About Me

My Photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tuesday, December 6, 2011

Restoran Qasar Hadramawt, Bandar Perda ~ Best Yemeni & Arabic Cuisine in town

Tengok, siap dukung kambeng lagi..ente mampu?? [photo credit "Qasar Hadramawt"]
Ana mau cerita fasal sevuah restoran lah..varu vukak lah ini restoran. Di suatu malam yang hening dan sangat kelaparan..ana sama umi ana berkunjung ke ini restoran lah..Qasar Hadramawt. Tak jauh dari rumah ana lah..5minit tak samfai..tak fanas itu funggung!

Fresh orange untuk bonda & Banana Shake for me..
Banana Shake tu memang superb, two thumbs up! Berbaloi untuk harga RM 4.00. Ana hirup sampai ke titisan yang terakhir, pastu menyengkak perut macam unta ulaq sawa..(again..)


Nah..nenjiaa..ana nak habaq kat ente semua..Lamb Mandy yang ana order malam tu for our dinner verdua-duaan dengan bonda...very romantic lah!

Okey..back to cerita makan yer..urm puas hati dengan hidangan ni, sepinggan tu ana share dengan bonda. Ada dua saiz, ana order saiz regular RM 18.00. Large size entah la berapa orang boleh makan..harga kalau tak silap RM20++. Yang dalam mangkuk tu macam sejenis acar je..ana terlufa tanya sama waiter kat situ..belasah je..sebab sedap sangat. Daging kambing pulak the texture was so good and tender..tiada bau. Nasi dia ada aroma yang tersendiri..dicampur dengan yellow saffron kalau tak silap ana lah.

Ana sama adik ana bercadang nak buat 2nd visit lepas ni, nak try another menu pulak. That day ana pi pun dah malam..ana order Lentil Soup pun takdak..so ana ganti order mushroom soup..so-so aje lah. Order Falafel pun tak ada. Frust ana..tapi takpe..next time ana pi lagi.

Overall..sangat memuaskan untuk restoran yang baru beroperasi. Pelanggan ramai..nice ambience..dan tak ambil masa yang lama untuk served pelanggan.

13 comments:

  1. huhuhu....anti sudah terer spekim arab yer?

    ReplyDelete
  2. ana pun terlioqlah tengok gambaq dan baca cerita anta !

    ReplyDelete
  3. Ya habibi ya maulana, ana pun ada namfak itu restauran di Perdalah! Tafi ana belum fergi lagi. Nanti ana mau fergi jugalah!

    Ana tak boleh tahan lagu sedih inilah! Lagu kenangan cinta ana ni, mau nangeslah!

    ReplyDelete
  4. adeiii.. terus lapar perut Kak Nida.. terutama lepas lihat gambar nasi tu :)

    ReplyDelete
  5. nasi kambing mandi itu namfak banyak shedaplah... ana ingat mau kasi try lah... itu kedai ada area mana?

    ReplyDelete
  6. ana pun mahu belajar arab la...tapi ana takut ana jadi anaconda la hahahahahaaa

    ReplyDelete
  7. EELOBOR:
    itu broken arab lah...ana pun hentam saja lah! hehe..

    AL LAVENDARI:
    Kalau terliuq ente ajak lah itu makngah fergi dating itu tempat lah...

    DINAS:
    fegi lah..fegi lah..jangan fegi itu kamfung fenin lalat sudah lah...haha...

    lagu ni best..slow...suka woo..:) jangan nanges lah..nanti fegi makan nasi arab lah...

    KAK NIDA:
    Kat sana banyak restoran arab tak..?sila lah lepaskan kempunan kak nida tu...mengidam tak sudah2 bersalah pulak saya nanti..hehe

    SALEEM:
    shedap lah..memang shedap..should give it a try. Ini kedai velakang itu bank islam bandar perda lah...sebelah itu fasaraya easyshop...hehe

    SAHROM:
    Hahaha...jangan...anaconda boleh ngap orang...larikkk!

    ReplyDelete
  8. Malay + English + Arab = MaLishRab!

    Anyway, I memang sukerrrrr makanan arab especially kalau ada lamb!!!

    ReplyDelete
  9. Aduuuuh! Ya Habibi, Ana pun mau jugaklah. Di rumah ni ana sorang saja tekak al arab, yang lain tekak al mamak. Nasiiiib, nasiiiiib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah..

      tekak al mamak dan tekak al arab lebih kurang saja..gerenti boleh ngam punya...

      Delete
  10. woiii best tuuu....kat bandar perda area mana?? yg masak tu pak arab atau pak bangla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harrizam...

      chef nya melayu kita..:) tapi restoran ni memang ada partner org arab lah..macam dua tiga org jugak biz partner restoran ni..

      Delete
  11. LCA..
    nanti mai penang i bawak u try naa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails