About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, June 4, 2011

Bukan takat clip Gambit Saifullah je yang hangat....

Hangat...hangat...sungguh hangat dari biasa!! Banyak benor yang menghangatkan saya hari ni. Sehangat fan-page facebook si Gambit Saifullah dengan post dan komen-komen dari 'gambiters' dan parti lawan berkaitan isu clip kontroversi Prema Yin arahannya tu..adehh..macam-macam hal. Korang dah tengok clip Addiction 'hangat' tu ke? *budak-budak bawah umur sila jangan tengok yer..ni bukan kes boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang okeh!

Sungguh tak sesuai lah...rasa macam bukan directed by Malaysian and by Muslim specifically. Naik geli geleman dan sungguh menjatuhkan maruah perempuan lah! Menonjolkan 'keteringinan' yang sangat melampau..it's simply not for muslims..and not for Malaysian.




Okey, tak nak cerita pasal si Gambit ni, mahupun clip hangat dia..ataupun isu caci maki blogger & 'middle-finger' tu k..buat publisiti free je kat dia kans...tak perlu lah kot since si Gambit ni pun dah memaki blogger generally kan...

Saya sebenarnya tengah 'hangat'...hangat yer bukan hangit!

Hangat no. 1 :
Cuaca panas gila...dalam panas terik, matahari menteriak..tup tup boleh hujan dengan lebat nya di petang hari tadi. Pun begitu...bahang panas tetap tak hilang. Air-cond office buat hal..tak terasa lagi dah dingin sampai ke tulang sumsum tu. Balik rumah cooler dalam bilik pun tak dapat memberikan performance yang maksima..aargghh...hangat. *cuba menyejukkan hati yang hangat -- ini baru hangat kat atas dunia ni..nuuu...esok dah kat 'sana'...entah macammana lagi hangat nya...

Hangat no. 2:

Hangat sebab saya diarahkan bertugas di pejabat seharian di public holiday yang hening lagi hangat hari ini. Lebih menghangatkan bila ternampak status update kawan-kawan yang alangkah indah dan bahagianya berlibur dengan family...jealous sangat-sangat!!! Saya tak rehat lagi sepanjang minggu ni, biarpun paperwork tak melambak..buat kerja back-up sales department ni memang sangat menghangatkan hati saya...sebab masa saya banyak paperwork tak ada sorang pun yang kena stay-back untuk back-up kerja saya. Sapa yang tak hangat kalau macam tu kan...? Bukan nak berkira...tapi dah jadi hakikat pulak untuk saya terima...sadis!

Hangat no. 3:

Ada sorang nalllaaa punya mami dok mai buat hangat pulak kat ofis tadi..! Ada ka nak beli lot kedai boleh dok mai buat cempera...complaint itu, complaint ini...dah elok dah chek dok berbahasa basi dengan dia, dia baguih punya dok perlekeh kita. Dia ingat chek tak tau undang-undang Ministry of Housing ka, tak baca Housing Development Act ka dok mai tarbiah pasai kami punya commercial lot...dey! nak beli boleh register dulu..esok-esok dah confirm price kami habaq la..pastu baru decide nak beli atau tak...apa daa dok mai buat siru kat ofis pasal harga yang tak ditetapkan lagi...buat ketegaq tak boleh nak bincang pulak tu..hangat chek..hangat sungguh!!! Dia tak tau yang sebenaqnya...kami semua dah tau price corner lot yang dia tanya tu..RM780K..mami macammana?jadi ka beli??? Harga tu tak boleh nak reveal lagi sebab ada few things yang management perlu consider, yalah memandangkan material price yang semakin menginjak naik harganya dan tak selari pulak dengan kualiti....

Hangat no. 4:
Dan sekarang saya tengah hangat sangat sebab saya dah letih, mata mengantuk tapi jari saya macam tak kering idea lagi nak berenti menaip entry! Juga...jari saya tak boleh nak stop meng'click' link sana sini...adeiiii....macammana ni...haruskah saya tido je dulu dan biarkan diri saya tido kehangatan dalam bilik ni tanpa berblogwalking terlebih dahulu....haruskah..?*nampak gaya macam harus je sambung esok, mata dah kuyu beb..!


Selamat malam semua...esok saya blogwalking..mudah-mudahan dah reda la hangat tu esok ea...
Daaa....nak menyejukkan diri kejap.

20 comments:

  1. Amboiii semua citer hangat hangat belaka. Dok belawan dengan cuaca plak.

    Kes Gambit tu, lagi ramai orang layan, lagi la dia suka. Tak pasai-pasai orang dok pi cari video clip tuh. Uhhh cemuih!


    Asal JumAAt jer, Sedekah Pisang...

    ReplyDelete
  2. hehe....tol tu akak...

    sekarang neh semua isu hangat2 la...macam2 kes betul la...ila pun baru tau harine semua neh..yala sebab berukband slow..ngeh3..

    nite akak...;-)

    ReplyDelete
  3. Nie dah nak masuk hangit nih!haha

    ReplyDelete
  4. hangat sungguh! baik pi tidoq dulu, hehe

    ReplyDelete
  5. jual rumah?dear keje dgn developer ke?

    vid 2,a ah jat ada tgk.diorg pakat duk post kat fb.gile betul.

    ReplyDelete
  6. memang dah kecoh pasal ni kan, saya je lambat tau

    ReplyDelete
  7. Benda artis, elok abaikan buat pening elok fikir gula naik,gaji taknaik..
    Rembat duit pejabat baru tau.

    ReplyDelete
  8. banyak benor benda hangatnya....ahakz....

    pehhh.....780k.....dasat....mahal bangat.....ahakz

    ReplyDelete
  9. lebih hangat dari biasa lah heheheheheee

    ReplyDelete
  10. cuaca pun mmg hangat skrang kan... ^__^

    ReplyDelete
  11. akak pn dh tgk klip video tu,...mmg mengelikan...

    ReplyDelete
  12. panas dan hangat itu benar sangat ni....hehe

    gambit ...orang muda...biasa dgn kesilapan ...nanti dia belajar la tu...

    ReplyDelete
  13. selamat pagi...
    geli jer tengoknye..terlentok sane sini...

    ReplyDelete
  14. mak uih.. patutlah hri ni cuaca kat NZ panas wlupun dh masuk winter.. rupa2nya kehangatan di sana sampai sini terasa..

    :)

    ReplyDelete
  15. KAK HAMIZAH:
    Hehehe...kalau setakat hari entry dibuat..saya memang hilang sabo dah..

    KAK NIDA:
    Uish..sakan jugak tu..bahangnya sampai ke NZ rupanya..:) Hehehe..berita panas kak..lama mana boleh simpan..

    KAK AINNORAINI:
    Akak tengok sampai abis tak...?Geli kan..bukan setakat tu je, pada saya menjatuhkan maruah perempuan lah!

    BIGDADDYZ:
    itu lah..harap2 Gambit learn from his mistakes..apologize dan tak usah lagi buat kenyataan membabi buta...merosakkan imej sendiri je.

    NZA:
    Kan..geli, loya..semua ada. Tak sesuai untuk pasaran Malaysia. Katanya memang dibuat untuk pasaran US...kata dia lah kak...huhu..

    ReplyDelete
  16. FARRA8979:
    Cuaca panas..dia pulak bikin panas lagi..hehe. Thanks singgah komen yer.

    SAHROM:
    hehe...itu lar den cakap..lebih hangat dari biaso...hehehe....

    JEBAT:
    Banyak jebat..tak terkira. RM780k..harga corner lot tu...biasalah..property market kat penang ni semakin hangat...harga material meningkat..kami pun panas telinga bila customer complaint..ape nak buat kan...makan gaji.

    ZEQ:
    Biasanya tak ambil tau sangat..tapi bila sampai bab moral ni kena la ambil tau..apatah lagi bab hina menghina sesama islam..dah keterlaluan sangat.Mana boleh rembat duit pejabat...CBT di dunia dan jugak di akhirat tu...menjawab je nanti..huhu..tak nak lah.

    ReplyDelete
  17. IMANSHAH:
    Sama la..saya pun baru jugak dapat tau. Tengok wall si Gambit ni sekejap2 je dah ada new post..hangat sungguh. sekarang dah sampai tahap malas nak ambil tau dah.

    ZATI:
    A'ah jat..keje ngan developer..almost the same line as yours...:D
    Pening kan tengok diorang dok post macam2 tu....

    DINAS ALDI:
    Memang lepas buat entry teruih chek pi tidoq..tak kuasa dah nak melayan panas..mata dah sampai tahap nak celik pun susah..hee...

    ASSOYFINGER:
    Hangit pun hangit lah..jangan terkena panggilan hangit sudah..hehe

    MIECYBER:
    Hari alhamdulillah dah suam dah..hehe

    HONEYBUNNY:
    Ila..akak pun antara yang lambat dapat tau...:D Kadang2 tak sempat nak godek semua benda..hehe

    KAK AZIE:
    Betul la kak azie...tak pasal2 dia yang tak berapa glamer dah jadi glamer sekarang. Sekali fikir macam dibuat-buat pulak...lagi ramai yang menghentam, lagi dia menjadi-jadi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails