About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, July 17, 2011

Yong Tau Foo, Pantai Bersih & Laksa Telok Bahang




Dua mangkok yong tau foo together with bihun tu cuma RM 6.30. Murah kan..? Petang semalam temankan adinda Nadia and bonda, makan Yong Tau Foo kat Pantai Bersih, kat medan selera belakang Sek. Dato' Onn, Butterworth. Just 2 bowls sebab chek tak makan..tengah cakit..gara-gara resdung..selera pun tah kemana hilang. So, chek buat entry ni, dengan niat nak sharing je ye..uols...:) Ada yang panggil kedai Yong tau foo ni as 'bihun sup karim', katanya dah lama berniaga kat area Pantai Bersih ni..sebelum ada medan selera tu lagi.

Kalau nak try yong tau foo ni kena bersabar banyak-banyak. Kedai ni bukak awal petang dan tutup rasanya sebelum malam. Patrons memang ramai..kena beratur lah masa nak pick yong tau foo tu. And seats are also limited..sementara tunggu yong tau foo tu disediakan, pelanggan akan diberi no., sempat lah dapat meja kosong..hehe.





Laksa & Ayaq Nyioq..fresh punya..! Ni masa makan kat kedai Manaf masa chek and the gang pi Telok Bahang hari tu. Lega dapat hirup air kelapa muda..:) Laksa tu chek skip..perut tengah tak best waktu tu. Cik Dinas Aldi kata mee kuah dia pun best...sayang chek tak try hari tu.

18 comments:

  1. Glups.........
    kakak ayu teliurnya lihat makanan kat atas tu.. lamanya tak makan laksa kat penang...

    dik, cha kuew tiew tak suka ker? kak ayu duduk 3 tahun kat p.pauh.. rela makan hari2 pun tak apa..
    hantu lah........
    boh udang yang besor.....
    heheheh.
    hujung2 gatal hidung.. resdung gak

    ReplyDelete
  2. nmpak best je bihun 2 tau!

    tetibe rasa nk makan.mana nk cari mlm2 cmni.

    ReplyDelete
  3. laksa tu....plz aaa...den tak tahan...terliuq....ahakz

    ReplyDelete
  4. salam..
    tu dia pekena
    dua2 sekali ke..?
    ermm..sedap tu..

    ReplyDelete
  5. hirup ayaq nyoq tepi laut memang cintalah!

    lain kali akak nak try laksa plak kat situ, ngeeee!

    ReplyDelete
  6. Sume tu menepati selera akak ni. Bilalah agaknya nak bercuti ke utara pulak.

    ReplyDelete
  7. belum sarapan ni...
    tapi bile tengok makanan tu terus jd kenyang tau..hihihi...

    ReplyDelete
  8. ramainya buat citer makanan waktu lunch ni, laparnya

    ReplyDelete
  9. CITARASA RINDUAN:
    Ayu penggemar Char Koay Teow rupanya..hehe. tapi Ayu CKT permtg pauh tu dah tak best sekarang..servis nya lembab nak mampos..huhu...ct tak suka sgt char koay teow..makan gitu2 je.

    ZATI:
    Hari ni pi la makan bihun sup..yong tau foo....hehe..hari sudah siang maa...

    JEBAT:
    Maafkan daku yer Jebat..daku sendiri pun terliur..dan kempunan sekadar merasa sikit saja hari tu.

    ZULKBO:
    Dua2 saya skip bro..tak sihat punya pasal..alangkah melepas nya saya..huhu..:( Nasib baik lah yong tau foo tu saya dok pernah makan jugak dulu...

    DINAS ALDI:
    Fuhh...memang chenta...:) jatuh chenta berkali-kali..hihihi...takyah tunggu cornetto..hehe. Lain kali try laksa pulak noo..

    MUDASFREAKZ:
    Oopps...sowie..hehe...dah terliur kena pi cari la jawabnya..hehe

    AIDAH:
    Oo..ya ka..insyaallah..ada rezeki nanti mai la...:)

    KAK AINNORAINI:
    Alamak..tengok aje dah kenyang..??baik2 akak..jangan sampai tak makan..perut tu masuk angin kang..lagi susah.

    SHARINGINFOZ:
    Itu menunjukkan kena pegi lunch dah tu..isi perut yang kosong...:)

    ReplyDelete
  10. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... jiwaku terseksa.. batinku merana dek gambar laksa yang sungguh menikam kalbu.. Kak Nida tak kira.. Siti kena blanja akak makan laksa nanti....

    ReplyDelete
  11. ngeh3...

    sekarang bab makan ila xjeles dengan akak...sebab duk rumah..hehe

    murahnya yong tau foo rm 6.30 sen...abah ila beli ritu berbelas2 habis..

    baru ja sudah makan laksa n cendul kak..hehe

    ReplyDelete
  12. cam sehati berdansa lak kita. makan yong tau foo gak masa pegi taiping ari sabtu lepas

    ReplyDelete
  13. YTP...feveret akak tu...hu.hu.hu....

    ReplyDelete
  14. sedapnya la haii...woww siap kasi nombor lagikkk hhehehe

    ReplyDelete
  15. MIECYBER:
    Yes..absolutely!

    KAK NIDA:
    Boleh..apa salahnya. Tunggu Kak Nida balik Malaysia nanti..mai Penang..jangan semangkok, seperiuk pun boleh belanja kak nida..laksa ni..homemade lagi...:)

    ILA HONEYBUNNY:
    Yola...awak tu kat rumah mak..memang lah tak jeles..hehe...cuba kat kampus..mau nangis baca entry ni kan..hehe

    EELOBOR:
    Ya...ada perasan pic album kat FB dan ternampak yong tau foo itewww...cuma yang kat sana kuah sos yang kat sini pulak kuah sup..hehe...:)

    NZA:
    YTF memang kegemaran ramai kan..ni pulak dah dekat bulan puasa ni..makin bercambahlah gerai YTF di pasar ramadhan..

    BITT:
    tu lah..senang dia nak recognize order...customer terlampau ramai..hehe..systematic jugak kan..hehe

    ReplyDelete
  16. sedap nyer.. terliur akk di buat nyer.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails