About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 16, 2012

Re-union again..I loike!!

Rindu kat kawan-kawan...ex-schoolmates. Rindu nak sembang-sembang & usik mengusik. Rindu nak dengar cerita-cerita terbaru dan gossip hangat semasa.

BBQ Nite tahun lepas I tak dapat contribute apa-apa, juga tak dapat attend atas sebab-sebab kesihatan. So now, for this time, I'm really looking forward for this event. 



Being a host, organiser, committee or whatever u call them is not an easy peasy job. Tak kisah lah di mana-mana sekalipun..dalam persatuan, in organisation...company or whatever it is..sentiasalah merendahkan diri walaupun kita 'berpangkat'.  

Ikhlas dan merendah diri dalam menerima TEGURAN, itu adalah satu NILAI yang sulit dipraktikkan. Selalu I ingatkan diri sendiri, "hati yang ikhlas akan selalu 'lembut' dan 'tenang' pada setiap kesulitan." Walaupun kadang-kadang terlepas juo kemarahanku itewww..kan..tapi yang penting..kena belajar dan sentiasa belajar. Jangan pernah letih mencuba. Kebanyakan orang cuma tau bercakap, tapi tak tau nak buat, tak commit untuk mempraktikkan apa yang diri sendiri kata. Hanya pandai membebel, memekak dan kata-kata belakang. Sorry..tak layan type macam tu. Ingat -- kepimpinan melalui teladan. *bebelan penulis tidak berkaitan dengan cerita event di atas. Harap maklong.
 

Back to event, dengan kerja kuat dan penuh kegigihan oleh tuan pengerusi dan ahli jawatankuasa yang lain, hopefully, event kali ni berjalan dengan lancar dan lebih sukses dari BBQ Nite yang lepas. Anyway, nak habaq kat semua ex-student SMKTAT, batch 95/97, yang I kasihi, especially yang dah buat payment untuk BBQ Nite II...I luv uols! Sebab uols sangat sporting dan supportive pada admin yang bertungkus lumus macam kami. *Now I'm puji-ing diri sendiri..please tepok tangan ramai-ramai. Yaaa..that's the spirit!


Sekian, laporan dari sexytary dan ajen kutipan anda.


10 comments:

  1. reunion jumpo kwn2 sekolah dulu mmg syok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz..

      itu ler pasal..excited ni!

      Delete
  2. Replies
    1. Zeq,

      first love tak sama batch..mana boleh reunion sekali. Ooops..bocor rahsia!

      Delete
  3. SMKTAT, Telok Ayaq Tawaq ka tu? Hehe teka ja nih. Selamat jumpa kawan2 lama naa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Yes exactly, kakak! T.kasih...tidak sabar menanti kemeriahan itu.

      Delete
  4. Semoga semuanya akan berjalan dengan lancar sebagaimana yang direncanakan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      terima kasih, kakcik. Harap2 macam tu jugak lah..dan mintak2 tak hujan pada malam tersebut.

      Delete
  5. Akak tak pernah pegi reunion. Sendiri yang rasa malu dan rendah diri sebab akak tak bekerja. Mungkin ada kawan2 yang tak kisah tapi stetmen salah sorang darinya yang kata tak nak sekali2 jadi housewife macam akak, buat akak nangis. Sentap dah, tak mo lagi pi jumpa kawan2 lama. Malu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      ala..tak best nya orang tu buat statement tak fikir perasaan orang lah!
      saya pulak yang emo ni..hmm..
      ada jugak di kalangan kwn2 saya yg dah berumahtangga..jadi full-time housewife dan anak2 ramai..rasa segan tak nak join..tapi alhamdulillah..batch kami ni semua sporting belaka..tak kisah hal2 macam tu..yg penting dapat jumpa..sembang2..imbas zaman sekolah dulu..itu lebih bermakna.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails