About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, December 13, 2011

Kalau takut dilambung ombak..mengapa nak jugak tengok OMBAK RINDU???

Kesian dia..dia tengah sedih...monyok je sejak kelmarin..sebab weekend yang indah tu dah berakhir.

Kucen tu tak bersalah..dia cuma terpengaruh mood tuan dia..


Macam-macam bersarang dalam kepala otak dia. Hati dia pun tak keruan. Dia cuba membahagiakan..tapi kalau dia membosankan..mungkin hanya setakat itu yang mampu dia lakukan.

Tengok la lagi "Ombak Rindu" tu..tak pasal-pasal kena batang hidung sendiri..."Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah"....!

Dia tak tau nak buat apa lagi dah..dia buntu. Lagi 8 hari..dia nak pergi jauh..dia takut lepas dia balik..semuanya dah berakhir sebelum sempat bermula. Yang sweet..funny, beautiful...semuanya macam sekejap saja dipinjamkan pada dia.

Mungkin yang terbaik untuk dia hanyalah diam untuk sementara waktu...kalau dah memang tertulis begitu...terima sajalah...orang tu bukan untuk dia.


P/s: saya yang sepatutnya sakit..bukan awak...:-( I'm sorry...I felt terribly guilty!


6 comments:

  1. Kisah dalam kisah ni..

    Tabahlah adikku, benar semuanya telah tertulis.

    Akak tak pi tengok pelem tu. Baru baca novel pun dah nanges, inikan pulak nak pi tengok pelem. Tak cukup tisu, lengan baju jadi mangsa nanti.

    ReplyDelete
  2. Kenapakah? Ada sesuatu yang mengguris hatimu? Semoga ianya segera pulih. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. DINAS:
    Serius..memang nangis...:( tangkap leleh la kak dinas oi...huhu...
    orang sebelah gelak...hampeh!
    tq kak dinas..hati tak berapa nak tabah...entah la kenapa.

    KAKCIK:
    Ya kakcik..terguris hati susah nak ubat...walaupun dah cuba pujuk sendiri..masih tak mau ok. t.kasih kakcik..mudah2an...tak tahan monyok lama-lama.

    ReplyDelete
  4. Bila ada masanya kita rasa sedih sayu dan jauh hati... menulis sesuatu pun boleh buat kita rasa lega.

    ReplyDelete
  5. kuatkan hati k.mngkin akhirnya x sepedih nih.

    sebelum bahagia, kdg2 kita disakiti terlebih dulu.

    ReplyDelete
  6. benar kata jat...

    mula2 kita derita...last kita kana bahagia juga..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails