About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, June 21, 2011

'anak raja' jalanan..

Takut nak follow dekat-dekat...


Cukup tak suka kalau terserempak dengan lori terlebih muatan. Kali ni dah tukar strategi agaknya..dah berbungkus. Kalau tak silap sebelum ni lori yang carry besi scrap ni terdedah macam tu saja muatannya. And sometimes, serpihan metal scrap tu tercampak ke jalan. Mengundang bahaya pulak kat pengguna jalanraya yang lain...

Mata yang pejam harus dicelik sedikit. Selalu-selalu la sekat 'anak raja' atas jalan ni..diorang tak kesah kot bayar saman..semua tauke besar maa....tarak takut punya..!

17 comments:

  1. mmg bahaya la siti, trutama kalau bawa batu2 + pasir tu...trpercik kt cermin mmg bahaya....boleh retak....

    ReplyDelete
  2. Siti kalau jadi tokeynya tentu akan senyum je, bila ada org komplen..kan meniaga punya pasal.

    ReplyDelete
  3. kalau kak ayu..pasti pecut....
    potong tamo dibelakangnya..

    pernah follow.. walau jauh..
    terjatuh bahan2 didalam nya

    bahaya

    ReplyDelete
  4. NZA:
    Sayangnya kak..lori macam ni masih banyak di jalan2, tak kira keselamatan pengguna lain...


    ZEQ:
    tak hendak dinda jadi tokey besi scrap....huhu


    CITARASA RINDUAN:
    Ayu..nasib baik jalan satu lane je..klu tak dah lama potong. tu pun lori tu mencanak je lajunya...tak padan overloading.

    ReplyDelete
  5. salam..
    berhati2 lah
    di jalan raya..
    :)

    ReplyDelete
  6. Memang bahaya siti tambah pula yang bawa pasir , kadang batu jatuh kena cermin boleh pecah tau...amy dah pernah kena..

    ReplyDelete
  7. jgn suka ikut belakang bahaya tu...

    ReplyDelete
  8. "tarak takut punya" suka ayat akak tu...hehe...

    diorg tu kalau nampak polis..komfom2 kena saman tu..ehheh

    ReplyDelete
  9. setakat saman tuh, kecik punya hal lahhh

    ReplyDelete
  10. akak memang tak suka kalau ada kenderaan berat kat depan kete akak... mengganggu penglihatan

    ReplyDelete
  11. ZULKBO:
    Ya...pandu cermat jiwa selamat!

    AMY:
    Dekat sini bukan setakat lori pasir, lori besi..kadang-kadang tu lori balak pun pecut laju..bahaya! Kita pulak yang takut...

    BIGDADDYZ:
    sebab tu saya follow dari jauh je..nak overtake tak boleh, jalan sempit..double line lak tu.

    ReplyDelete
  12. HONEYBUNNY:
    Hehe..memang kenyataan tu ila..diorang memang tak takut pun..setakat kena saman.


    EELOBOR:
    Sekurang-kurangnya..bila selalu kena saman..kurang la kaut keuntungan dan kurang keluar on the road di waktu prima...bagi diorang reti sikit.


    CHIK NA:
    Yalah..kita takleh nak jangka apa yang didepan. tu belum kira kalau lampu brek dia tak berfungsi..suddenly je braking..hangat hati dibuatnya!


    SHARINGINFOZ:
    Kalau boleh memang berharap tak terserempak lori macam ni...

    ReplyDelete
  13. ALINAC:
    Yalah yong...nyusahkan orang je diorang ni..

    ReplyDelete
  14. huhu,bungkus molek.mmg patut jauhkan jarak.lori bawak batu pun even pasir pn bahaya follow dekat.

    ReplyDelete
  15. ZATI:
    Ya zati..bahaya. sekali terpercik kat cermin depan tu..mak aih..beratus habis nak gantikan yang baru.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails