About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, June 23, 2011

Meow-meow ni Hani yang punya! Acu memang tak guna! Hahaha...

Who doesn't love cats...??? Cepat mengaku...! Because I love cats....hehe...Now, I'm introducing u all with my sis latest pet! Perempuan ni sangat gilakan binatang kesayangan, occay! I don't know what to say..so, here it is..tak tahu apa nama dia, tapi her niece call this comel cat..as "Meow-meow"..haha..sempoi!








Actually, sis dan husband telah menculik kucing comel ni dari rumah tok Timah..kata nyer...hehe...rumah mother in law dia lah! Asalnya kucing ni dibela abang ipar dia, tapi disebabkan busy dan selalu jadi mangsa anak kecilnya, Hani..so, both husband and wife berkenaan telah menculik si meow meow ni di suatu malam yang hening! kihkih...

Tu, title atas tu..dialog si Hani lah untuk Acu laki dan Acu perempuan kesayangan dia..sebab dah culik meow-meow yang selalu jadi mangsa libasan dan hempukan dia..ekeke...




Meow-meow ni jatuh kategori DSH (domestic short hair), mamanya siamese..apaknya pulak warga tempatan..ekeke..means dia bukan baka original siamese lagi lah. Tengok je lah lagak dia..suka benor perhati anak ikan dalam balang tu! Silap-silap, ikan tu bakal jadi lauk dia aje lah nanti.


Rumah dik na dah macam mini zoo, dengan 2 ekor Sugar Glider, Ikan Guppy, Ikan Laga dan yang terbaru ni kucing pulak. Saya rasa nak teka..lepas ni mesti dia beli kura-kura ataupun Anggora pulak! Aduhaii..siapa boleh menahan dia..? Nobody can..sebab dia boring sensorang kat umah, tak berteman..haha..sabo aje lah adik saya nih! For meow-meow..husbandnya pun tak kesah, dah memang menjadi kucing kesayangan dia pun. Sebab since dulu sebelum kawin pun siap tido bagai dengan kucing, sampaikan tok Timah kata, kucing tu siap berak kat kepala dia..alahai...




Meow-meow dapat baju raya dia semalam..kihkih...adik saya pun satu hal, manja benor dengan meow-meow ni, pantang nampak aksesori semua nak dibelinya! Meow-meow ni however memang toilet trained, dia berak dalam air je. Kalau tak ada bekas air dalam sangkar dia, dia akan cari toilet...janji basah & ada air..! Hehe...bagus...civilised! Even manusia pun kadang-kadang tak teratur.


Malam pulak pandai cari tempat bermanja. Tido dengan tuan besar dan puan besar kat master bedroom..bawah comforter occay! Atas lantai tak main yer!


Saya kalau nak cerita pe'el si meow-meow ni sampai esok pun tak habis..korang layan kan aje gambar yer..:)

21 comments:

  1. ini miow kalau orang jumpa misti curi..orang malas bela kasi makan tapi suka curi

    ReplyDelete
  2. comelnya..anka-anak akak dua-dua suka kucing tapi kami tak bela pun sebab rasanya dok rumah teres macam kami ni tak sesuai bela kucing..

    ReplyDelete
  3. hahaha.comel!

    ma ayah jat pn gla kucing.sanggup riba kucing dr tganu ke kuantan dalm kete.kcg 2 pndai,tidur je.agknya dia pening kot naik kete.hihi.

    berak mmg dlm toilet,tp ngada2.kena bukak lampu.kalau tutup lampu,dia terus kuar toilet smbil nangis2.haha.mujur x mintak teman je O.o

    ReplyDelete
  4. comei la meow-meow si na ni akak... tingat aine kat cinenet aine tu! lebih kurang mcm ni la.. manja lak tu!

    kalo meow-meow ni beranak ramai, aine nk mintak la sekor! hahahhaha....

    ReplyDelete
  5. COMELNYA...BRTAMBAH COMEL BILA PAKAI BAJU...

    ReplyDelete
  6. EEEEEEEEEEEEEEEEEE comel nah lah nyau tueeeeeeeeeeeeeeeeeeee. gerammmmm zie tgkkkkk..eeeeee. GERAM OKEH! :D

    ReplyDelete
  7. huhuhu....dari kecil lagi keluarga kami pun bela kucing

    ReplyDelete
  8. PANGLIMA MUDA:
    2 ekor kucing yang dibela nya sebelum ni mengalami nasib yang sama, mula2 kena potong ekor, lepas tu kena curi. Macam ni punya hal pun ada..

    CHIK NA:
    Chik Na dok teres okay lagi, macam saya ni dok apartment lagi la kesian...tumpang rumah adik aje lah..layan pet dia. :)

    ZATI:
    Hehe...kelakar kadang2 peel kucing ni..macam lawak je kucing mak abah Jat yer..tau pulak dia gelap..hehe. Orang yang gilakan kucing ni buat apa pun dia sanggup Jat..:)

    MS. ARWEEN:
    Ainee..cinenet pun mcm ni jugak?wahh....ainee kena tolong carikan boyfren kat meow-meow ni dulu lah...baru leh dapat baby..hehe. Meow-meow ni pun baru berapa bulan je..5bulan macam tu kot..

    ReplyDelete
  9. KAKCIK:
    Kebetulan je tu kakcik..baju tu baju pertama adik belikan kat meow-meow, itu yang saya cakap baju raya dia tu..hehe...memang nak pakaikan dekat meow-meow pun occasionally saja.

    NZA:
    Ye kak..saya pun naik teruja tengok si meow-meow pakai baju tu..makin cute! Tapi dia sopan..tak berani nak ganas dengan baju baru agaknya..hehe

    ZEQ:
    Kucing dengan lauk pun dia tak tolak..inikan pulak KFC..hehe.


    ADINDA AMY:
    Cute kan...ada cute macam saya tak?hehe...terperasan pulak...ekeke

    ReplyDelete
  10. MIECYBER:
    Ramai yang berkenan pic dia pakai baju tu...cute!


    REDBLOODSNOW:
    Geram kan...hehe...nasib baik bulu dia tak kembang, panjang & fluffy sangat..kalau tak..lagiiiii...geram..:D

    EELOBOR:
    Kalau nak dikira dari kecil, memang tak terkira bilangan ekor yang dah dibela, dah kena curi, dsb. Inipun lepas setahun 2 ekor persian adik kena curi & potong ekor, baru la ada hati nak bela lagi..

    ReplyDelete
  11. saya mengaku saya tak suka kucing

    ReplyDelete
  12. ila suka kucing akak..hehe

    comeiinya meow meow pakai baju....ada baju kucing eh....nak kena cari jugak neh..heheh

    ReplyDelete
  13. aha kak siti.. mcm ni rupa cinenet aine.. kalo x caya, tgk kat blog ainee tu.. cuma kaler si cinenet gelap sket dr meow-meow ni... tp kan da mati.. kalo x, leh bg meow-meow kawen ngan cinenet!
    agaknya baka depa sama kot...
    lg pun mmg spisis kucing ni pandai berak kencing dlm toilet, pastu mcm sopan santun sket gitu!

    ReplyDelete
  14. tang baju tue..cape yg jahit?? huhuhhhhh

    ReplyDelete
  15. IMANSHAH:
    erk...tak suka...?why..?why...??hehe...

    HONEYBUNNY:
    Ada...cuba ila tengok2 kat pet centre...sila beli yer...

    MS ARWEEN:
    A'ah...maybe la tu ainee....:) sayang kan..kalau tak leh kita match-making kan diorang kan...ekeke

    SAHROM:
    Tak jahit sendiri...beli kat kedai pet....

    ReplyDelete
  16. tu la kak siti... kalo tak, aine ngan na dah leh jd besan! hahahhaha....

    ReplyDelete
  17. mahal x akak....

    tengok loceng dia pun da mahai...hehe..

    nanti bgtau mama suroh belikan....cute sungguh...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails