About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, September 12, 2011

Logo's Hope Floating Book Fair in Penang

Owh..I can't believe...can make it thru!! Haha...memerlukan daya kekuatan dan semangat juang yang tinggi untuk buat come-back! Dah lama benor tak berentri..kesian blog ku! And finally...di tengahari cuti yang permai lagi membosankan ni terbitlah entri baru.





Mau update program last weekend yang dah hampir basi..belum basi lagi!



Ulat buku, kaki buku..buku mania dan sebagai nya boleh mengambil kesempatan datang ke Logo's Hope Floating Book Fair yang berlangsung di Swettenham Pier, Penang. Event ni dah bermula sejak pertengahan Ogos hari tu dan bakal berakhir on 25th September 2011. Sesiapa yang belum pergi..boleh lah buat lawatan sekarang sebab dah tak lama lagi kan.



Sempat lah Dik Na merakamkan gambar-gambar ni dengan lensa SLR beliau..sungguh antik sebahagian dari Port Swettenham yang lama..gudang kot sini.




Ini ler kapal yang dimaksudkan. Logo's Hope is the largest floating book fair, travel around the world and presents over 5000 titles. Hanya singgah di beberapa port yang tertentu saja di Malaysia ni..and that makes Logo's Hope as a must visit event! Logo's Hope di buka dari 10am - 10pm dan tutup pada hari isnin. Bayaran masuk hanya RM 1. Yang berada di KL..Logo's Hope akan singgah di Port Klang, kalau tak silap by end of this month..so tunggguuuuu!







Suasana dalam Logo's Hope. Memang a bit crowd tapi air-conditioned..jangan risau..pasti leka kat dalam tu dengan buku-buku yang pelbagai. Sikit pesanan..yang bawa kids, sila la pantau kelakuan anak-anak tu, annoying okey..berlari sana sini..bising pulak tu.







Jangan abaikan gambar di atas...walaupun subjek di atas tak berapa nak betul bila tengok buku yang baaaaaaaanyaaaakkk sangat...tapi yang kat belakang tu..kat dinding tu ada dipamerkan sejarah Logo's Hope ni..mainly about GBA Ships dari awal sampai lah sekarang. Selain gambar-gambar yang bersejarah tu..ada jugak introduction session dalam bentuk media elektronik diberikan kepada pengunjung.



Below photo: Dik Na with bonda...nasib baik bonda sporting bila diajak hari tu, takut dia bosan je temankan anakanda berdua yang tenggelam in their own world.




Buku yang dibeli.."What Women Want", now with Dik Na. Entah dah baca sampai mana tak tahu le ke dia..! Pen tu part of souvenir item yang dijual kat sana. Semua buku dijual dalam bentuk unit. Every rack ada display conversion unit ke RM. Harga tak mahal..berpatutan. Yang penting titles yang dijual jarang jumpa kat bookstore.


Mug pun ada...tapi tak beli..dah lupa jugak berapa harga. See carefully.."Bringing Knowledge, Help and Hope"..it's their motto I guess!




And cukup seronok tengok crew yang kerja kat Logo's Hope ni..datang dari pelbagai negara and I guess..diorang really enjoy working on board! Meeting new peoples..travel around the world...uwaaahh..besh!




5 comments:

  1. ada few members dok tnya sal logos hope ni..cite la kat diorg sket2..rsanya derang pun dh g dh tu hehe...

    ReplyDelete
  2. MIE: Credit to puan photographer.:)

    SHARINGINFOZ: Minat buku2 tak?

    TEH AIS GULA MADU: Mari berkempen membaca buku yeah!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails