About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, October 30, 2011

Pasta In Love

Harap title entry kat atas tu tidak menyebabkan salah faham yer..bukan nak cerita pasal makan pasta..tapi cerita pasal korean drama yang saban hari menyebabkan saya rushing nak balik dari office...hihihi



Pasta In Love

TV2
Rushing sebab takut tak sempat tengok. Tiap-tiap hari pun sempat tengok setengah jam terakhir...provided saya balik sharp pukul 5..kalau tak..hmm..jangan harap lah..melepas nokss..
Isnin-Jumaat, 5.00 ptg.   

Pasta in Love ni cerita pasal chef yang hensem lagi romantik bertugas di dapur La Sfera...sebuah restoran eksklusif.

Ini lah chef yang hensem lagi romantik tapi sangat bad temper, chef Choi Hyun Wook dilakonkan oleh Lee Sun Gyun.

Oh..okey..si Ikan Emas..haha..nama gelaran untuk watak Seo Yoo Kyung. Macam saya lah...chef yang hensem & garang tu cakap..dia tak lawa langsung...tapi tak tau lah macammana dia boleh jatuh hati sama ini perempuan! Haha..
Alkisahnya Chef yang hensem tu tak suka female cooks dalam dapur beliau..sebab beliau pernah frust..ex-gf beliau pernah bekerja satu dapur dengan beliau tetapi akhirnya mengkhianati beliau yang hensem gara-gara cita-cita bergelar chef tersohor dan men'spoil' beliau dalam pertandingan yang ala-ala 'Battle of the Chef' gitu. So..since that day..chef yang hensem ni macam anti sikit la dengan femfuan..sampai lah ketibaan Ms. Seo yang sangat degil..tak reti putus asa semata-mata nak dapatkan pengalaman bekerja di dapur La Sfera. Bertugas sebagai kitchen assistant pada mulanya membuatkan dia selalu kena tempelak...dah la the only female kat situ..lain-lain semuanya male cooks. Kesian dia, tapi dia tetap tak give up jugak nak meraih cinta dari si sombong, stubborn, mulut jahat chef yang hensem tu. Hmmm...taste sama macam saya la pulak! Opps...termengaku...


amboi-amboi..romantiknya, bergurau-senda...jeles ok!

the cast
Disebalik kegarangan chef hensem tu..sebenarnya terselit mesej yang perlu kita fahami. Dia sebenarnya sangat-sangat menekankan aspek disiplin, tak boleh suka-suka main-main waktu kerja. Tak suka dapat aduan dari customer yang tak puas hati dengan makanan..so masakan pasta yang jadi fokus dalam siri ni kena lah the best..! And the best part, secara tak langsung dapat jugak tips makan pasta or mainly makan kat tempat high-end ni....

Dan disebalik ketegasan..romantik rupanya! Hikhik..hat ni paling best okey...^_^ Ada la macam orang tu..serius je ngan saya..macam nak telan..tapi saya tau..sebenarnya dia pun sayang kat saya...kan..kan...hahaa..see..tengah senyum sendiri..dok baca entry ni la tu..

Layan korean drama ni best jugak..hilang kusut otak kat pejabat seharian..hihi...tambah-tambah bila baca sub-title diorang..haha..ayat tak menahan..macam-macam pulak pepatah diorang keluar.

Now tak sabar nak tengok ending..dah terlepas beberapa episode..macam tak pueh ati je nih..download kang baru tau.




9 comments:

  1. alamak..
    mula2 kak ayu pun fikir ttg makanan..
    sekali penangan drama korea..

    wah!!!!!!!!!!
    kak suka, kena godek you tube nie.. mana ada masa nak jenguk tv..

    ReplyDelete
  2. download jangan xdownload akak..hehe...

    macam best ja cita neh...memula ila ingat makanan dah tadi pasta...ehheh

    ReplyDelete
  3. waaah.. dah kemaruk citer korea eh ..

    ReplyDelete
  4. laa..drama korea rupenyee...
    best ye citer tu...

    ReplyDelete
  5. kenapo lah ramai yg suka drama korea sekarang ni.....perlu ke den terjebak...

    ReplyDelete
  6. Adoyai....addicted to Drama Korea jugak ke?? K-Pop sungguh!!

    Ipaling lah takut kalau ter-addicted untuk tgk whatever drama kat TV sebab tu lah sampai ke hari ini, TV bukanlah teman sejatiku... ;-)

    ReplyDelete
  7. igtkan murni nk bagi rcp pasta..tipah ttipu..

    ReplyDelete
  8. Macam seronok ja cerita ni. Akak dah lama tak tengok tv, kehkeh!

    Oooohhh ada si dia dok baca blog ni naa!

    ReplyDelete
  9. CITARASA RINDUAN: Godek jangan tak godek..

    ILA HONEYBUNNY: Nak download..tapi hampa..merata godek link..tak dapek2 jugak..

    BEN: Addicted gilaaa! tapi tak semua korean drama..tengok pada storyline & kehenseman hero nyer...hikhik.

    KAK AIN: Best ooo....try la tengok..

    JEBAT:Camno la den nak jawab kek ekau ni ha...??ermm..tepuk dada tanya selera...hihi..boleh?

    LCA: Actually, I pun bukan kaki TV sangat..tapi sekali tangkap best series..memang I tengok tak miss punya. Besides this korean drama...i tengah gila layan Suria di Cordoba..every week, mesti tak miss!

    DINAS: Tengok sekali..mesti nak tengok lagi..cuba lah! hihi. Dia baca tapi tak mau mengaku...wahaha..macam chef hensem tu, suka tapi tak mengaku, lepaih tu dok tunjuk garang plak..

    KAK MIZAH: Hehehe...chek tak tipu...!!hehe...takpa..bila2 chek buat pasta..chek tepek gambaq kat sini sekali dengan resipi naa...hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails