About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, April 25, 2012

Wordless Wednesday #24: Vine Snake








25 comments:

  1. ish ish ish... kakcik geli dan seram dengan ular!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik..

      sama la. tengok kat tv program, national geographic pun dah geli..cepat-cepat tukar channel. gambar ni mintak tolong kawan office ambilkan.

      Delete
  2. Uik.. Giler geli siot dgn ular.. Ular ni kalo jumpa kat dalam utan mesti kita tak perasan sbb kaler badan dia dah sama dgn flora dan fauna yg kehijauan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tieah,

      Me too..me too! Geli tengok badan dia...huhu...tapi in the meantime..takut jugak. Ular pucuk ni memang warna menyerupai daun..susah nak nampak.

      Delete
  3. eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Siti, berdiri bulu roma ni.. Akak ni memang fobia dengan binatang2 yg merayap....eiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nida,

      saja la nak test market...ramai yang geli rupanya...hikhik...:)

      Delete
  4. Kalau jumpa kat luar ni, kompom tanjat maimon! Akak dah lah rabun. Geli sungguh tapi ada orang buat pet pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      haha...kisahnya....ular daun ni pun pet lah ni...pet anak bos. Akibat kemarahan melampau si wife beliau, dia pun terpaksa la bawak segala mak nenek spesis ular yang dibela anak nya ke office sementara dapat tuan baru...phython pun ada kak....seram sejuk saya!

      Delete
  5. papa mifz pernah pegang ular beberapa kali...tapi ukar yg tak berbisa la..yg tuh nampk mcm bahaya jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      papa mifz pegang ular kat zoo ye...yg penjaga zoo dah jinakkan dan buang bisa nya...tapi serius, walaupun dah buang bisa, memang tak akan pegang.
      yang ini pun, menurut bos, semua ulau peliharaan anaknya ni dah dibuang bisa....

      Delete
  6. apasal org bela ular? menarik ke? pelik je.....? huhuhu

    kalau jumpa ular, aku akan mengelak.. lebih baik daripada mengancam atau diancam.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sufi Asri,

      Entah lah...anak bos ni memang otak nya saintifik sikit..minat mengkaji binatang..dari ular...serangga...silap2 tarantula pun ada kot..
      sama la....mesti lari jauh2....

      Delete
  7. ooooo tidak, apa kata cuba pegang ular...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sharinginfoz,

      sama sekali tak akan pegang...walaupun bisa nya dah dibuang..hehe..no way, okey....:)

      Delete
  8. Salam Siti,
    Siti ada tersenarai sebagai pemenang sagujantung kat Moh Kembara tak? Akak ingat2 lupa. Kalau ya, meh email nama dan address, check email akak kat reply akak di Moh Kembara ya.
    Tengok ulor ni kat ner? Ulor ni tak bisa kan?

    ReplyDelete
  9. Hi Siti, ahhh, I like this. Kalau lepas dalam class seklolah, semuh lintang pukang, ha ha ha.
    Or in a cinema.
    Have a nice weekend.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Uncle Lee...

      u memang tak habis-habis dengan nakal ya, uncle lee...love to tease girls! nanti i report sama auntie...haha...yes, during school time..boys like to usik all the girls in the class using ular plastik...that same green color!...so geli lah uncle..haha...

      Delete
  10. Salam Siti,
    Nama awak ada tersenarai sebagai penerima sagujantung kat Moh Kembara entry March 19 2012. Meh check balik entry tu dan respond appropriately (email akak)! Thanx!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moh Kembara a.k.a Yong Halima,

      maaf ye kak...hehe...ampun kan patik...serius terlepas pandang entry tu...apa2 pun tima kacih yer yong..tak sangka tersenarai jadi pemenang...teruja sangat! :)

      Delete
  11. hensem gak ulau tu kan.....buat masak lomak.....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat...

      hang jangan yer, jebat...kang setahun tak makan masak lomak kang...terbayang ulau melingkau...huhu

      Delete
  12. assalamualaikum

    itu ulau ke?? ingat ulat bulu hehhehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam Sahrom,

      wah2..hebat ni...ulau pucuk dia sangka ulat bulu...hehe...

      Delete
  13. Apakah itu???????.......oooooo...geli!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      itu la ular pucuk @ ular daun..bahasa inggeris nya vine snake...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails