About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, June 26, 2011

Yee Mee & Koay Teow Kung Fu @ Amariz Cafe, Prangin Mall

Pengalaman pertama ke Vet Clinic kelmarin memang tak dapat dilupakan. Itupun sebab meow2 tak sihat, saya hanya menemankan Dik Na ke Peng Aun Vet Clinic, di Sg. Dua. Ngeri jugak bila tengok anjing Rottweiler di bawa masuk ke klinik yang agak sempit tu..dah la meleleh-leleh air liur dia..yucks! Semua pakat angkat kaki...haha..macam lawak pun ada.

Balik dari klinik, kami bertiga termasuk bonda jalan-jalan sekejap ke Prangin Mall, perut dah lapar..puan besar tu tak masak kelmarin, harus la jalan-jalan cari makan kat luar.

Destinasi kami -- level 1 kompleks berkenaan, seperti dicadangkan Dik Na, we had our early dinner at Amariz Cafe. Cafe ni dah menjadi port kegemaran Dik Na dan kawan-kawan sepejabat untuk makan tengahari..so we just give it a try and turn out to be...okay...! Not bad..dan boleh ada lawatan seterusnya ke sini.


Ini menu saya..Dried Chilli Yee Mee. Costs me RM 5.5o. Lots of chicken, sotong and prawns too..seperti biasa sotong & udang tu saya pass ke pinggan sebelah..cuma kurang sayur hijau. Menu ni agak pedas sebab cili kering tu..tapi best sebab tak kering, agak berkuah.

Bonda & Dik Na opt for same menu..Koay Teow Kung Fu. Saya tak tau lah either tukang masak nya kena berkungfu dulu atau tidak untuk sediakan koay teow ni..tapi siap saya usik bonda, lepas makan mesti terer kung fu..kihkih...siap tarik muka lagi kat saya..hehe! Koay teow kung fu priced at RM 5.00 dan macam biasa jugak, saya mesti cuba try test setiap menu..paling sedap pernah saya rasa! Walaupun serving nya nampak biasa-biasa saja..tapi rasa...walla!


A very 'humble' cafe..simple saja deko nya..tapi bersih! Cafe agak lengang sebab cafe ni biasanya penuh pada hari bekerja saja..agaknya bila weekend orang lebih suka makan fast food kot..! Sebelum lupa, cafe ni menyediakan menu western, sizzling, thai food dan chinese food..macam yang saya makan tu! So, sesiapa yang nak makan halal chinese food, ala cantonese ke hape ke..boleh mai sini..:)

Total bill semalam RM 24.5o with carrot susu & 2 tembikai longan juice. Amariz Cafe ni memang saya nak pergi lagi and try another menu there!

16 comments:

  1. next time u should give a try western food dia..not bad! sedap..hehe.

    ReplyDelete
  2. NADIA A.K.A DIK NA:
    okeh bebeh...nanti kita try western food pulak..u belanja naa...hihi

    ReplyDelete
  3. salam..
    ermmm..janji halal
    mesti sedap kan..
    yum yum..
    :)

    ReplyDelete
  4. orait gak harga dia 2.hihi.yg pentg bersih,kita nk makan dgn selesa.hihi

    ReplyDelete
  5. ohh harus pi nih! nak ajak bf yg mana 1 teman ni..

    yalah tuuuuu, ramai sgt la bf cek ni haaaa, hampeh zero point, kahkahkah!

    tapi mmg nak pi :)

    ReplyDelete
  6. ZULKBO:
    Halal & bersih..itu yang penting kan..bro, kan..?

    ZATI:
    Harga lebih kurang tempat lain..standard cafe. Kalau murah tapi tak sedap pun tak syiok kan...

    DINAS:
    Yang pastinya memang kena pi dengan BF 'kuda besi' tu kan..?hehe....kena pi..sebab dekat..ekeke...

    ReplyDelete
  7. aduh....lapar la pulak tgk makanan tu semua....

    ReplyDelete
  8. NZA:
    hehehe...sabo aje lah kak oi..

    SAHROM:
    A'ah..saya pun suka warna dinding cafe ni...

    BIGDADDYZ:
    Takpe..kalau datang Penang, bleh aje singgah sini k..

    ReplyDelete
  9. mak ai..tgh lapo2 nih bila tgk gmbr makanan nih makin berkungfu perut ku...

    ReplyDelete
  10. PAPA MIFZ:
    Hahaha...sabo ajelah..jangan sebab lapar u gi kung-fu orang lain pulak..sudah yer..hehe

    ReplyDelete
  11. wah perangin mall..zaman saya dulu takde lagi kot..eh dah ada..sebelah komtar an??

    ReplyDelete
  12. wahhhh....murah lah....sesuai lah dgn tempat yg selesa mcm tu

    ReplyDelete
  13. weyylaaa...I suka tengok cafe tu laa..very the cooollll.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails