About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 4, 2011

stok entry seminggu..

Well, as I said..ada je benda nak update but due to limited time..dan penyakit malas serta kehilangan mood, membuatkan blog ni sunyi without any updates.

So..here it is..rangkuman selama beberapa hari bercuti without any updates...


Last wednesday, we had our girl-thingy...we, means me and my sis, dik na. U know girl-thingy..shop, gossip & dine thing! Tak merayap jauh pun..find a nearby place..pizza hut sebentar di AEON Seberang Perai City for dinner. Malamnya..terpaksa berjaga menemankan orang berinai..my auntie Ita...lalala..sukanya I...dapat pakcik baru! :-)


Seberang Perai dilanda banjir kilat last friday. Fobia! 2 jam stuck dalam traffic jam. And the funny part is..I macam bodo bengong je that morning..innocent siot...boleh berbicara dalam hati lagi..,"apsal jalan jem sangat hari ni...kat depan ni tak pernah jem pun". Ambil jalan lain.."eh2..banjir laa...", "eh2...ada keta rosak la"..alahai innocent ke bengong ke I pun tak pasti lah, pagi lagi kan...ndak2 pulak dingin sampai ke tulang. Pastu baru la teringat..hmmm...kul 5 tadi hujan lebat giler...no wonder la..banjir sampai camni! Bangang..bangang....*bukan u all, I la! Walhal masa siap-siap tu memang dah dengar info trafik kat HotFM and walhal jugak masa hujan lebat beria tu I memang dah aware...hmmm..morning blues sungguh!

Kawasan tanah rendah mostly memang banjir..Permatang Rawa, Desa Damai, Sri Rambai, Kebun Sireh, Kota Permai, Alma..even Penang itself..kat area Komtar & Weld Quay pun tak terkecuali. So, morning havoc lah pagi tu. Mau 2 jam dok meroyan dalam kereta! Yang sedihnya..dah la gitu, tak kesampaian jugak nak masuk office bila semua jalan ke office memang dinaiki air. Last point boleh sampai dekat Auto-City je...bos pulak call berkali-kali..masa kita sibuk meroyan la dia sibuk tanya itu ini. Pening! At last decide...ambil EL je la bos! Langsung kona masuk Perodua Service Centre..kebetulan dah sampai time untuk diservis. Dari terbazir cuti tu kan...hmmm..


Sebut pasal servis...'baby black' dah masuk 2nd service that friday. Walaupun tak ada major complaint cuma sedikit je rasa tak puas hati tentang aduan yang belum rectified up to my satisfaction. Masa 1st service dah complaint, gear 1 susah engaged..sampai sekarang pun masih sama. Pintu driver and rear door sebelah kanan susah nak buka and susah jugak nak tutup rapat..pun masih sama masalahnya. And till now, masih menunggu service advisor diorang buat follow-up call, mau je nak complaint lagi dan lagi..dan lagi...sampai diorang cuak dengar..


24 comments:

  1. huhuhuhu...kira 7 in 1 lah nih?

    ReplyDelete
  2. oooh..akak ada baby black baru eh?hehe..

    akak...ila nak tanya,akak png ktna?sori lau ila lupa..hehe....nanti bln 7,ila nak g umah kawan ila..kot2 leh jumpa akak....dia dekat seberg perai kot...tol x?dia ngajar sek men batu maung...dkt x dgn akak?

    ReplyDelete
  3. trkdg kesibukkan n kemalasan buat kita xde mood nk update blog...ttp trkdg idea dtg mencurah2 smpai xtrtulis...hi.

    knapa dgn si black tu...mmg kena komplin cz baru lg dh buat hal...

    ReplyDelete
  4. patutlah kak ayu tak nampak siti murni bersiaran......

    dik......
    kak ayu suka bila kamu update ttg tempat kak ayu belajar dulu2.. banyak memory tau..

    ReplyDelete
  5. EELOBOR:
    entah la berapa in 1...hehe...belasah je lah..

    HONEYBUNNY:
    baru tak baru sangat la ila..dah 4mths dah. Ganti cik biru!
    Akak kat Bkt. Mertajam. Boleh je..nak datang nanti calling2 k..
    Mengajar kat sekolah Bt Maung...erm? itu kat pulau tu..

    ReplyDelete
  6. NZA:
    itulah kak..tak pasal-pasal blog yg jadi mangsa kan.hehe.
    baby black tu takde la besar sangat masalah nya cuma tu lah..walaupun minor, komplen..tetap kena komplen sebab masih baru.

    CITARASA RINDUAN:
    hehe...ubat ayu melepaskan kerinduan, kan?ekeke...takpe..faham..faham..
    insyaallah nanti akan diupdate dari semasa ke semasa...

    ReplyDelete
  7. MIE:
    itulah..salah tuan tanah kedaung...tinggalkan blog lama-lama.hehe....

    ReplyDelete
  8. Murni: Weh..asyik dapat pakcik baru..bila Murni pulak nak bagi depa pakcik baru?hi hi...jangan lupa jemput akak no...

    ReplyDelete
  9. I suka part pi makan Pizza Hut..but somehow, I prefer Dominos...

    ReplyDelete
  10. PJX?/ huhu moto saya dulu PFJ..beli kat penang masa mengaji kat USM

    ReplyDelete
  11. SALAM..
    haaa..ambik ko..entri seminggu
    sekali ye..apa pun selamat berblogging..kereta tu cantik bila berwarna hitam kan..?saya pun suka
    :)

    ReplyDelete
  12. blog Siti selalu ada gambar makan2.. ni yg buat akak lapar memanjang..hehe

    ReplyDelete
  13. oh..banjir??taktaw brita..huhu..Kelantan panassssss terik dah bape lama..mandi bape kali 1hari..hehe..alahai baby black..complaint jer biar smpai lebam..kui3..

    ReplyDelete
  14. tak pe bila dah rajin update ler..
    tu yg keluar citer stok entry seminggu ye...

    ReplyDelete
  15. CIKGU NURIN:
    ehem ehem...akak ada calon nyer ke?ekekek...lambat lagi lah kak..calon pun tak ada.huhu..

    LCA:
    Tak pernah try Dominos, but my friends also keep telling me the same thing...lebih suka Dominos.

    ReplyDelete
  16. IMANSHAH:
    PFJ...tahun 2002?2003 kot..?
    Plet Penang cepat gerak..latest kalau tak silap dah PKC dah.

    ZULKBO:
    Asalnya nak warna lain, tapi sebab nak cepat ambik juga yang warna hitam ni. saya memang penggemar hitam...:)

    ReplyDelete
  17. KAK NIDA:
    hehe...nak buat macammana kak...asyik makan je kejenya...hehe..sabo aje lah.


    ANAYANA:
    Berita keluar kat paper je, maybe tak besar sangat kan.
    Tadi diorang dah call, dah complaint lagi..dan kena tunggu next service..alahaii..

    ReplyDelete
  18. AINNORAINI:
    Kak ain..macam tu lah kalau angin malas datang. ikut suka je bila nak update, bila tak mau update...tapi bila sekali update huhu..jenuh orang nak baca...hehe

    ReplyDelete
  19. ASSALAMUALAIKUM

    boleh ajukan aduan sdri di tribunal tuntutan pengguna malaysia

    ReplyDelete
  20. SAHROM:
    Wkmsalam....
    terima kasih atas info sahrom yer..akan menyusul sekiranya aduan masih sama selepas 3x servis.

    ReplyDelete
  21. hai gang myvi!hihi

    kalau seorang2 dlm kete then jam,haa leh mental sekejap. O.o

    ReplyDelete
  22. ZATI:
    wah....gang jugak ye..:D
    yeay!

    itu sudah tentu..masa tu la nak meraban bagai dalam keta kan...

    thanx singgah komen ye..

    ReplyDelete
  23. okeh...

    nanti kalau ila g,insya allah ila calling2 akak eh...;-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails