About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, October 27, 2011

Tea Time @ Winter Warmers Coffee & Tea House, Juru Auto-City

Kami sambut Deepavali kat sini....haha....yer la sangat..apalah maknanya Deepavali tanpa muruku..!! Actually memang dapat invitation dari seorang rakan untuk sama-sama meraikan Deepavali open house kat rumah dia..tapi tak sempat nak pi semalam sebab dah meronggeng dengan adinda..pi bundle Lee kat Kubang Semang kemudian lajak minum teh ala-ala mat salih kat Auto-City.


Iced Melon Milk untuk adik ipar dan Lavender Herbal Tea pilihan saya untuk bonda..both are priced at RM 8.90 & RM 9.90 each. Lavendar Herbal Tea tu saya kongsi minum dengan mak..special untuk reduce stress kami berdua. Bonda berkenan tea pot yang ada candle kat bawah tu..hehe...adehh...mana la nak cari set tea-pot tu...mentang-mentang la dia suka minum teh. Adinda saya berdua tu ketawakan saya..."nak reduce stress kunun...kot-kot nanti hang yang stress kalau mak bonda addicted dengan herbal tea tu..." haha..hampes punya adik2..:-)


Chocolate Mint Coffee ni Ahmad Albab Dik Na yang punyaaaa....rege nya adalah sebanyak RM 7.00. Suka Mint flavor...mulut pun berbau harum dan nafas pun segar lepas hirup kopi ni. Sayangnya dan rasa sedikit rugi sebab saya dah tak boleh minum kopi gila-gilaaaa macam dulu....:-(


Tadaaa.....Lavender Cheese Cake, RM 6.50 sahaja. Dik Na kata macam makan softlan! Aiyoyo....sedap ja chek rasa kek tu...maybe aroma lavender yang wangi kot. Yang penting ada cheese...orang nak gemok kena makan banyakkkkkk cheese...tapi jangan sampai lupa diri..kena la balance kan pemakanan jugak. Kalau once in a while ambik cheese..takde hal nyer senah oi....cheese pun sumber kalsium jugak.

Overall -- Ambience is nice..cool ala-ala English gitu! Just semalam masa visit ke sini tak ada music background pulak. Attractive deco tapi kurang spacious lah outlet kat Auto-City ni. Erm...what else..price vise..sama standard Secret Recipe and acceptable untuk restoran kelas A yang diberikan oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai. Patrons pun agak ramai petang kelmarin. Restoran dilengkapi Wi-Fi dan ada open air seating jugak kalau yang nak pergi waktu malam yang tak hujan..hihi.

Sampai disini saja program "Jalan-Jalan Perabih Duit" untuk minggu ini..jumpa lagi di minggu hadapan pada waktu dan hari yang belum diketahui..insyaallah.







13 comments:

  1. Nampak pun sedap. Kalau kakcik yang makan/minum, pastinya melompat2 lelemak dalam badan kesukaan dapat kawan baru! :)

    ReplyDelete
  2. nmpk sedap sgttt chochlate mint coffee tu...
    yummy!

    ReplyDelete
  3. kek softlan itu sgt2 wangi laaa!! yes damn u rite...jalan2 perabih duit hehehe..

    ReplyDelete
  4. Chocolate Mint Coffee tu nampak cantik sungguh, mesti sodap tuh, I LIKE!

    ReplyDelete
  5. KAKCIK:
    Sesekali tak mengapa kot bagi lemak tu melompat keriangan dapat kawan baru..hehe..tapi jangan buat selalu.

    DINAS:
    Cantik sampai tak sanggup nak stir & hirup the coffee...hehe.

    TEH AIS GULA MADU:
    Hehehe...weekend ni entah apa la pulak yer...

    JULIET:
    sedapppppp....bagi penggemar kopi..& choc. tq ya dear...nanti i visit ur blog..

    ReplyDelete
  6. Memang cantik tea pot tuh. Nanti I pi Penang, U bawak I pi sana, boleh??

    ReplyDelete
  7. LCA:
    Boleh...sila lah datang ke Penang...:) I belanja u scones and waffles depa..

    ReplyDelete
  8. meleleh air liur ila tgk cokelat mint coffee tu...sedapppnya....

    ReplyDelete
  9. sedapppppppppppppnyaaaaaaaaaa dik.....

    ReplyDelete
  10. awak dah buatkan saya lapar akan kek itu..harus diserbu esok di SR heheheeee

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    haihhh
    belanja2
    hahahah

    ReplyDelete
  12. IM yang dekat ni pun belum pernah singgah kat Lee Bundle!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails