About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 29, 2012

Secangkir Teh Pengubat Letih vs Secangkir Kopi Pengubat Tension

Lama chek mengidam nak beli buku travelog ni.. 'Secangkir Teh Pengubat Letih'. Bertangguh sangat nak beli...alih-alih masa berjalan-jalan membuang masa kat Jusco last weekend dan ter-merayau kat Popular tu, tengok buku ni dah tinggal satu naskhah saja. Chek panic at the disco uols! Terus tak buang masa lagi dah..sambar buku ni pi bayaq kat cashier...hmm alhamdulillah..finally you're mine!


Dah baca sikit-sikit sebelum decide nak beli hari tu..and now tak sabaq nak baca sampai habis.


My rules, kalau ada buku yang baru beli..harus kena baca ikut nombor giliran...kan ada lagi 2 buku tak abis baca. So, bila dah beli chek rasa tertekan pulak, tak boleh skip baca buku ni. Malam ni wajib ambik feel nak habiskan 2 buku yang ada chek buat dalam entry sebelum ni.


Cappucino and Green Tea Frap. Nak cukupkan sepuluh, nanti bleh redeem satu! Lalalala...


Berjimba berdua dengan Teh Ais Gula Madu adalah satu perkara yang paling best dilakukan..mengopi, mengeteh, menge'cake', ber'shopping' tingkap...fuhh...terasa kembali ke zaman bujang la uols! Dia la macam bujang..I memang maintain pun..kekeke. Anyway, I'm still jealous..awat starbucks card dia lagi lawa design daripada yang chek punya. Masa nak buat card hari tu depa tak offer design lain pun...sedey okey! Lain masa chek buat entry starbucks cards we all...confirm uols kata dia punya design lagi lawa than mine. Akak dengki occay!


Sekian melaporkan dari meja opis.



13 comments:

  1. Buku tu mengenai apa, nanti cerita naa. Kot2 akak terjatuh cinta kaa gitu :D

    Nanti bila2 kalau terserempak kat Jusco, bolehla tengok Murni dari dekat. Tapi kak jalah yg kenai Murni, Murni tak kenai akak, kihkihkih! Buat sengap jalah, nak tegoq, maluuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      buku ni kisah kembara penulis dia, ustaz hasrizal ke Turki. Based on sinopsis, buku ni banyak membetulkan spekulasi2 yang dibuat ke atas sekulariti turki..penduduk dan islam di sana. chek tak berapa pandai nak cerit panjang, tapi chek bagi link untuk kak dinas naa...

      http://www.goodreads.com/book/show/7851207-secangkir-teh-pengubat-letih#

      kak dinas, kalau jumpa chek kat jusco atau mana2 kat penang ni..bawak2 la teguq..teringin nak kenai kak dinas yang gebus kentang comei nih...

      Delete
  2. Nanti dah habis baca beritahu akak sikit2 pasal buku ni ya. Akak suka baca travelog macam ni. So far ada 2 travelog yang memang best dalam simpanan akak. Akak suka lagu first love instrumental tu. Kalau baca buku sambil layan lagu macam tu, memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      kalau chek rajin, chek buat satu entry bila habis baca nanti okey..tapi kalau chek tak rajin..kak aidah boleh la lawat link ni dulu, baca sinopsis noo...

      http://www.goodreads.com/book/show/7851207-secangkir-teh-pengubat-letih#

      thanks kak aidah..sejak2 umuq dah meningkat ni malas dah nak dengaq lagu bising2..suka dengaq instrumental..tenang jiwa gitu. punya lama tau chek cari lagu first love tu..nasib baik dapat..:)

      Delete
  3. Yunk, buku Cosway tu pun on queue to "read" ke??

    Anyways, I prefer Coffee Bean =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. LCA,

      Haha...u nampak sokmo eh..buku cosway tu i just go thru je..semua i throw on my bed yunk..my bed tu dah jadi macam book junks...hehe..

      coffee bean i rasa macam tak pernah try yunk..amnesia kah i..huhu. insyaallah..ada masa nak pi try jugak.

      Delete
  4. assalamualaikum


    mesti buku saifulislam tue kan..

    harus dpt 1 sbg koleksi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahrom,

      Wkmsalam...yes, tepat sekali..koleksi dari saifulislam.com

      kebetulan memang minat travelog..kalau boleh nak simpan semua koleksi travelog...

      Delete
  5. skang minum frapucino kongsi 3...sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      kenapa kongsi 3...?hehe...tak puas kalau share...

      Delete
  6. chik na pun masih berbaris buku yg dah dibeli tapi lum baca... hmmm tak lama lagi pesta buku plak nak mai...bertambah la koleksi buku yg tak terbaca ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Na,

      tu la pasal kan..pantang masuk bookstore, pantang ada bookfair mesti nak beli...tapi tak terbaca..

      Delete
  7. pehhh...teh ais madu...lom penah mim....mcm nak kena carik je ni.....ahakz

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails