak terlalu harum dan cukup segar.

Texture krim pelembap ni pun tak berminyak, sesuai untuk kulit I. Sekarang dah boleh nampak kesan pencerahan tu..hmm..i loike okeh! Yalah..last two months je ada orang complaint my skin complexion yang nampak hitam..huhu..sun-burn punya pasal plus pimples scar yang sangat obvious. Krim ni berformula SPF17 dan harga nya pun reasonable.

Alhamdulillah...setelah menggunakan krim pelembap siang L'oreal kulit I sudah mengalami perubahan positif...wahaha...macam iklan kat tv lah! *blah la lu Siti Murni..macam dapat royalti pulak!

Okay enough said about L'oreal...now we go to our 'makan-makan story'..! As mentioned in my earlier entry, keadaan kesihatan I kurang baik seminggu yang lepas dan Alhamdulillah..for this past 3 days, kesihatan dan selera makan sedang dalam proses untuk pulih seperti sediakala. Perut I masuk angin okey..entah la macammana si 'ratu makan' pun dapat sakit macam tu..tu lah, kuasa Allah taala..sekelip mata yang sihat boleh jatuh sakit dan begitulah sebaliknya..erm..okay..here it is..

Nasi Briyani Ayam dan kuah dal....lalala..sedap but sorry tak berapa presentable dalam photo tu..hehe...janji kenyang okeh...not bad, sedap jugak briyani kat Riayas Maju nih. Satu set
RM 6.00. Boleh dikatakan ini lah hidangan pertama yang dapat I habiskan dalam minggu ni, kalau tidak..huh...nak habiskan seketul kuih pun setengah jam, tak lalu punya pasal.

18 comments:

  1. tapi macam kawan IM tu, muka putih tangan dan kaki...gelap.

    oh, asalkan hati tak gelap...whateverlah ya!

    ReplyDelete
  2. salam..
    berbafsu pula saya nampak
    beriyani ayam tu..gam Johor punya erkkk..?alahai sodap tu..

    ReplyDelete
  3. ***sorry salah taip..
    bernafsu makan maksudnya..
    huhu

    ReplyDelete
  4. gila babas...mcm ne plak nasi beriani tu rm6...kat sini dah rm7 sudah....ishhhh

    ReplyDelete
  5. murahnya nasi berani tue..mmg berani sungguh la heheheee

    ReplyDelete
  6. bkn sng nk jmpa produk yg seswai dgn kulit muka kita kn :)

    ReplyDelete
  7. IM:
    yalah IM...ramai jugak macam tu..warna kulit tak sekata. selalunya kes pakai produk yang cepat nampak kesan nya.
    betul IM..yang penting jangan hati kita yang gelap kan..:)

    ZULKBO:
    as-salam..
    Briyani penang mariii..hehe..
    saya pun dok teringin beriyani gam johor nih...mana la nak cari kat sini...

    ReplyDelete
  8. JEBATEJA:
    erk..murah yer...kat sini masih standard RM 6..kalau ke kedai yang 'class' sikit lagi mahal kot..

    SAHROM:
    saya makan nasi beriyani dengan penuh berani..hehe

    ReplyDelete
  9. BAHULU OREN:
    tu lah pasal...bukan senang. dah berapa kali tukar produk..ada saja yang tak kena.

    ReplyDelete
  10. Hi Siti, that L'oreal quite popular here in Canada.
    I remember my isteri used it sometime back.
    And that nasi briyani looks delicious. Sedap best tu!
    Have a pleasant Sunday.
    Lee.

    ReplyDelete
  11. UNCLE LEE:
    L'oreal is a good product..ur wife must admit this too..! :)

    thanks uncle...u too..have a pleasant weekend!

    ReplyDelete
  12. akak...

    bagus eh loreal tu...nak mencuba jugak la..hehe...ila ne pantang lau orang cakap bagus..mesti mau cuba jugak..ngeh3...

    alhamdulillah..akak dah kembali berselera makan...;-)

    ReplyDelete
  13. ha,kdg2 susahnya nk cari brand yg betul2 serasi dgn kulit kita.rite?

    hihi

    ReplyDelete
  14. Ohh ohhh ohhh beriani! Ohhh! Ohh!

    Itu saja yg dapat keluar bila tengok beriani, kehkehkeh

    ReplyDelete
  15. boleh cuba gak tu...

    sedapnya nasi beryani tu...

    ReplyDelete
  16. barang make up tu kena tanya org perempuan tapi kalau tanya pasal benda makan ...no hal...sedapnya!

    ReplyDelete
  17. HONEYBUNNY:
    Cuba jangan tak cuba naa...:)

    ZATI:
    Betul3...memang susah..ada ja yang tak kena..too oily, too dry..tak cukup moisture etc..

    MIECYBER:
    geram..?hehe..sila cari secepat mungkin..

    DINAS:
    Hehehe...terpesona dengan briyani yer...jom kita pi pekena briyani kapitan...kaw jugak tu..

    NZA:
    memang sedap kak...buat sendiri lagi la sedap..:)

    BIGDADDYZ:
    thanks singgah komen & follow sekali..
    perempuan dan mekap memang tak dapat dipisahkan. dan saya pulak memang jenis perempuan yang suka makan...hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails