Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday #12: X'mas deco around Penang


Tuesday, November 29, 2011

Popular Mega Book Fair @ Straits Quay Convention Centre

Sedang berlangsung sekarang...
 Di sebalik kesibukan ke sana-sini menguruskan hal keluarga yang sedang 'darurat', sempat lagi saya menghabiskan cuti hari ahad & sempena sambutan Maal Hijrah kat sini...program 'memukat'..hehe.

Catch of the day...
"Life's Like That" written by Lydia Teh finally become mine! Dah berbulan dok aim buku ni..after discount dapat la buku ni dengan harga RM 22-00. "Essential Cat" tu for Dik Na...murah jugak, price after less 30% discount RM 18-00 only.

For information, Popular sedang mengadakan Mega Book Fair bertempat di Straits Quay Convention Centre, Level 6, Seri Tanjung Pinang where patrons would be able to enjoy up to 70% discount on selected titles. Sempat lagi kalau nak pegi ye tuan-tuan & puan-puan sebab book fair ni hanya akan berakhir on 4th December 2011.


P/s: semalam pulak plan nak "memukat" winter wears..tapi tak menjadi..mahal giler..harus kena survey lagi. Masa dah semakin suntuk..another 2 weeks je sebelum flying abroad...^_^

Tuesday, November 15, 2011

Gelap..and the sense of fear..

Dah sebulan rasanya cuaca cenggini...semalam paling obvious (ataupun baru semalam saya terperasan), cukup gelap langit tu. Tak hujan..tapi angin kuat sangat, very windy..macam nak melayang saya yang sekeping ni sejurus keluar dari tempat parking. Terlintas di fikiran..jangan lah terjadi freak storm. Sekarang ni kan banyak kejadian pelik-pelik.

We, humans (of course la..takkan alien!) kadang-kadang we tend to forget or buat-buat tak nampak dengan semua kejadian alam ni..the hidden cause! Surah Al-A'raaf, ayat 96 telah menyatakan.."If the people of the towns had but believed and feared Allah, We should indeed have opened out to them (all kinds of) blessings from heaven and earth but they rejected (the truth), and We brought them to book for their misdeeds."

Alam semakin tua..cuaca dan musim tak lagi menentu..sama-samalah kita renungkan..


Monday, November 14, 2011

11.11.11 Thanx All

11.11.11 berlalu sudah. Tiada keajaiban. Tiada kejutan. Wake up Siti Murni, do not expect for miracles, it happens only in your dream. Reality is..you're getting older. Adding another one figure to your age! Be grateful for what u have now..

Alhamdulillah...terima kasih Ya Allah..untuk umur yang Engkau berikan, untuk rezeki yang Engkau limpahkan, untuk ujian dan dugaan yang Engkau turunkan sebagai peringatan, untuk akal yang Engkau kurniakan bagi mengharungi kehidupan, untuk kasih sayang dan kebahagiaan yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya telah terlalu banyak yang Engkau berikan kepada kami, akan tetapi terlalu sedikit pula pengabdian kami kepadaMu.

And kalau saya terlupa berterima kasih..here it is the longgggggggggg list...

Thanks untuk bonda -- hampir menitis airmata manja saya. Siap nyanyi lagu birthday kat saya through phone tau..^_^

Thanks untuk adik perempuan saya yang naughty -- sanggup hantar chocolate moist cake di tengah malam buta..ekeke..

Thanks to adik lelaki saya yang very protective -- for the first time hadiahkan saya something, saya suka! sebab selalu guna!


Bukan mahal murah suatu pemberian jadi ukuran...tapi ingatan itu lebih bererti!

Malu pulak..tuo2 pun masih dapat hadiah!

Thanks to one of my bestie -- the very first person yang wish my birthday on 11.11.11. Saya nangis, meleleh-leleh ayaq mata baca sms dia. Every year pun dia buat saya nangis camtu! Sentimental siot!


Terima kasih..buah hati pengarang jantung (ada ka??), sahabat, rakan & teman --.yang tidak putus dengan ucapan during 11.11.11 that day..through SMS, call, fb, tweeter (pun ade), blog (so surprise..ada!)....thanx again & maaf sekiranya ada yang tak sempat dibalas.


Thanks semua! Gracias! I lep u all lah!! :)


Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday#11: Aidiladha








Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday #10: Kisah Klasik Untuk Masa Depan




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails