About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, April 17, 2012

Baby..

One fine day, incik Petronas melalui whatsapp dengan gah dan perasannya menghantar satu emoticon...*err..boleh la kot dipanggil emoticon... tunjuk muscle..kononnya dia la ada muscle camtu kan..

I reply..."perasannyer"...and the dialogues goes on seperti di bawah...

Incik Petronas: Realiti..ada 4packs lagi..

Me: Owh..is it... :-p tak nampak pun..1 pack ada la..3months or more

Incik Petronas: Dont judge my packs if it's covered

Me:  Tapi shirt anda melentur mengikut tekstur mukabumi perut yang menunjukkan saiz kandungan 3 bulan or more

Incik Petronas: Itu optic illusion. Pancaran lampu kalimantang tak memberikan gambaran yang sebenar

Me: Pelik lah..sebab ia nampak sangat membulatsss. Tak mungkin hanya ilusi sebab dalam samar-samar pun masih jelas bentuk dan saiz seperti 3 bulan tauuu... *3 bulan lagi! confirm dia cuak.Memang motif nak bagi dia cuak pun..haha.

Incik Petronas: Owh..kalau camtu it is called halusinasi..it happens to a woman who desperately wants a baby! * Now I pulak yang cuak! Statement jahat occay!




I'm not sure why I should put this up as one of entry..rindukah?...err..of course la..2 minggu yang sunyi tanpa whatsapp beliau. Or is it because..statement nakal lagi jahat Incik Petronas tu ada betulnya...? I desperately wants a baby?! It could be. I'm paranoid.

Seriously, at my age..I feel terribly inferior bila kawan-kawan lain dah ada life partner..baby..family..but in the meantime, I know that Allah knows what is best for me..kan kawan2 kan...:-) The time will come..or maybe won't..cuma mudah-mudahan harapan dan doa ku tidak akan putus kepadaNya..amin.



P/s: nak ambil anak angkat pun bukan mudah kan...hmmm...


14 comments:

  1. InsyaAllah kalau naluri seorang ibu tu dah datang, maka ada rezeki untuk bergelar ibu satu hari nanti, dik. Akak doakan Allah berikan kebahagiaan seorang isteri dan ibu utk Siti Murni satu hari nanti. Bertambahlah lagi umat Muhammad saw. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Naluri seorang ibu tu dah lama ada..tapi sejak dua menjak ni semakin menjadi-jadi teringin tu kak. :) t.kasih kak aidah cayunk..mendoakan kebahagiaan bt adikmu...amin.

      Delete
  2. I pun teringin mati-mati nakkan baby! Nak tengok zuriat I sendiri...tapi, anak angkat pun boleh la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      I noticed that...:) especially masa tengok u upload photo u dgn one baby hari tu....so sweet! macam ada bakat dah tu...

      ramai jugak yg single ambil anak angkat..kan..ada jugak teringin tu..

      Delete
  3. Yakinlah... Allah tahu apa yang terbaik buatmu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      terima kasih...:) saya sentiasa cuba mengingatkan diri sendiri...Allah lebih mengetahui.

      Delete
  4. Akak doakan yg terbaik buat Murni. Semoga bahagia itu akan menjelma & baby jugak akan datang dalam hidup Murni nanti, insyaallah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      tima kacih kakak..:) dalam pada itu..chek jugak tak mau mengharap sangat...takut kuciwa...huhu

      Delete
  5. assalamualaikum

    saya senantiasa doakan awak dipermudahkan urusan oleh Allah SWT dalam apa jua yg awak lakukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahrom,

      terima kasih atas doa mu..sahrom..

      Delete
  6. allah maha mengetahui...akak doakan yang terbaik buat siti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Na..

      t.kasih..terharu nya saya..ramai kawan2 yg sporting n supportive..! :)
      Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita..betul chik na. agreed.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails