About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, September 18, 2011

Dinner @ J.L Gourmet Cafe, Prangin Mall

Mushroom Soup
Last Sunday..selepas menjadi 'ulat buku' di Logos Hope, we had our dinner at J.L Gourmet Cafe, Level 3, Prangin Mall. It was our first time here, dining at this cafe.
Nasi Goreng Istimewa
Ternyata tidak menghampakan. See the first photo..mushroom soup kat sini memang sangat sedap. Although it look like 'baby food' to me..tapi the taste memang best..rich creamy mushroom soup..memang up to my taste. Hopefully, we can give broccoli soup or tomato soup a try for our next visit. Bonda ambil menu heavy 'Nasi Goreng Istimewa'. The serving memang mewah bagi orang yang tak makan banyak..susah nak habiskan. Nasi taste good dan sedikit basah. Ayam goreng pun agak lembut, senang nak kunyah. Satay is also not bad. I just love the papadom! Sebab yang lain-lain masih dalam senarai pantang saya.


Koay Teow Tomyam Sup
Koay Teow Tomyam Sup ni pilihan Dik Na. For penggemar tomyam yang tidak terlalu masam dan pedas..this is the right place. Ingredients dalam tomyam ni pun banyak..ada cendawan jugak!

Okay, a little bit about J.L Gourmet Cafe -- cafe ni di bawah satu group dengan Mizi Bistro, menu kedua-dua cafe memang sama sahaja. Dan cafe ni berstatus halal. One of my friend says, bos cafe ni mualaf. Price vise, I would say, worth it lah. Memang standard cafe. Kalau nak lebih berbaloi boleh opt for set meal RM 19.90 [ 1 main course + 1 soup + 1 dessert + 1 drinks].

Sesiapa yang berminat nak tau lebih lanjut, can check with En. Ahmad Tarmizi - 0124922921

18 comments:

  1. semua meals ni menggiurkan..alah3..lapor..

    ReplyDelete
  2. hihi,blog ni kan dah leh jd blog jalan2 cr makan.hihi

    ReplyDelete
  3. ANAYANA:
    menggiurkan dan terliur...:p

    ZATI:
    Hajat di hati memang begitu lah...hehe

    ReplyDelete
  4. tom yum itu sgt2 mouth watering...yummy!!

    ReplyDelete
  5. alamak, petang2 cam gini pekena mushroom soup ngan roti gardenia pun dah ok kut.... dah la baru berhenti hujan, angin2 luar lak sejuk masuk dalam umah. pastikan kopi o secawan

    ReplyDelete
  6. Huih, dari mushroom soup ke nasik goreng sampai ke tomyam, semua melelehkan ayaq lioq gitu.

    Welcome back, dik :)

    ReplyDelete
  7. FATIN MRAZ:
    thanks for the comment dear! :)
    mouth watering kan...sila lah cuba.

    EELOBOR:
    Kopi O siap!! hehe..ujan2 kalau dapat sup panas2 cicah roti..memang heaven!

    SHARINGINFOZ:
    Sedap dilihat..sedap dimakan...:)

    ReplyDelete
  8. ne nak majook dengan akak neh..

    akak saja la tu nak tayang makanan sedap2....tau dah cek duk ostel skrg xdpt makan sedap2...hehehhe..

    nasi goreng istimewa tu...mmg terliur...ehhehhe

    ReplyDelete
  9. Nak kena take note ni..bila pergi penang next time nak kena singgah makan situ..nampak sedap sungguh :)

    ReplyDelete
  10. arghhh menyesal tgk..trus rasa lapo haha

    ReplyDelete
  11. arghhh menyesal tgk..trus rasa lapo haha

    ReplyDelete
  12. DINAS ALDI:
    Thanks kak...
    Jomlah..bila2 kita pi meronggeng di JL Gourmet...:D ngeee

    IMANSHAH:
    Boleh...datang lah. Saya rekomen tempat makan best-best kat awak..insyaallah.

    ILA HONEYBUNNY:
    itu ler pasal...akak saje je show-off kat ila..sebab tau ila dah balik kampus..muahaha..:) alah..ila dah puas makan2 kat AS..kan..kan...

    KAMSIAH:
    peberet saya juge...:)

    MIECYBER:
    jemput lah...

    BIGDADDYZ:
    Sedap dipandang, sedap jugak dimakan..

    CHIK NA:
    Sila take note. Diorang ada satu lagi cawangan di Tesco Tanjung Tokong dan Mizi Bistro (satu group) di New World Park.

    IMHEPPIE:
    Jangan la menyesal dear..lama dah tak bertanya khabar...ni baru ler timbul..hehe. kabare?

    ReplyDelete
  13. emm cik siti,bape harge 1 set sepinggan nasi goreng tu? wah menarik ade satay lagi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails