About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, October 25, 2011

Express car wash

Menanggalkan kotoran degil pada badan...


Sental jangan tak sental..make sure tanggal semua sisa make-up dan bedak yang tak perlu..


Maskara pun sama..make sure tanggal yer bang...

Arrhhh...much better!

Ehem..I'm refreshed! Baru la confident sikit nak men'tackle' while on the road..hihi


Sorry..kepala ting tong sikit. Yang kat atas tu bukan dialog saya yer, tu dialog baby black. I'm just a messenger. Entri ni sekadar nak share pengalaman pertama cuci kereta kat Express car wash Caltex, Jalan Song Ban Kheng, Bukit Mertajam. RM 6 without vacuum cleaning. Tapi puas hati jugak, cucian bersih bersinar-sinar. Tak payah keluar menunggu..just duduk je dalam kereta layan lagu.Queue tak panjang sangat sebab car wash ni baru je bukak. Dah tu main pandu lalu je..mudah kan.

Dan nak buat pengakuan -- saya memang agak takut kalau cuci kereta kat bubble wash..alahh...yang masuk dalam machine tu. Memang la murah..tapi takut occay...! Tengok berus-berus raksasa yang menggosok seluruh badan baby black kesayangan saya tu..disental-sentalnya ikut suka hati. First time cuci through mesin tu..masa pakai cik biru (satria) dulu...mak aihh..rasa macam nak menangis! Masa tu jugak terbayang macam-macam...what happen if kereta tersangkut dalam machine tu..and what happen if besi penghadang kat depan tu tak nak angkat and suddenly keta kita 'bang' besi kat depan tuu...uuhhh..gerunnn!! Ndak2 pulak kalau teringat scene-scene dari filem Final Destination tu..huhu...seram bulu roma chek!

Sebab tu saya selalu lebih suka menunggu kadang-kadang sampai sejam lebih untuk cuci kereta kat tempat yang buat cucian tangan. Rasanya lebih bersih dari cucian mesin tu. Lagipun orang kata...kalau cuci guna mesin tu, tak baik untuk cat baru. Hmm...u all pulak macammana? Prefer yang mudah, cepat dan murah -- cuci mesin atau yang jenuh nak menunggu, kadang-kadang susah nak parking dan mahal sikit?

Ce citer...ce citer...


13 comments:

  1. Akak lebih suka manual car wash, pakai tangan lagi bagus. Selalu cuci kat Chai Leng Park. Kalau pi kena dengan masanya, macam awal pagi, tak kena tunggu lama pun sebab pelanggan lain semua masih tidoq lagi, kehkeh

    ReplyDelete
  2. kak suka basuh kereta sendiri..
    walau tak bersih..
    sekurangnya dapatlah kak buat amalan senaman...

    ReplyDelete
  3. takder car pulak nak dibasuh..heee..
    segar kereta tuh bila dapat cuci kan..:)

    ReplyDelete
  4. wow.....den lom cuba lah mcm ni....mcm nak try jee....ahakz

    ReplyDelete
  5. DINAS:
    oo...tau dah port kak dinas cuci keta..nanti nak serbu di awal pagi minggu...hehe. cuci manual lagi puas hati kan..

    CITARASA RINDUAN:
    Dulu masa duduk rumah kampung memang selalu cuci sendiri..betul Ayu..macam senaman tu. Tapi sejak dah duduk apartment ni nak cuci kereta kat tempat yg pengurusan bagi tu selalu kena berebut..terpaksalah cuci kat kedai..huhu.

    HANS:
    Cuci tangan kat sini ada RM 6 dan ke atas. kalau machine RM 3 pun dapat dah..

    ANAYANA:
    Jangan kereta segar..sekali dengan tuan kereta segar bugar..hihi.

    JEBAT:
    Kat tempat hang ada tak macam ni punya stail car wash..kalau ada bleh la cuba...:D ngeee...

    ReplyDelete
  6. Murah lah RM6!!! Sini, if basuh tangan paling koman pun RM8/RM9 :-)

    ReplyDelete
  7. lebih puas hati buat cucian manual. yang auto nie cuma dalam keadaan terdesak jer boleh digunakan

    ReplyDelete
  8. yong tkut jgk guna mesin..heheh

    yong sanggup tgu je

    ReplyDelete
  9. salam..
    ermm..macam tu dalam
    tak payah cuci la ye..?

    balik kena vacum sendiri..
    he he..

    ReplyDelete
  10. dulu saya selalu pg cucui ekspress ni skrg dah tak, cuci kat manual punya

    ReplyDelete
  11. IM selalu cuci kereta kat Permatang Batu. Dulu rajin cuci sendiri tapi mutakhir ni dah malas. Penat ngalahkan jogging kat Empangan Mengkuang!

    ReplyDelete
  12. cik black akak tu pn dh brtepek2 dgn bedak...skrg ni musim hujan xmenentu..........kesian tgkkan....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails