About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, April 20, 2012

Show-off....ko ade??



 
Tuu...tengok tu...pathetic! Nak show-off dia sorang saja la yang banyak keja kan...! Haha..tak kira, nak show-off jugak!

Dah lama tak tayang meja yang bersepah iteww kan. Actually..yang bertimbun-timbun dengan fail ni alkisahnya terjadi bermula bulan februari hari tu dan meleret-leret la sampai ke bulan mac. Namun, alhamdulillah...semenjak april tiba, dah semakin susut fail-fail pending berkenaan.

I ni lemah semangat sikit bila deal dengan fail-fail 'crucial' ni sebab memerlukan tebal muka dan daya tahan sakit kepala yang sangat tinggi. Tebal muka kena follow-up sehari dua tiga kali dengan bank / loyar buruk lawyer. Sakit kepala sebab dengar excuse yang kadang-kadang berputar-putar, sat macam tu..sat macam ni..karenah orang bagi alasan bila tak buat kerja.. kan..! Lagi sakit kepala kalau all of sudden bos call dan tanya status kes2 tertentu tu...dah confirm2 susah nak jawab if based on excuse given by the other party. Tak masuk akal kadang-kadang tu.


 

Di sebalik kelegaan kerja dah berkurang..sempat lah snap pic merapu nih..haha! Salah ejaan pun jadi bahan entry noo..! Sedappppp je taip...lajuuuu je...tup tup yang appear kat screen tu 'ayer item'. Ayer itam yang telah di'mat-saleh'kan. Sometimes tu rasa berdosa je bila dah ter'print' kat letter-head then suddenly sedar ada sikit je salah ejaan. Kan dah membazir sehelai kertas. Normally, betulkan guna 'liquid paper', provided I yang sign surat-surat tu lah. If nak bagi bos sign...buat keja macam tu jawabnya..hembus la jampi serapah sikit...mudah-mudahan tak kena marah dan ditutup mata dia masa sign surat tu...haha....adehhh...termerapu di petang hari..! Too obvious la Siti Murni tengah bosan tahap dewa-dewa...


Sekian melaporkan dari meja opis...

17 comments:

  1. nasib baik laa teman tak macam tu... semua data virtual jer... dlm email... so, ada lagi 1000 email tak baca lagi nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izni,

      bab2 contract, agreement semua tu takleh nak virtual...huhu...
      email biasanya tak banyak sangat pun sebab urusan office pun masih gunakan email personal. jenuh wooo nak check email sebanyak tu..mau berpinau bijik mata...hehe

      Delete
  2. siti blm tgk lagi meja kerja akak yg brsepah thp maksimum...Pensan!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      meja cikgu mesti lagi bertimbun kan...hmmm...berkemungkinan pengsan la saya kak...hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Ayu CR,

      tak mengape kakak ayu..ekekeke...dah susut secara beransur-ansur...tarik napas lega..hehe

      Delete
  4. Tade tade,, er erk eleh nunjukkk kunun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeq,

      Bukan konon...kan terang-terang dah bagitau..memang sengaja nak menunjuk...ish ish..

      Delete
  5. Tak pe2, slow and steady. Lama2 susutlah ketinggian fail tu. At least, semuanya tersusun tak bersepah pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Alhamdulillah, sejak masuk april dah makin menyusut ketinggian fail2 tu..yang bersepah nyer kat tray tu kak..semua nya lambak atas tray tu..dah tu tiap2 pagi saya kena susun semua ikut priority..

      Delete
  6. Isy, kalau nak dibandingkan dengan meja akak, doploh kali lagi kemas la meja dik Murni tuu!

    Bab salah ejaan memang jadi bahan gelak, terutama sekali masa tengah bosan dalam miting. Saja2 cari ejaan silap dalam minit atau apa2 bahan edaran, kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      seronok dan nikmat sekali..mencari salah ejaan..haha..tambah2 kalau salah orang kan..laaaagi syiok..adeh..haha...tak menahan adik mu ini kak dinas oi....

      Delete
  7. Salam Siti,
    Akak takde, jangan jeles ha ha hah!
    Wehhh rumah tak kemas dan mop lagiiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima,

      salam...
      hahahaha...jawapan yang saya nanti2kan...:)
      see....kan ade jugak koje nak buat tu..

      Delete
  8. Mak oii...meja hang....meja den sentiasa tiada fail.....semuanya diatas kepala....ahakz...ada rak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      bagus la macam tu..semuanya organise kat atas rak...:)

      Delete
  9. Hi Siti, ha ha. To me when I see this, it only means 2 things. Person is inefficient or too much work.
    Old days if I see this messy table, that person will be in serious trouble.
    Ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails