About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, March 11, 2012

A day in the life of Nico O'Neil, handsome persian of Taman Sir Hussien


Am I too cute...? Sangat 'feremfuan' kan..mummy la ni! Hilang macho macam ni..meluat ah..main paksa2 pakai topi kaler 'fink'. Mummy..I'm totally tak macam daddy boleh pakai baju melayu kaler fink..peliss la kalau yer pun belikan topi kaler lain kay....so sick la u, mummy!


Don't u see...? Muka i ni dah cukup garang kan...tengok misai la! Kalau misai pun tak ada jangan berani-berani lagi letak topi kaler fink tu..potong stim nak ngorat anak dara jiran sebelah...! Huh..udah aa..lapar..cari RC lagi bagus..yuk!



Grrrrr...perut lapar...mummy mesti lupa top-up RC nih! Licin siot! Tak pun awek siam sekor tu dah kebas sampai abis...uwaaaa....harus kah i berpuasa sampai daddy balik..??! Mummy tu kalau fb....lupa dunia...nanti..siap u mummy! I report daddy...! Hurm..nak cari makan kat mana ni.....


Burrrp...alhamdulillah..kenyang..haha..padan muka daddy..bubuh lagi RC banyak-banyak..kan dah penat nak dukung i...wakakaka! Daddy, eventhough u baik hati selalu bagi i makan..bawak i beriadah kat compound belakang umah...tapi i tetap rasa i lebih ensem dari u.

Ehem..esok I will bodek-bodek u lagi sambil jilat jari tangan u...heheh so that dapat la i usha anak dara jiran sebelah menyebelah masa u tengah gardening...cayang daddy! Perghhh....anak dara kampong ni semua cun-cun belako...den suko!! Esok petang daddy bawak riadah kat compound belakang umah lagi..kay...promise...??!


Urghhh...dem! Outside is now raining..mujur ada drumstick mummy yang kering ni, boleh buat tempat landing. Best gak sekali sekala bodek mummy, buat-buat manja dengan dia. Busuk ah baju kelawar mummy...hoho..sabar...tahan....tarik napas dalam-dalam...hembus...fuhhh! Mudah-mudahan esok pagi sebelum berangkat pi ofis mummy top-up stok RC tu...aminnnn! Yawnnn.....nak tidoq ah...nite mummy...dok diam-diam situ kay...




9 comments:

  1. alahai sukenye tgk kucin ni...comelllll :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tihara...

      ada dua ekor si comel penyeri rumah tu..yang sekor lagi lain kali kita buat entry..siam mari!

      Delete
  2. Gebunyaaaa! Awat buat naya boh topi pink kat kucen macho tu, hakhakhak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas..

      Kat rumah tu ada dua si bolat..dan dua2 bolat ni memang tak lepas jadi mangsa penderaan dan pembulian si mummy...haha....naughty mummy dia!

      Delete
  3. comelnya nico pakai topi warna pink.....sweet sgt2....ngee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      Comel tapi naluri kejantanan seekor kucing kak...hehe..kesian..habis identiti maskulin dia...

      Delete
  4. Kesian jadi mangsa fesyen oleh mummy dearest. Hahaha. Dik, lagu Sheila tu favourite akaklah. Lama dah tak dengar. Thanks kerana membuat akak mengimbau memori lama yang manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Haha...tu la pasal...fashion victim, kucing jadi mangsa. Padan dengan si kucen tu pon..nakei bebenor...dipaksa nye pakai topi tu baru reti nak sopan santun...

      sama2 kak...saya suka gak lagu-lagu sheila majid ni..kebetulan hari wanita baru2 ni..saya tukar lagu2 kat blog ni ikut tema..hehe

      Delete
  5. Comel dan sangat cantik bulunya. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails