About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, November 15, 2011

Gelap..and the sense of fear..

Dah sebulan rasanya cuaca cenggini...semalam paling obvious (ataupun baru semalam saya terperasan), cukup gelap langit tu. Tak hujan..tapi angin kuat sangat, very windy..macam nak melayang saya yang sekeping ni sejurus keluar dari tempat parking. Terlintas di fikiran..jangan lah terjadi freak storm. Sekarang ni kan banyak kejadian pelik-pelik.

We, humans (of course la..takkan alien!) kadang-kadang we tend to forget or buat-buat tak nampak dengan semua kejadian alam ni..the hidden cause! Surah Al-A'raaf, ayat 96 telah menyatakan.."If the people of the towns had but believed and feared Allah, We should indeed have opened out to them (all kinds of) blessings from heaven and earth but they rejected (the truth), and We brought them to book for their misdeeds."

Alam semakin tua..cuaca dan musim tak lagi menentu..sama-samalah kita renungkan..


12 comments:

  1. Akak suka mendung2 gitu tapi kalau jadi freak storm takutlah pulak..

    ReplyDelete
  2. hehehe...saya suka hujan malam2 hari jer... tapi jangan lebat sangat. buat2 pendingin di malam hari.

    ReplyDelete
  3. tu la skrg cuaca xmenentu..jgn banjir sudah la

    ReplyDelete
  4. dunia kita semakin tua kan kak...

    sal banjir tu..ila risau la..cakap ujg bln neh ramalan n kajian diorg bnjir kan..risau fmly..t_T

    ReplyDelete
  5. akak pun selalu pikir yang bukan-bukan kalu cuaca tak menentu... terima kasih share this N3 untuk akak renung-renungkan

    ReplyDelete
  6. dan kita juga mungkin akan ke liang lahad selepas ini

    ReplyDelete
  7. anak2 buah papa mifz dgr petir sabung menyabung...ado yg menangis ketakutan...

    ReplyDelete
  8. cuaca mcm tu mmg bagus.....sedap mata memandang plak awan2 tu....


    tang alam tua tu yg risau....takut banjir....ahakz

    ReplyDelete
  9. Ya Allah gelapnya.... teringat masa tornado dulu... langit sangat gelap ketika itu.. semoga segalanya selamat, Insya Allah

    ReplyDelete
  10. ada satu keistimewaan pada gambar tu...macam overlap :-)

    anyways, bumi memang dah tua...cuaca tak menentu and bencana pun banyak...Ya Allah, jadikanlah kami ini tergolong dalam hambamu yang selamat..AMIN :-)

    ReplyDelete
  11. kdg2 belum mase musim tengkujuh, tapi dh banjir sane sini, kuasa Allah s.w.t

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails