About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, March 16, 2012

Karipap Jeti Lama vs Home-made Sausage Roll

Petang-petang macam ni kalau dapat karipap panas-panas macam ni kan best...sedap ni...


Gerai Karipap Jeti Lama ni dekat area rumah saya je, Bandar Perda. Betul-betul depan pasaraya Lai Lai.. *lai..lai...beli karipap meh..hehe..berbakat jadi peniaga karipap pulok doh..!

So far, a few times la jugak beli karipap ni untuk makan petang. Paling suka karipap inti sardin. Inti ayam chek pulak tak boleh makan..pantang..huhu. So, option yang ada hanyalah daging dan sardin aje lah.

But alhamdulillah syukur, tak dapat karipap..tapi dapat makan yang ini untuk makan petang...


Yang ni lagi sempoiiii..sebab home-made..buatan tangan sendiri. First trial dan berjaya..thanks a lot to my lovey dovey adik.. Teh Ais Gula Madu for the recipe. Tak susah rupanya nak buat 'Sausage Roll', cuma sedikit 'qenyah' kena celup dan golek di sana sini. Semalam siapkan roti dan sausage, sapu sos & mayo, balut sosej, golek dalam tepung, celup dalam telur pastu guling-gulingkan ia dalam breadcrumb. Siap 8pcs terus masukkan dalam tupperware, sumbat dalam fridge, bangun pagi tadi just fry them! Tadaaa...! Sampai petang pun masih rasa sedap lagi. Actually, buat untuk breakfast..tapi masa breakfast makan 1pc je..lagi 2pcs habuan makan petang. Maklum la..chek ni makan dalam kuantiti yang sikit tapi kerap ya amat...haha....sabo aje lah.

Apa menu makan petang hari ni...uols..??

8 comments:

  1. Share la resepinya... boleh jugak teman try and test...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izni Hafiz,

      cuma sediakan roti gardenia, sosej, sos, mayo, breadcrumb, telur & tepung gandung...simple aje. sosej tu fry dulu pastu gulung dengan roti yg disapu mayo & sos, golek dalam tepung, celup telur, and golek pulak dlm breadcrumb..then fry lagi. siap lah.

      Delete
  2. kak,jat ingt kepok lekor td.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zati,

      Erk...macam kepok lekor ke sayang oi..?hehe...

      Delete
  3. wah ! dah pandai buah kueh anak emak .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al-Lavendari,

      hehe...anak manja emak..lambat sikit nak pandai buat kueh bagai..nak belajar dengan makngah pulak lepas ni..boleh tak pakngah?

      Delete
  4. tak kisah mana2 asalkan free...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daddy,

      Ye betul3...yang paling sedap ialah yang free..hehe...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails