About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 15, 2012

hutang yang belum selesai ~ two books and four magazines



Perlukan keinginan dan mood yang sangat kuat bersemangat untuk habiskan kesemua 6 naskhah ni..unfortunately..kepala otak, emosi semuanya sarat dan berkecamuk.

Macammana sekalipun saya berazam..semuanya akan dibereskan sebelum hujung bulan ini.. insyaallah..doakan nooo....

Bukan senang nak pulun ni..sometimes, ada mood nak membaca tapi baru selak beberapa helaian mata pulak dah kuyu. Kadang-kadang mata tak kuyu...banyak pulak kain baju nak kena lipat...buku dah tolak ke tepi. Ada hari nya, dah pegang buku..lepas tu dok depan tv..buku ke mana, program tv jugak yang menang.

Banyak dugaan dan godaan tambah-tambah lagi dalam nak berusaha ke arah yang baik...setuju tak?


12 comments:

  1. bagusnya sis,baca buku2 ilmiah,kalau jat xdenya,sure cari novel RAM gak.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZATI..

      Bila baca novel suka terbawak-bawak..sengih sorang2..nangis pun sorang2..itu yang malas tu. suka baca buku motivasi..auto-biography..etc.

      Delete
  2. Bestnya...banyak bukuuuu!!!

    I ada 1 buku yang baru dapat, still untouched, tapi eager gila nak start...The Epic Of Hang Tuah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LCA,

      best tapi tertekan sikit...sebab rasa macam ada desakan kena baca sampai habis..huhu..nak kena ambik feel betul2.

      The Epic of Hang Tuah? wow...baca la, nanti buat review kat blog..kay.

      Delete
  3. hi5 kak! imah baca buku act like a lady, think like a man. tapiiiii xabis pon ^^

    isihat pon sama ^^ magazine yg simple ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imah,

      Hi, imah...akak baru baca sikit. nak abiskan buku "life's like that" tu dulu..sikit je lagi.

      iSihat tu belum sentuh lagi...simple tapi pengisiannya menarik kan..:)

      Delete
  4. Salam Yong,

    İsyyy kalau pasal membaca akak gemar sesangat, buleh lupa makan, tp kena novel yg besh! Mungkin buku/novel tu kurang menarik kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moh Kembara,

      salam yong...
      oo..yong suke baca novel..saye pulak lebih suka buku motivasi...auto-biography...travel..living..kang baca novel suka di 'awangan'...itu yang maleh tuu...

      Delete
  5. kakak pun baca solusi?? hihih sama lah kita.. sedang mengumpul edisi yang lepas2 dulu.... tp i kurang baca novel sbb cerita dia byk tak true story la... romantik leleh2 ni i banned terus...

    kalau kakak banyak baca buku motivasi meh la share... tau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syima,

      Solusi boleh dikatakan 'must buy'..so far memang banyak jugak dah edisi berjaya dikumpul. best...banyak knowledge. yeah..me too..kurengg minat baca novel..kang frust je..macam tak berpijak di bumi nyata gitu..so banyak beli buku2 yg general knowledge, motivasi etc...dlm entri lepas2 dah ada post pasal buku2 motivasi yg i dah baca...and ada dlm simpanan.

      Delete
  6. papa mifz suko baco blog jer...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      hehe...baco blog pun jadi lah...banyak gak info dari blog pun..kan..kan...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails