About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, December 4, 2011

Fusili Carbonara ala Siti Murni

What a lovely sunday...alone at home..! Boleh bagi lebih banyak masa untuk diri sendiri and have some personal space..lalala..happy nye cik kak!

Happy lah..I start my day with a damn heavy & good breakfast..nasi putih, ulam-ulaman, sos kicap pedas with ikan 'temenung' goreng hangat-hangat...fuhh...menyengkak, macam ulaq sawa kekenyangan!

Have a sip of kopi o panas sambil baca buku tepi jendela..and there it is...hujan baru berhenti...and you know I always love the sweet smells of earth after raining! Bau tu macam satu nikmat dan menyegarkan..!

Send bonda to work at around 11 then I head to Tesco. Mood memasak okey! Bukan senang chek nak rajin serupa hari ni..haha...statement jujur!



Tadaaa...! Surprise la sangat...tolong terkejut please! Second try dan alhamdulillah menjadi..fusili carbon dioxide carbonara. In anyway, sila abaikan garnishing parsley yang tak lawo itew. Maklumlah tekak asyik makan ulam je sekarang..sampai letak parsley buat garnishing untuk pasta pun bajet macam makan ulam! hehe...

Well, memasak kan kena dari hati..[ayat bajet masterchef malaysia]..so chek dah olah sikit ingredients carbonara tu. Puas jugak godek resipi tapi at last chek buat resipi sendiri. Just add some beef sausage, capsicum, tomato & broccoli. Disebabkan button mushroom yang chek tengok kat tesco tadi tak berapa nak fresh dan tinggal ujung2 rak..so, I left mushroom. Apa pun sedap la untuk tekak italiano sesat macam chek ni.

Erm..esok macam nak masak lagi lah..try resipi lain pulak...demam masterchef melanda!

13 comments:

  1. hujan2 tengok makanan jadi lapar terus...:)

    ReplyDelete
  2. ZEQ:
    Sekali sekala takpe..lagipun hari tu kan awak challenge saya jarang masak..huhu..sentap tau.

    DADDY:
    ouh..memang..makin sejuk, makin terasa lapar dan asyik nak mengunyah.

    ReplyDelete
  3. wah, nmpk sgt2 menyelerakan......

    ReplyDelete
  4. Kakcik sekarang dah pandai sediakan spaghetti sendiri (dah nak hujung usia baru pandai!) :)

    ReplyDelete
  5. Huih canggih buat sos carbonara sendiri! Kalau akak pakai beli yg dalam tin & ku tuang saja kot ataih, kahkah!

    ReplyDelete
  6. salam..
    fuyooo..sedap tu..
    pass dah kalau nak
    kahwin nih..he he

    ReplyDelete
  7. Carbonara is my favourite! Nak google lah, nak carik recipe =D

    ReplyDelete
  8. amboiii kak...

    ne betul2 masak dgn hati y ikhlas neh...hehe...;)

    ReplyDelete
  9. Sedapnya nampak. Itu belum rasa lagi. Akak memang suka tapi adalah allergic dgn cheese dan susu jadi terpaksa lupakan saje. Peliknya allergic ni, sekarang saja dulu tak de. Agaknya sebab badan dah terlebih lemak kot. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. camne nak memasak dr hati erk heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails