About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, June 24, 2011

Peminum kopi tegar is going to retire!

Walaupun saya peminum kopi tegar, namun saya harus akur, kopi itu membunuh saya dalam diam...silent killer itself!

Semenjak dua menjak ni saya dah mengurangkan kadar pengambilan kopi..itupun sebab selalu tak sihat. Tekak rasa kering. Sakit kepala tak mahu hilang.

Finally, beransur-ansur saya tinggalkan kopi. Kalau dulu, sehari saya boleh consume maximum 5 cawan kopi! Tak kira lah, nescafe, white coffee, cappucino, mocha mahu pun 'cham'..*mixture of tea & coffee. Now, limit is secawan sehari. Malah...dua tiga hari sekali pun biasa! Alhamdulillah...good what..?!


Untuk mengelakkan pengambilan kopi, saya lebih rela mengeluarkan 'extra spending' just for the beverages itself. Minuman rutin saya termasuklah Nestle Bliss yogurt drink, Ribena, Tropicana Twister *any flavor will do dan yang terbaru...V-Soy Multi Grain.

Baru je kenal V-Soy ni..sedap jugak Saya minum ulang-ulang..tahan dua tiga hari dalam freezer office..office kan second home...! V-Soy ni ada kandungan Purple Brown Rice, ekstrak Malt, Barli dan Black Sesame. Katanya no added preservatives..kata nyer laaa..! Siapa dah cuba...? Siapa belum cuba..sila..saya tak dapat apa-apa komisyen yer..sekadar share apa yang patut..:)



P/s: Menyimpan cinta dan harapan dalam diam juga 'silent killer'!

12 comments:

  1. Elakkanlah diri anda dari menjadi mangsa silent killer walau dalam bentuk apapun! :)

    ReplyDelete
  2. KAKCIK:
    Hehehe..terbaik! mudah-mudahan ya, kakcik...:)

    ReplyDelete
  3. sedap dak akak ayaq soya tu????? tak penah try lg....

    ReplyDelete
  4. salam..
    saya peminum kopi
    tegar..alahai..mati
    dulu lah jawabnya..
    :)

    ReplyDelete
  5. Kopi campur tembikai pun Ok gak..

    ReplyDelete
  6. jat gile milo je.hihi.malam2 mesti nk minum milo ais.huhu.coffee jat xleh mnum,pening.tp kalau drive malam,pksa gak minum nescafe.konon2 xnk bg ngntuk.tp tiap kali teguk tiap kali buat muka pahit.haha

    ReplyDelete
  7. tak suka kopi..
    tak suka minum yang bergula..

    sedang diet.. jom siti murni..
    diet pada manisan.

    ReplyDelete
  8. ZATI:
    Ooh..Jat suka minum milo rupanya! Kite minum jugak milo, tapi kena yang panas & kaw...buat minum petang..memang heaven!


    MIECYBER:
    Terima kasih, mie...:)


    CITARASA RINDUAN:
    Alaaa...diet la pulak Ayu nih...baru nak suruh join "kelab asyik-asyik makan"..ekeke..siti tak diet la Ayu..sebab bila tak sihat sekejap, berat badan turun mendadak..nak naik punya la susah.

    ReplyDelete
  9. MS. ARWEEN:
    sape2 yang suka minum soya mesti suka V-Soy ni..rasa dia sweet sikit Ainee...cuba lah.


    ZULKBO:
    Ish..tak baik bro cakap camtu..huhu..:( Kalau dah tegar tu memang tak boleh buat apa. Sama dengan mak sedara, kalau tak kena kopi terus sakit kepala...

    ZEQ:
    hu..?kopi campur tembikai, tak pernah dengar lagi orang minum kopi campur tembikai...ni nak suruh saya 'pegi' dulu ke ape..?huhuhu...

    ALINAC:
    Sementara belum jadi tegar..elok2 lah limit kan...sesekali suka minum ok je...:)

    ReplyDelete
  10. mmg bahaya...kalau diamalkan boleh jadi ketagih...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails