About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, July 25, 2011

An Evening @ Straits Quay, Seri Tanjung Pinang

Late saturday evening, bersantai sambil perasan jadi OKB di Straits Quay, Seri Tanjung Pinang yang letaknya di Tanjung Tokong. Straits Quay and the new township, Seri Tanjung Pinang dibangunkan oleh E&O Property Group.

Kunjungan kali pertama ke sini membuatkan saya teringat sekejap..*sekejap je..kenangan di Telaga Harbour Park, Pantai Kok, Langkawi. Ada sedikit persamaan kedua-dua tempat ni..marina nya! Boleh feeling-feeling oversea gitu!


Pemandangan Straits Quay Marina di petang sabtu yang mendamaikan. Disebabkan tempat ni yang masih baru..and exclusive, maka nya tak ramai yang bertandang dan menyesakkan nafas dan pandangan..alhamdulillah. Memang tak suka tempat yang pact dengan orang..rimas dan serabut.



Rasanya..this is the biggest boat yang ada kat marina tu...ada bendera negeri Kedah. Kerabat diraja Kedah yang empunya agaknya. Haih..boleh ke merasa naik nih....hmm...izinkan saya berangan-angan sebentar.....^_^

Open air dining menghadap marina. Waktu malam kalau dapat santai open air sambil minum kopi yang unreasonable mahalnya..memang best kan..wahahaha...see, berlagak OKB lagik! Deretan cafe seperti Kaffe Kaffa, Blue Reef Fish n Chip, Dome, Aseana Cafe dan Papparich. Pilih je..tapi make sure orang lain tolong bayarkan...ngeee...:)


Bonda dah letih berjalan. Tempat melepak ni betul-betul menghadap marina...sesekali terasa pipi disapa bayu laut..ouh..sangat heaven..indahnya dunia ni..*memanglah indah, weekend, takyah pikir hal opis!



Atas tangga pun kena paksa posing. Nasib badan..kena membiasakan diri bertemankan jurugambar a.ka papparazi yang tengah kemaruk dengan lensa kamera nya..

Senireka bumbung dan lampu hiasan dari tingkat 1..


Pencinta koleksi pewter "Royal Selangor" or earlier known as "Selangor Pewter"..here is the best place for you! Saya..? Tengok catalog dan usha je..tak mampu pun nak beli..huhu...:(



Ms. Photographer di hadapan "Sugar"..the cake studio. Unik sangat kedai ni..they have everything from cakes, home decor to unique gifts for any special occasions.


Di hadapan Charlie Brown...at first, ingat nak buat aksi 'planking' tapi malu sebab takut orang ingat kami buang tebiat...hehe. Yang sebelah tu takpe, dah kawin..saya kena cover sikit...maklum lah, nak publish kat blog. Kang orang cakap saya anak dara tak berjenis pulak..jatuh saham!


The unbeatable night scene...:) Seriously, waktu malam kat sini memang cantik..dan sejuk! Cantik sebab lampu-lampu nya yang mewah dan meriah.


Kalau tak kerana masa yang terlalu cemburu buta dengan kami berempat..mesti kami berlama-lamaan lagi di tempat yang tak bising dan tak ada hiruk pikuk ni.



For further info, kindly check this out..http://www.straitsquay.com/

15 comments:

  1. Cantiknya tempat tuuu. Akak suka tengok pelabuhan dan laut. Tenang fikiran.

    ReplyDelete
  2. KAK AIDAH:
    teringat entry akak gi langkawi hari tu....dua2 tempat ni ada persamaan! :) rasanya..akak mesti suka kalau dapat mai lepak sini...


    TEH AIS GULA MADU:
    Tq for ur lovely pic. Ramadhan menjelang...lepas raya kita plan baekkk punya k...:)

    ReplyDelete
  3. akak...cantik la semua gambar2 neh...

    suka ja tengok...ila pun suka berangan2 naik boat tu..ehheh

    ReplyDelete
  4. cntiknya pemandangan tu...

    ReplyDelete
  5. bln pose ni kita bt edisi pasor ramadhan le yong~! hehehe

    ReplyDelete
  6. dok kat situ mmg boleh ada perasaan OKB, kihkihkih

    kalau pasal posing, akak memang takdak saham, dah lama jatuh merudum, kahkahkah!

    ReplyDelete
  7. bestnya murni,jalan2 je selalu.hihi.

    ReplyDelete
  8. aduh2...gambar2nya buat hamba jeles...hehe

    ReplyDelete
  9. Hello Siti, wow! this is Penang? I thought was Monte Carlo in France. And those big yachts! Must be some real rich guys around.
    Beautiful place, love the architecture and design.
    Nice well taken pics.....
    Good place to have dinner....
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  10. cantikla tempat nie waktu mlm..so sweet...

    ReplyDelete
  11. musykil jap, Kak Nida ingatkan salah masuk blog tadi... selalu entri Siti mesti ada gambar makanan..hehe

    ReplyDelete
  12. KAK NIDA:
    Adaaaaa....kak nida tengok entri baru nanti k...hehe...:)

    SAHROM:
    Memang cantik terutamanya waktu malam....:)

    UNCLE LEE:
    Never been to France so I did not aware it was similar with Monte Carlo..hehe. U will surely fall in love with this place once u visit here....:)

    BIGDADDYZ:
    that's why u should come to Penang..hehe

    ZATI:
    Idak ler selalu...weekend je, itupun kalau tak ada apa-apa urusan keja dsb nya...:)

    DINAS:
    Yang jatuh merudum pun boleh naik mendadak tauuu....ekeke...:)

    TEH AIS GULA MADU:
    atur pasar ramadhan la nampaknyer...

    SHARINGINFOZ:
    Tq...and credit to photographer nyer....rasa teringin nak naik bot tu kan...

    NZA:
    Ya..sememangnya cantik pemandangan kat situ..untuk orang yang beli unit kediaman atas retail complex kat marina tu....tak payah pergi jauh2..:)

    ILA HONEYBUNNY:
    Thanks ila..:)
    Teringin nak naik boat tu satu hal, pastu berangan-angan pulak nak beli unit apartment kat atas tu....adoii...boleh berangan je la kita...huhu

    ReplyDelete
  13. tmpat sya duk trun kat tepi yacth tu...smbang2 gan crew kapl tu...best gak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails