About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 11, 2011

Menang LCD TV..

I saw this one shop while waiting for the lights to turn green. Located just opposite the exit of Auto-City. Can u spot "something" there?? Hehehe...entah lah nak kata lawak atau tragis....I'll wait for your comments then...


Now, cerita lain pulak...last monday, my bro, Aji, attending their company annual dinner. Held in Paradise Sandy Beach Resort, Tanjung Bungah. Mak aiii..itu budak...sangat bertuah okeh!

Biasalah kan..kalau attend annual dinner or family day, mesti ada banyak acara dan 'games' kan. Tengoklah..benda-benda tu..semuanya grab by him. Orang lain pun dapat...but it wasn't the same with the 1st prize..

yang jugak dirembat oleh dia...haih...excited kemain lah budak tu. The winning is through lucky draw by their GM. Tunggu nak gi collect hadiah nya je...erm, maybe weekend ni lah kot.

Baru je dia dapat offer baru di Cititel Penang..tapi bila dah winning macam ni, I'm not sure whether he's keen to leave (still) or...masih nak stick with the same company..haiiii...adikku, kadang-kadang akak nya pulak pening fikirkan dia, darah muda, cepat temper, panas baran...penuh emosi. Masa meluap-luap marah tu..nak berhenti keja..nak berhenti keja! Tapi bila dah dapat hadiah macam ni..I am sure dia tengah 50-50 la tu...

16 comments:

  1. wah!betul2 bertuah 2.dpt lcd.hihi

    ReplyDelete
  2. kalau saya dpt lcd tv mcm tuh pon..confirm 50-50 nak berhenti kerja

    ReplyDelete
  3. ZATI:
    itulah..rezeki dia gamak nyer..:)

    LIZA:
    thanx singgah komen & follow..
    tu lah kan...macam sayang nak berhenti..

    ReplyDelete
  4. ZEQ:
    Tak kot, semua employee dapat..cuma hadiahnya tak sama lah. tanda penghargaan untuk staf..

    HAMIZAH:
    Kak mizah nak jugak...?aik, mana la saya nak cari lagi satu bagi kat akak ni...hehe

    ReplyDelete
  5. wah.

    dah lama nak tb LCD neh..mekasih kak...heheheh...

    ReplyDelete
  6. HONEYBUNNY:
    erk...ila pun nak jugak....??adehh....poning den camni..

    ReplyDelete
  7. salam..
    ermmm..rezeki tu..
    alhamdulillah..kalau beli
    mau seribu lebih saiz tu kan?

    ReplyDelete
  8. Waahhhh dapat LCD TV! Bertuah sungguh!

    Apa dalam gambar pertama tu, nampak sayup2 ja...hunger beh?

    ReplyDelete
  9. Siti, ada apa dengan gambar tu? Hunger Beh Coffee Tiam?

    ReplyDelete
  10. best nya dpt hadiah besar
    hehee
    sy pon cmtu
    klo da mrh tu rs nk resign je
    hehehe

    ReplyDelete
  11. mak aiii..murah rezeki awak..alhamdulillah ya.....bergaya dengan astro byond la pas nie hehehee

    ReplyDelete
  12. SAHROM:
    hehe..rezeki adik yang betul nya...hehe..

    BAHULU OREN:
    masa tengah marah..macam-macam boleh jadi kan..hehe...ndak2 darah muda, tengah panas...

    ReplyDelete
  13. LCA:
    Beh really hungry until he needs to open coffee tiam..or KOPITIAM..hehe...itu je sha...cuma macam funny lah...

    DINAS ALDI:
    Adik yang bertuah kak..saya tumpang tuah je..ekeke.

    tu lah..Beh yang kelaparan! ekeke...
    lepas tu..kan baik letak Kopitiam...dari coffee tiam..english-chinese..haih..macam2 nama kat ads board kadang-kadang tu..macam tak dikaji dulu.

    ReplyDelete
  14. ZULKBO:
    ya..alhamdulillah...cuma mak pula tengah pening mana nak letak si gedabak yang kat umah ni. dalam bilik saya dah ada yang comel..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails