About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, March 27, 2012

Sunday lunch @ Mr. Teppanyaki, Gurney Plaza

Sunday lunch at Mr. Teppanyaki, Gurney Plaza..it was my first experience here. I can say, pengalaman pertama yang tak mengecewakan. Sorry lah a bit outdated pasal Mr. Teppanyaki nih..orang lain dah berzaman merasa sedangkan I baru nak mencuba..

Sementara menunggu order sampai..harussss posing dulu...bajet retis program Jalan-Jalan Cari Makan gitu! Kellaassss.....


Dalam photo kelihatan sipi-sipi soya cincau pilihan I and green tea untuk si Teh Ais Gula Madu. Each of them costs RM 4.00 & RM 2.50. Viewing their menus..untuk beverages tak ada begitu banyak pilihan..limited choice. But..soya cincau tu not bad..lots of cincau and soya pun not too sweet..just nice....gulppp...terliur sudah!


Here comes my order 'Beef Teriyaki' set...

Mari kita zoom ke beef teriyaki berkenaan....nampak tak bintang-bintang bijan yang bertaburan..? kalau tak nampak jugak..korek buang la bijik mata tu..


Tak tau apa ke nama soup ni but ada dried tofu lah..which is one of my favorite. The soup comes with beef teriyaki set, priced at RM 17.90.


This one pulak Teh Ais Gula Madu yang punyaaaa...


Set Pari + Sotong yang berharga RM 13.90. And for asam pedas pari + sotong tu memang superb..! Two thumbs up! Kalau nak star-rated..boleh kasi 4.5 out of 5. A must try yer uols...!


Yang ni belum jadi set lagi..masih tunggu dia punya significant others. Photo ni tak nampak gemok walaupun memek muka macam kuat melantak..kan...? Bedebah betul jurukamera berkenaan..tak sempat nak cover ayu! Ni tak lain, dia balas dendam I abiskan asam pedas pari dia bersama bendi dan kacang botol yang super duper delicious tu...huhu..bukan i yang nak makan..perut i yang nak...apa lah!

Okey..sekian dulu laporan I pada hari ni. Sekian, terima kasih kerana membaca.


12 comments:

  1. lain kali gambar tang makanan tu hendaklah di kelabukan .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al Lavendari,

      kalau tang gambar makanan tu dikelabukan, tak kesampaian lah tujuan entry saya ni pakngah, itupun kalau boleh saya siap nak buat video lagi..hehe

      Delete
  2. Wahhhhh nampak sedaaaaappp! Akak tak pernah try lagi Teppanyaki..pasaipa tah eh? Tanya orang pulak, tanya la diri sendiri, kakahkah!

    Tak nampak gemuk pun, nampak suwit ja. Walaupun tak sempat nak cover ayu, masih terserlah ayunya, ikhlas nih. Fewit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Yang sebenaqnya kak dinas, chek pun tak tau pasaipa tak pernah nak try dari awal-awal dulu..and bila dah try set pari+sotong yang superb tu baru lah ter-menyesal sikit..hehe.

      pic ni macam tipu sikit..entah pasaipa saya nampak cekung di muka gitu...walhal bolats yang amat..adik saya guna teknik insta-thin kot utk pic ni..haha

      Delete
  3. Replies
    1. Kak Nza...

      Laaa...akak nak ikut ka..?takpa..dont worry lain kali saya ajak naa..

      Delete
  4. waduh-waduh.. gambar makanannya begitu mantoppp... menggoda seleraku sungguh... :)

    Dulu selalu komplen kata makanan di Malaysia mahal, tapi bila dah duk NZ ni rasa murahnya makanan di Malaysia. Bayangkan kalau sini, sekeping roti canai kosong pun 7 dollar!!!! Tu belum convert dalam RM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nida,

      Selalu nya macam tu la kak..bila itu saja pilihan yang kita ada, mahal pun nak kena makan jugak..makan utk survive. Kat Malaysia ni masih banyak pilihan..murah & mahal..yg penting halalan thoyiba, kebersihan terjamin..rasa sedap..:)

      Delete
  5. Akak selalu jugak melayan menu macam ni. Sebab kat situ semua ada dan menepati selera masing2. Akak suka yang ada salmon tu, dik. Sedaaaap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      ada menu salmon ye kak..saya tak perasan hari tu..teruja kat set pari tu. Next time pi saya nak try salmon tu pulak.

      Adik cakap..dulu ada menu fried rice..sedap katanya tapi sekarang dah tak ada pulak...

      Delete
  6. Hello Siti, I love the gambars here and the food. Looks so delicious! And cheap too.
    Great photography, love the one you having the soup, classic shot! Ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee,

      Hi Uncle..
      thanks uncle..the compliments goes to my sis, Teh Ais Gula Madu.
      Classic is it..?haha...it's a candid!

      You have a nice day too uncle..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails