About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, June 7, 2011

Chocolate Fair yang indah khabar dari rupa!

Ahad yang hangat...*tak habis-habis lagi dengan bab panas & hangat! Saya dan keluarga merancang nak berkunjung ke Chocolate Fair 2011 di PISA.

Alangkah kuciwa nya hati..masa sampai kat sana jam 5.oo petang apa yang kami dapati, bukannya coklat yang menjadi bahan pameran & jualan utama...tapi daging b*bi..beraneka jenis, berbagai syarikat dan berpuluh booth hampir kesemuanya menjual barangan non-halal. Kan ke baik tak usah letak nama 'Chocolate Fair', tak la konsumer muslim macam kami ni tertipu.

Tak dinafikan..ada la a few booth yang menjual coklat..a few jugak booth oleh syarikat bumiputra...tapi sangat menyedihkan lah! Penyertaan yang tak seberapa dan ada setengah gerai dah pun tutup, sedangkan acara sepatutnya berakhir sebelah malam. The only gerai yang masih ramai adalah gerai Alagappa's. Haihh...geram pun ada!



Kami lupakan kekecewaan di Chocolate Fair. Sejurus shopping barang keperluan dapur di Mydin, Bukit Jambul, terus balik berehat dan malam nya keluar untuk dinner di Kapitan, Chulia Street.


Murtabak dan set tandoori naan jadi pilihan kami sekeluarga.

Tak pernah cuba makan di tingkat atas restoran, kali ni baru berpeluang. Best berbanding tingkat bawah yang agak crowded dan panas. Dari tingkat atas, kalau bernasib baik dapat duduk di meja tepi boleh la tengok night scene sekitar Chulia Street yang berwarna-warni.

Anyway, memang menyesal betul dengan Chocolate Fair tu..nak ambil gambar pun tak sanggup. Asyik daging salai sana sini...kalau tau dari awal lebih baik pergi kat Seri Tanjung Pinang, ada event best..Battle of the Chef..huhu...:( sob sob sob...

17 comments:

  1. Kalau macam tu, baik terus ke Langkawi je, kan?

    ReplyDelete
  2. kembang tekak kalau lalu kat daging b**i ni..

    Siti, akak ni ketinggalan zaman, tak tahu menahu pasal kehangatan isu si Gambit ni.. lepas baca n3 siti sebelum ni terus akak google... Masya Allah sungguh memalukan bila lihat video clip tu... (ops... takut pulak kena middle finger kang)

    ReplyDelete
  3. eeeeee....knapa boleh smpai trjual mknan non halal camtu kt choc fair...

    ReplyDelete
  4. ooo,,,betul le berita yg kuar kat kosmo tu....ahakz......

    ReplyDelete
  5. haaaa nasib baek kami tak pi! tak patut sungguh la buat naya camtu kat org, cisss!

    ReplyDelete
  6. patutnya kena tkar nama event 2.hihi

    ReplyDelete
  7. KAKCIK:
    itu lah...sakit hati dibuatnya. Ingatkan dapat lah beli produk coklat dgn harga murah dari pasaran..tapi..frust je pulak! :(

    KAK NIDA:
    memang..geli dan meloyakan..selamba je diorang buat free tasting, lepas tu..yang 'boleh makan' daging tu pulak..dengan selambanya jugak makan dan usung bendalah tu tak hiraukan pengunjung lain.

    Ooh..takpe akak..banyak jugak blogger buat entry pasal Gambit tu..geli kan tengok clip tu.

    ReplyDelete
  8. NZA:
    Entahlah kak...event organiser yang patut dipersalahkan..ada ke buat event coklat tapi jual benda tu..tak masuk akal sungguh.

    JEBATEJA:
    A'ah..adik baru bagitau ada masuk paper kosmo semalam..mesti ada orang komplen..sebab confirm ramai yang terkena..tak patot sungguh!

    ReplyDelete
  9. DINAS:
    Hmmm..memang nasib baik hangpa tak pi...buat penat je tau...ramai jugak melayu kita yang pi..ye la..iklan kemain lagi..sekali memang indah promo dari acara sebenar...tak patot..tak patot!

    ZATI:
    Tukar nama event..dats rite! Dah menyebabkan tak pasal-pasal orang marah dan komplen kat suratkhabar...

    ReplyDelete
  10. salam..
    tandoori satu..?
    ermm..lama tak makan
    nak pi pelita lunch
    nanti..yum yum

    ReplyDelete
  11. alahai...napalah buat title mcm tu kan...baik la buat tajuk daging babi salai fair...huhu...

    kesian u sis...

    ReplyDelete
  12. MIECYBER:
    yes..me too..:D


    ZULKBO:
    Bro Zul pun penggemar tandoori rupanya..wahh..boleh geng! :)


    WAHIDA:
    Thanx...datang baca & komen..
    itu lah...patut tukar nama lain acara tu...buat frust pengunjung je!

    ReplyDelete
  13. kalau lah terkena kat saya cam gini, rasanya paling kurang 5 entri khas untuk mereka. huhuhu....

    ReplyDelete
  14. hehe...cian akak..

    xpa kak...lain kali xpayah da g CF tu...ngeh3...

    kalau ila pun sakit hati dah banyak ****...eeeee..huh!!..hehe

    ReplyDelete
  15. btol tu..penat je pegi tau..adik yong komplen awat bawak dia p tkg babi salai hahahha

    ReplyDelete
  16. EELOBOR:
    wahh...5 entri khas yer..itu baru betul2 geram kan...

    HONEYBUNNY:
    Lain kali kena tanya orang lain dulu..yang dah biasa pegi..buat penat je tau..

    ALINAC:
    Erk...yong pun terkena ke?haih..senasib la kita....geram + sakit hati kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails