About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, October 12, 2011

D'Legend of Roundabout Burger, Jln Tenggiri, Seberang Jaya

Makan memang ubat kesedihan dan tension yang paling mujarab, occay! And when the two sister's are together...volume makanan yang diambil selalunya melebihi dosage yang dibenarkan! Provided kondisi kesihatan kedua-duanya berada pada tahap optimum lah! hikhik...

Recently ni..budak berdua ni pergi men'try' burger yang sangat famous di facebook, group Penang Halal Food yang terletak di Jalan Tenggiri, Seberang Jaya. Nama stall burger ni -- D' Legend of Roundabout Burger.

Order dah sampai..nyum2..sebelum ngap posing dulu.


 Masa kami berdua pi men'try' burger kat sini, sempat lah saya tanyakan pada owner stall burger, abg Bil..kenapa dinamakan Roundabout Burger. He simply said..sebab stall dia tak jauh dari roundabout Seberang Jaya yang comel lote tuh! Okey..jawapan diterima.

Oblong Beef + Cheese
 Inilah dua jenis burger yang kami berdua try pada malam sabtu yang funky itu..mak aih..besaq gilaaa...dan gilaaa kenyang makan burger abang Bil ni. Sebijik RM4-RM5 macam tu depending on what type of burger. Oblong beef + cheese tu saya punya...memang tak abih makan..roti je la..hikhik..daging tu semua saya tibai walaupun dah dekat nak abis tu speed makan dan2 merudum..yelah..kenyang sangat. Saya suka rasa manis pineapple di celah-celah aksesori lain oblong ni.

Beef + Egg Burger
Dik Na order Beef + Egg Burger..pun sama..letih nak habiskan. Tapi saya takjub! Pinggan dia licin! Tak sangka noo...tengok kuruih! Hehehe...burger Dik Na order ni pun sama..ada pineapple. Agaknya memang diorang gantikan timun kot...sebab memang tak jumpa timun pun.

Menu special kat sini
* Round Island Roundabout Burger (Chicken/Beef)
* Drum Cone Roundabout Burger (Chicken/Beef)
* Big Tree Roundabout Burger (Chicken/Beef)
 
Harusss bergambar depan stall Roundabout Burger!
Overall, burger kat sini sedap. Kedai bersih, price reasonable. Sebab kalau burger McDonalds, KFC, A&W atau Burger King sekalipun, harganya lebih kurang jugak. Location vise, okay sebab boleh parking tepi jalan dan owner stall kata boleh drive-thru jugak..hehe..diorang tak kesah. Delivery pun ada, tapi limited sampai area Bandar Perda sahaja. Minimum order mestilah RM 10.00 onwards. Business hour are from 5.00pm-3.00am. Satu je kurengg....lampu nye romantik sangat lah! Hikhik..harap tuan kedai boleh terang benderang kan lagi stall ni. Syiok sikit customer nak dine-in kat sini..leh lepak lama-lama. Kalau ada wi-fi laaaaagi lama boleh lepak..hehe.

Sebagai panduan, stall burger abang Bil ni letak sebelah je dengan kedai Nona, opposite ESSO Seberang Jaya. For further enquiries/order, kindly call  +6012-486 2901.

17 comments:

  1. nama stall dia pun best!! Sure rasa pun meletop, kan.

    ReplyDelete
  2. Looks yummy burger tu, macam juicy! Kalau I, I panggil burger basah, sebab burger kering mana sedap! Nak telan pun seksa.

    :-)
    Nak trylah nanti bila ke Penang..

    ReplyDelete
  3. wahh mmg besar.kena amek masa yg lama utk habeskan kalau makan kat public ni.tp kalau makan kt rumah 2 3 kali ngap je.haha

    ReplyDelete
  4. kalau kak masih dipenang tentu boleh kenal kamu..
    makan burger sama2..hehehehhe

    ReplyDelete
  5. akak peminat oblong kambing....
    oblong tu nmpk sedap sgt2...nyum..nyum..nyum....

    ReplyDelete
  6. Waahhhh ni dah dekat sangat dengan rumah cek nih! Pernah makan tapi adik yg belikan, take away gitu. Memang sodap! Kalau akak, besaq mana pun habeh, janji perut tengah berkeroncong, kehkeh!

    ReplyDelete
  7. xtahu lah kenapa saya tak suka burger dari dulu sampai skrg

    ReplyDelete
  8. hehehe....ini budak 2 orang memang kena makan banyak2 lagi

    ReplyDelete
  9. KAKCHIK@ELLA:
    fuhh...bukan takat meletops..bahkan meletop-letops okey..hihi..
    thanx for comment..:)

    LCA:
    yup..juicy..! dat's the word yang i tak terkeluar tadi. Mai penang nanti boleh singgah..tak susah cari tempat ni. Mayo banyak..and loads of cheese too..

    ZATI:
    first time try makan kat sana..kalau tau hari tu tapau bawak balik je..hihi..at least kalau susah nak abihkan boleh gak ulang2 makan dok depan tv..idak ler mengah sangat kan..jat memang bijak! :) hehe

    CITARASA RINDUAN:
    A'ah Ayu..kalau Ayu kat sini boleh la kita melepak sama-sama makan burger...ada geng...kite takde geng arr kat sini..huhu...harap adik je..kecian kite..:(

    NZA:
    Ada kak..oblong kambing ada..daging rusa, arnab & ostrich pun ada kat depa ni.tapi yang rare dan eksotik tu kena order awal-awal kalau tak silap saya..

    DINAS:
    kan...sedap kan...ecece..tak abis2 chek dok promote pulak..tapi benda sedap kena bagitau sedap la kan..:)
    bagus la perabih..tak baek membazir..betui dak..?hihi..

    IMANSHAH:
    ish..ish..cikgu imanshah nih..banyak makanan saya sental awak tak makan..haih..pening jugak nak buat menu kat awak nih..hehe.

    EELOBOR:
    awak pun rasa macam tu...?hmmm..bagos..kami akan menggiatkan dan memperhebatkan lagi kempen "mari gemok bersama 2 siti"..hehe...

    ReplyDelete
  10. saya selalu ckp..penang adalah syurga makanan..semua jenis makanan ada disana..itu hakikat..

    ReplyDelete
  11. memang besar nampak burger tu..kalu akak sure kena share makan ngan sapa-sapa..he he he..

    ReplyDelete
  12. Lama dah tak peneka Oblong. makan satu jer dah kenyang, kan?

    Aduhh bila la nak pi Penang dating Siti niii...

    ReplyDelete
  13. asal burger tu nampak besar? ke memang besar?
    tiba2 aku terasa dengki dengan burger yg sedap tu...hahaha

    ReplyDelete
  14. fuhhh...kenyang makan burger neh akak...

    tapi takoot xmakan habis lak..ehehe

    ReplyDelete
  15. Tapi bila Kak Nida pula kalau tension takleh nak makan... tapi klu part shopping tu memang berkesan merawat hati yg rawan..:)

    ReplyDelete
  16. ishhh...awat hang tak tanya...apsal letak nenas....den lom penah makan lagik nberger yg ada nenas ni.....ahakz

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails