About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 1, 2012

Snow Ice yang menggeget ke tulang hitam

Nowadays, kegilaan terhadap Froyo especially Tutti Frutti memang tak dapat disangkal lagi. Saya salah seorang yang semakin hari semakin ketagih dengan TF..tapi alhamdulillah..due to it's unreasonable price..hehe...so, dapat lah mendisiplinkan diri..limit to once in a while. Kalau tak disiplin alamatnya tak dan sampai month end, pokai ler!

Okey2..full stop cerita frozen yogurt & TF...ni nak cerita satu lagi kegilaan....SNOW ICE!

My first 'Charmy Snow Ice' experience -- at 1st Avenue Mall...
Each bowl of this international brand ice cream cuma RM 4.90 and additional fruit topping costs RM 1.00.
Just imagine...di tengah kehangatan matahari menteriak di tengahari...having a bowl of snow ice yang macam-macam flavor ni....hurmmm....sangatlah mengancam dan cair di dalam mulut, kan...hehehe...



Tapi.... nak remind siap-siap..berdengung jugak kepala otak lepas hadap ice cream ni..sejuk tak hengat, menggeget sampai ke tulang hitam....*sila jangan percaya..mana ada ice cream boleh geget tulang manusia!






Ada banyak flavor..including mango, lychee, coffee, peanut, strawberry, milk and green tea. Berkonsepkan "Hygiene, Healthy, Nutrition, Natural, Tasty, Selling Health & Enjoyment", Charmy Snow Ice has been certified with Food Safety System by HACCP and ISO 22000:2005.

Sesape yang tak menahan..please give it a try! You can basically check out their kiosk at 100Yen convenience shop nearest to you.

Okey, dah malam...simpan keteringinan anda sehingga tengahari esok ya....Daaaa.....






8 comments:

  1. mak aiii....sedapnya...hehehe mak saya kata...askrem ni berhantu...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      lepas ni jangan lah keluar movie baru "hantu dalam bekas eskrem"...kadang2 eskrem ni bagus buat release tension..tak pecaye, cube...

      Delete
  2. Akak pun dah asik rasa nak bertutti frutti je sekarang ni. Tapi betullah tu, mahal sangat, dik. Tunggu suami dapat gaji dan belanja akak lah nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      itu le pasal kak...semacam je addicted kan. sekarang dah banyak kedai jual frozen yogurt ni..macam cendawan tumbuh selepas hujan. selain TF ada YOOGURT jugak..topping variant rasanya lagi banyak dari TF.

      Delete
  3. nk jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      Nak..? boleh...meh saya belanja..

      Delete
  4. ila sejoook smpai ke gigi ja kak...lau ke tulang habis lemak2 ku beku..ehhehhe

    esok tghari leh makan...la ne kan panaih..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ila..

      kalau macam tu ila kena guna ubat gigi sensodyne..boleh mengurangkan sensitif gigi..hikhik.

      kadang2 akak pun sama.

      yes..kalau tengah panas..mmg best dapat yg ni..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails