About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, December 12, 2011

Warung Bonda @ Taman Seri Delima, Juru


Hari ni saya nak share salah satu restoran yang jadi port melepak untuk lunch.."Warung Bonda". Sepelaung je dengan office saya, Taman Seri Delima, Juru. Walaupun sepelaung kalau tiap-tiap hari keluar pukul 12, tengah rembang terpacak boleh bertambah 'meqelit' jugak kulit chek ni.


Restoran ni baru je dibuka..dalam last few months. Berkonsepkan masakan melayu dan a bit masakan ala nyonya. House specialty, saya rasa "asam pedas ikan pari" dan "masak lemak ayam"..memang.. masyaallah..menjilat jari lah! Pic atas tu menu breakfast..breakfast sensorang pun layan je la....

Restoran bersih, dapat Gred A dari MPSP, selesa, seating ala kopitiam..luas, cukup untuk menampung crowd during lunch hour. Parking pun tak ada masalah...sepanjang jalan boleh parking, tak kena saman..mahupun kena clamp tayar..ekeke.[detailnya chek...over pulak]. Price pun reasonable.

Yang dok dekat-dekat sini..sila la try.....

7 comments:

  1. Kalau sempat, bolehlah kakcik singgah di sana minggu depan. :)

    ReplyDelete
  2. jauhnya nak pi try.

    uncle selalu terfikir 'juru' ni maknanya tukang lebih kurang. misalnya jururawat, juruwang, jurulatih dsb. yang Juru ni pulak tukang apa ?

    ReplyDelete
  3. KAKCIK:
    Wahh..kakcik nak mai penang ya? next week berapa haribulan..?

    SALEEM:
    haa...elok la tu..dekat saja kan.

    AL LAVENDARI:
    haha...uncle buat saya tergaru-garu kepala nak menjawab..tak pernah pulak saya kaji asal usul nama JURU tu..esok saya pi tanya ketua kampung naa...hehe

    ReplyDelete
  4. Laaa..restoren ke ni...ingat kan balai polis td....ahakz.....( sebab ada nampak van polis....ahakz....)

    ReplyDelete
  5. Kalau masuk blog Siti ni mesti lapar memanjang.. perut yang kenyang mesti berbunyi..hehe...

    Sedapnya ikan pari masak asam pedas tu :)

    ReplyDelete
  6. JEBAT:
    Ish..hang ni restoran dengan balai polis pun tak kenai dah noo...

    KAK NIDA:
    hehe..cita-cita nak jadi food blogger terkemuka..tapi tak kesampaian lagi kak...ekeke....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails